Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Třídím.Tady máme poloviční popelnice a nevešlo by se nám to tam, kdybych netřídila odpad.
MUFICE píše:Larr píše:
Tak to pak jo, já pochopila, že si to někdo jen tak napsal na nástěnku a ty si z toho usoudila, že je to povinnost. Promiň. Ale slyším to poprvé, taky máme společenství vlastníků. Upřímně za této situace bych pro nehlasovala, jelikož nemohu dost dobře ovlivnit pořádek. A že vám dalo město pokutu, to taky slyším poprvé. Jak stav kolem popelnic ovlivňujete, to aby tam furt někdo stál? nebo máte služby?MUFICE píše:Larr píše:To teda jsou, pokud si to jednou schválili na schůzi společ.vlastníků bytů. To by pak mohli taky přestat dodržovat domovní řád. Mj než se to schválilo, tak naše spoč.vlast.dostalo od města pokutu, že není roztříděný odpad a ještě bordel u popelnic, pt se tam to množství odpadu nemůže vejít.
Lidé nejsou povinni třídit odpad, to, že si to někdo napíše na nástěnku do vchodu ještě neznamená, že to má nějakou vážnost a je na to vyhláška či zákon.MUFICE píše:
Doma třídíme plasty (PET lahve, krabičky od zeleniny, obaly od balených sýrů a uzenin), papíry (krabice, kartony, noviny, časopisy, letáky), sklo (skleničky od všeho možného, nevratné lahve), staré nepotřebné harampádí větších rozměrů. Plasty střádáme do velkých igelitových pytlů a veškeré papíry házím do velké krabice. Dvakrát do týdne vozíme vytříděný odpad do sběrného dvora. Do popelnice házíme jenom pleny, zbytky jídel atd. a stejně máme popelnici každý týden vrchovatou. Popelnice nám vyvážejí 1× za týden.Když jsme bydleli v bytě, tak jsme také třídili, ale polovina lidí netřídila. Kontejnery nám vyváželi taky 1× za týden a během 2 dnů ty popelnice bylo skoro plné. Kolikrát jsem tam našla hozenou maxi krabici, kterou ani ti lidi nesešlápli, plastové lahve a prázdné mega velké balení od pracího geluA ještě k tomu nám furt v baráku na nástěnce visela výzva od vedení společ.vlastníků, že jsou všichni povinni odpad třídit.
Tak pokud si většina odhlasuje, že to platí, tak to musí dodržovat i ti co s tím nesouhlasí. Je to jak v parlamentu
Ted už tam nebydlíme, ale kamarádka co si po nás koupila byt tak mi říkala, že když nesla k popelnici něco, co tam nepatřilo, tak jí někdo z představenstva seřval z balkonu, at to odnese do tříděněného odpadu![]()
Larr píše:
Chápu, ale jak jsem psala máme obrovský blok panelových domů, lidé jsou různí a tohle mi spíše přijde na zbytečné hádky mezi sousedy - jak jsi popsala tu situaci, jak na ní někdo řval z balkonu. To tam asi opravdu držel stráž (důchodce:)MUFICE píše:Larr píše:
Tak to pak jo, já pochopila, že si to někdo jen tak napsal na nástěnku a ty si z toho usoudila, že je to povinnost. Promiň. Ale slyším to poprvé, taky máme společenství vlastníků. Upřímně za této situace bych pro nehlasovala, jelikož nemohu dost dobře ovlivnit pořádek. A že vám dalo město pokutu, to taky slyším poprvé. Jak stav kolem popelnic ovlivňujete, to aby tam furt někdo stál? nebo máte služby?MUFICE píše:Larr píše:To teda jsou, pokud si to jednou schválili na schůzi společ.vlastníků bytů. To by pak mohli taky přestat dodržovat domovní řád. Mj než se to schválilo, tak naše spoč.vlast.dostalo od města pokutu, že není roztříděný odpad a ještě bordel u popelnic, pt se tam to množství odpadu nemůže vejít.
