Tříletá nechce chodit ven

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6822
8.2.15 08:56

@moje prdelky já souhlasim spousta matek tě za to asi ukamenuje ale já mám čtyři sourozence a vždycky když jsme zlobily nebo odmlouvaly dostaly jsme na zadek a kolikrát i tou vareckou měli jsme z mamky respekt byla na nás sama a neodvazili sme se být na ní nikdy drzý mámu mám i jako svou kamarádku které můžu říct všechno :srdce: jsem ráda že nás tak vychovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
8.2.15 08:59

@amazon To vím, že je každé dítě jiné:-) A je moc dobře, že si nenecháš od ní nic líbit. Ono vysvětlování taky jde, ale v určitých situací ne. Náš nejstarší syn třeba nevezme, když na něj někdo zvýší hlas, to prostě u něj nefunguje, tedy spíše u táty. Já to vím a proto jsem přešla v počítání a to zabírá, protože tři znamená konec. A i když je mu 9 a zkusil si otevřít pusu, dostal přes ni. A jak se pán uklidnil. V té chvíli by ani nevnímal nějaké vysvětlování. Pak už si to nedovolil. Ono je jasný, že ty mršky to zkouší, jak píšeš vidí to pak u vrstevníků a někde to holt projde a tak to zkusí. Proto jsme psala, že je zapotřebí to utnout hned v začátcích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
8.2.15 09:03

@moje prdelky Jo, taky celkem souhlasím, abych to uvedla se všemi informacemi - dcera je jinak velice hodná, nebije ani svoje sourozence ani nás, tohle je spíš druhotný projev jejího záchvatu. Má to celkem těžké, protože mimina jsou sice 9ti měsíční, ale hodně času jsme po nemocnicích, protože syn je trvale nemocný. Dcera tedy žije v docela nestabilním prostředí, každý týden (i několikrát do týdne) nás doprovází na kontrolách u lékařů, nebo je hlídaná babičkami. Většina lidí ji spíš obdivuje, jak pěkně to zvládá. Jenom tohle se nám vymklo… nenechám na sebe plivat, i jsem jí párkrát plácla, že to cítit musela… nebo ji táhnu za kočárem, jak píšeš, ale popravdě - moc mě tyhle procházky nebaví a nevím, jestli na nich mám vůbec trvat, když se to neobejde bez takových dramat. :nevim: Prostě si sama spíš musím ujasnit, jestli mi to stojí za to, jestli jít metodou „tvrdého výcviku“, prostě ji zlomit, nebo ji nechat „válet se na gauči“, když nás to ani jednu nebaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9180
8.2.15 09:04
@moje prdelky píše:
@amazon To vím, že je každé dítě jiné:-) A je moc dobře, že si nenecháš od ní nic líbit. Ono vysvětlování taky jde, ale v určitých situací ne. Náš nejstarší syn třeba nevezme, když na něj někdo zvýší hlas, to prostě u něj nefunguje, tedy spíše u táty. Já to vím a proto jsem přešla v počítání a to zabírá, protože tři znamená konec. A i když je mu 9 a zkusil si otevřít pusu, dostal přes ni. A jak se pán uklidnil. V té chvíli by ani nevnímal nějaké vysvětlování. Pak už si to nedovolil. Ono je jasný, že ty mršky to zkouší, jak píšeš vidí to pak u vrstevníků a někde to holt projde a tak to zkusí. Proto jsme psala, že je zapotřebí to utnout hned v začátcích.

to je jasný, hlavně si nenechat skákat po hlavě..
Máš všechny děti kluky?
Ono totiž co mám vypozorováno, tak náročnější v prvních letech bývají většinou holky…neříkám, že je to pravidlo, ale vidím to kolem sebe ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
8.2.15 09:05

@kacenka8 Jsem ráda, že v tom nejsem sama.:-)) Ono se tady za to opravdu ukamenovává:-)) Jenže pak maminky neví co s těma čertíkama. Já osobně bych ty supermoderní časopisy zakázala, opravdu z toho maminky blbnou a jde o všechny stránky života dětí, ne jen o výchovu. Stresují z kravin, místo aby si užívaly miminka a dětí.
jo a ještě doplním, chodím ven sama se všema 4 a ještě k tomu mám dva psy. A jde to.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9180
8.2.15 09:06
@emari píše:
@moje prdelky Jo, taky celkem souhlasím, abych to uvedla se všemi informacemi - dcera je jinak velice hodná, nebije ani svoje sourozence ani nás, tohle je spíš druhotný projev jejího záchvatu. Má to celkem těžké, protože mimina jsou sice 9ti měsíční, ale hodně času jsme po nemocnicích, protože syn je trvale nemocný. Dcera tedy žije v docela nestabilním prostředí, každý týden (i několikrát do týdne) nás doprovází na kontrolách u lékařů, nebo je hlídaná babičkami. Většina lidí ji spíš obdivuje, jak pěkně to zvládá. Jenom tohle se nám vymklo… nenechám na sebe plivat, i jsem jí párkrát plácla, že to cítit musela… nebo ji táhnu za kočárem, jak píšeš, ale popravdě - moc mě tyhle procházky nebaví a nevím, jestli na nich mám vůbec trvat, když se to neobejde bez takových dramat. :nevim: Prostě si sama spíš musím ujasnit, jestli mi to stojí za to, jestli jít metodou „tvrdého výcviku“, prostě ji zlomit, nebo ji nechat „válet se na gauči“, když nás to ani jednu nebaví.