Lidé nejsou povinni třídit odpad, to, že si to někdo napíše na nástěnku do vchodu ještě neznamená, že to má nějakou vážnost a je na to vyhláška či zákon.MUFICE píše:
Doma třídíme plasty (PET lahve, krabičky od zeleniny, obaly od balených sýrů a uzenin), papíry (krabice, kartony, noviny, časopisy, letáky), sklo (skleničky od všeho možného, nevratné lahve), staré nepotřebné harampádí větších rozměrů. Plasty střádáme do velkých igelitových pytlů a veškeré papíry házím do velké krabice. Dvakrát do týdne vozíme vytříděný odpad do sběrného dvora. Do popelnice házíme jenom pleny, zbytky jídel atd. a stejně máme popelnici každý týden vrchovatou. Popelnice nám vyvážejí 1× za týden.Když jsme bydleli v bytě, tak jsme také třídili, ale polovina lidí netřídila. Kontejnery nám vyváželi taky 1× za týden a během 2 dnů ty popelnice bylo skoro plné. Kolikrát jsem tam našla hozenou maxi krabici, kterou ani ti lidi nesešlápli, plastové lahve a prázdné mega velké balení od pracího geluA ještě k tomu nám furt v baráku na nástěnce visela výzva od vedení společ.vlastníků, že jsou všichni povinni odpad třídit.
Tak pokud si většina odhlasuje, že to platí, tak to musí dodržovat i ti co s tím nesouhlasí. Je to jak v parlamentu
Ted už tam nebydlíme, ale kamarádka co si po nás koupila byt tak mi říkala, že když nesla k popelnici něco, co tam nepatřilo, tak jí někdo z představenstva seřval z balkonu, at to odnese do tříděněného odpadu![]()
Tak důchodce to nebyl, byl to snad dokonce předseda sdružení vlastníků a tomu je tak 35
Když si to lidi odhlasovali na schůzi a podepsali to, tak by to taky měli dodržovat. Něco jiného je, když jsou byty v paneláku a pár bytů platí nájemné a pár bytů to má v osob.vlastnictví, ještě k tomu tam bydlí lidi v pronájmu, tak tam to třídění nebude 100%.
Ahojky..tridim..ted jsme se stehovali, tak bych rada koupila odpadkovy kos na trideni..nemame tolik mista a pytle nebo tasky pohozene po zemi se mi uz moc nelibi..nasla jsem tento
http://www.domacky.cz/…-270233.html
nemate nekdo jeste jiny tip?
diky
MUFICE píše:Larr píše:
Chápu, ale jak jsem psala máme obrovský blok panelových domů, lidé jsou různí a tohle mi spíše přijde na zbytečné hádky mezi sousedy - jak jsi popsala tu situaci, jak na ní někdo řval z balkonu. To tam asi opravdu držel stráž (důchodce:)MUFICE píše:Larr píše:
![]()
Tak důchodce to nebyl, byl to snad dokonce předseda sdružení vlastníků a tomu je tak 35
Když si to lidi odhlasovali na schůzi a podepsali to, tak by to taky měli dodržovat. Něco jiného je, když jsou byty v paneláku a pár bytů platí nájemné a pár bytů to má v osob.vlastnictví, ještě k tomu tam bydlí lidi v pronájmu, tak tam to třídění nebude 100%.
Necitala som celu diskusiu ale ten Tvoj argument Larr mi pride uplne od veci… to ze si tym zarobia bezdomovci mi je tak akurat jedno ked viem ze papier neskonci na skladke ale sa z neho nieco dalsie vyrobi… a tych par supov co zan dostanu im tiez nezavidim… a rypu sa vo vsetkych kontajneroch, takze byt na Tvojom mieste odpadky vobec nevynasam alebo ich vyhadzujem pri ceste nech sa ku kontajnerom ani nepriblizim
ach keby vsetci takto rozmyslali ![]()
rodinka4 píše:
Necitala som celu diskusiu ale ten Tvoj argument Larr mi pride uplne od veci… to ze si tym zarobia bezdomovci mi je tak akurat jedno ked viem ze papier neskonci na skladke ale sa z neho nieco dalsie vyrobi… a tych par supov co zan dostanu im tiez nezavidim… a rypu sa vo vsetkych kontajneroch, takze byt na Tvojom mieste odpadky vobec nevynasam alebo ich vyhadzujem pri ceste nech sa ku kontajnerom ani nepriblizim![]()
ach keby vsetci takto rozmyslali
Předem se omlouvám, že jsem nečetla diskuzi, nejdřív odpovím:
Třídím. Příjde mi to,jako že aspoň maličko můžu něco udělat pro živ. prostředí.
Jdu dočíst diskuzi…
Larr píše:
Opravdu si nečetla celou diskusi.rodinka4 píše:
Necitala som celu diskusiu ale ten Tvoj argument Larr mi pride uplne od veci… to ze si tym zarobia bezdomovci mi je tak akurat jedno ked viem ze papier neskonci na skladke ale sa z neho nieco dalsie vyrobi… a tych par supov co zan dostanu im tiez nezavidim… a rypu sa vo vsetkych kontajneroch, takze byt na Tvojom mieste odpadky vobec nevynasam alebo ich vyhadzujem pri ceste nech sa ku kontajnerom ani nepriblizim![]()
to nie, ale Tvoje prve 3 prispevky som citala velmi precizne a stacili mi… ![]()
rodinka4 píše:Larr píše:to nie, ale Tvoje prve 3 prispevky som citala velmi precizne a stacili mi…
Opravdu si nečetla celou diskusi.rodinka4 píše:
pohoda, ked sa to da dovysvetlovat ja si najdem cas a rada si to precitam vsetko…
lucipajda píše:
my taky tridime. bydlim ve svycarsku a tady je to dovedeno skoro k dokonalosti, dost si na tom zakladaji a priznavam, ze tridit jsem zacala az po prijezdu sem. vozime odpad primo do sberneho centra ci jak to nazvat. mame doma na trideni tasky z ikey. ale 3 typy nestaci, tady se tridi zvlast kartony, pytliky, ostatni plasty, sklo podle barev, bioodpad, drevo, petky, vickaod petek zvlast, konzervy obyc a alu taky zvlast. pak je tam taky kontejner na oblceni a hracky, to jde pak na charitu a kontejner na alu kapsale od kafe. takze vzdycy z jedne tasky tridime do dalsich 5ti kontejneru. papir mame pred barakem. a muzu rict, ze me to i bavi
bodaj by to to tak bolo vsade
AnastaziaB to tu pekne povysvetlovala, triedenie ma urcite zmysel a je to pre tie firmy naozaj velky kseft, takze sa nikto nemusi bat ze to co vytriedi potom niekto zosype zas dokopy (vo vynimocnych pripadoch a vtedy je na to dovod). Ten odpad aspon u nas v meste ide z tych kontajnerov na separovany odpad este na pas kde to pretriedia ludia (vacsinou cigani, kedze za takou robotou sa nikto nehrnie
, takze nie len vyhadzuju zo smetiakov, ale robia aj prospesnu cinnost)
takze triedit budem a nezabrani mi v tom ziaden neporiadok a bezdomovci okolo kontajnerov
keby som netriedila muz by sa so mnou rozviedol a to mi zato nestoji
robi v tejto oblasti a vyslovene si na to potrpi, takze viem ze to ma zmysel
zial u nas sa triedia len plasty a papier zatial, hadam sa to zlepsi ![]()
Mignone píše:
Ahojky..tridim..ted jsme se stehovali, tak bych rada koupila odpadkovy kos na trideni..nemame tolik mista a pytle nebo tasky pohozene po zemi se mi uz moc nelibi..nasla jsem tento
http://www.domacky.cz/…-270233.htmlnemate nekdo jeste jiny tip?diky
ahojky,ja uz se taky ptala,zatim zadny tip,ale ten tvuj je pekny..jen neni 15l malo?
(ja fakt nevim,ten muj stary je neco podobneho,ale nedokazu odhadnout tu velikost kontejnerku,kazdopadne smesny ma rozhodne vetsi nez bio)
Any píše:ahojky,ja uz se taky ptala,zatim zadny tip,ale ten tvuj je pekny..jen neni 15l malo?(ja fakt nevim,ten muj stary je neco podobneho,ale nedokazu odhadnout tu velikost kontejnerku,kazdopadne smesny ma rozhodne vetsi nez bio)
[no, velikostne neni buhvico..10 l by mel byt klasicky kybl na podlahu, takze ta patnactka je kybl a pul
..nic vetsiho jsem nenasla..teda aspon aby to nevypadalo skoro jako popelnice