a o tom jsem psala já…mě to teda za ty nervy rozhodně nestojí…a lámat jí nebudu, od toho je tady tatínek :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
8.2.15 09:17

@emari Zas když jí hlídají babičky, užívá si je ne? Hrají si s ní a má je jen pro sebe, takže bych řekla, že z toho i těží, myšleno v dobrém slova smyslu. Já bych rozhodně neustupovala, protože je to pak opravdu zelená k tomu, že to bude zkoušet na konec u všeho. Já bych byla za zlomit. Však ono ji to přestane bavit. Nevím jestli jsi zkoušela, ale u nás zabírá i kde je ta moje hodná holka, ztratila se? A začnu hledat a volat, a najednou je ta holčička zpátky. Zabírá to. Já osobně bych ji chvilku táhla a pak řekla, že napočítám do tří a jak nepůjde v klidu bude zle a počítala bych. Znáš ji nejlíp a víš, který trest nesnáší. Já už bych dala pak na zadek a rovnou řekla, že se bude dělat co říkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
8.2.15 09:20

@amazon Mám 3 kluky a jednu holčičku. A jak píšeš tatínek? Tak to u nás nehrozí, děti poslouchají více mě. Na víc, jsem s nimi déle a potřebuji aby poslechli mě a ne jen tátu. Táta ji třeba zlomí, ale tebe pak stejně vdané situaci poslechnout nemusí, i když tátu jo. A nemyslím si, že by jsi chtěla dojít k tomu, počkej řeknu to tátovi a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9180
8.2.15 09:22
@moje prdelky píše:
@amazon Mám 3 kluky a jednu holčičku. A jak píšeš tatínek? Tak to u nás nehrozí, děti poslouchají více mě. Na víc, jsem s nimi déle a potřebuji aby poslechli mě a ne jen tátu. Táta ji třeba zlomí, ale tebe pak stejně vdané situaci poslechnout nemusí, i když tátu jo. A nemyslím si, že by jsi chtěla dojít k tomu, počkej řeknu to tátovi a uvidíš.

nepochopila jsi mě…tatínek láme a láme a je mu to k ničemu..řve mu..já vysvětlím, případně zvýším hlas a už to fičí :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
8.2.15 09:40
@moje prdelky píše: Žárlit může to je jasný, ale ne tak to děsně, na víc už je 9 měsíců se sourozenci, takže už by si měla zvyknout a ne kvůli tomu dělat takový randál.

Tohle je dost vtipné. Žárlit může, ale ne tak děsně :lol: :lol: :lol: Nemůžeš dítěti poroučet, jak má žárlit. Každé je jiné. Navíc většina dětí žárlí víc na větší batole, protože je větší soupeř než na mimino, to je normální.

@emari Rozhodně bych ji nemlátila. Vysvětlovat, zkusit přijít na to, co by jí pomohlo, nevím, jestli musí chodit nebo může i někde na kočáru sedět. Občas vzít malé do nosítka a ji tam posadit. Musí to pro ni být moc těžké, velká pozornost jde k menším dětem, píšeš, že nemáte stabilní režim. To dítě je dost chudák (ne že by to byla Vaše vina) a jestli něco potřebuje, tak pochopení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
8.2.15 09:44

Mně se teď taky nikam nechce, já ji chápu. Kdybych nemusela chodit do práce, vyjdu ven jen do obchodu, abysme nepošli hlady. Moje 3,5 letá chodí do školky, to přijala jako povinnost, ale po školce musíme rovnou domů a ideálně koukat na pohádky. Je hotová a potřebuje odpočinek. Když jdeme odpoeldne ještě někam ven (vyzvedávám je ve 3), tak protestuje a je protivná. Nechce ani do cukrárny a to je co říct. Dospělého každý pochopí, že chce být doma, ale dítě ne, nechápu proč??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
8.2.15 09:49

@emari a co pojmout vycházku motivačně? jako dobrodružství? cestu za pokladem s nějakým cílem - třeba krmení kachniček nebo cokoliv stavění domečku pro skřítky? Můj mladší se na „obyčejných“ procházkách taky nudil, ale jak ví, že jdeme tam a tam a bude se něco dít (a ono se může něco dít i cestou ze sámošky) tak se ven jenom hrne i ted, když se nedá na hřiště.. vem si, že chodit vedle kočáru jí může přijít jako „opruz“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
8.2.15 09:53
@amazon píše:
to je jasný, hlavně si nenechat skákat po hlavě..
Máš všechny děti kluky?
Ono totiž co mám vypozorováno, tak náročnější v prvních letech bývají většinou holky…neříkám, že je to pravidlo, ale vidím to kolem sebe ;)

no nevím, :) já mám vypozorovaný pravý opak.. spousta hodných holčiček andílků a kluci draci :)
to je asi zavádějící toto si myslet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9180
8.2.15 10:03

@jdukolem však jsem psala, že to nemusí být pravidlo… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6822
8.2.15 10:03

@moje prdelky přesně moje mamka taky počítala do tří :-D nebo její věta když jsme se vztekali byla přines si varecku… Kolikrát ani k výprasku dojít nemuselo jak jsme byli najednou hodný.. Moje kamarádka má známou a nechce k ní chodit kvůli malému hází po ní hračky je drzej a jeho mamka mu vždycky jen vynada a tím to haslo bez výsledků nikdy na něj nevztahla ruku.. Je pravda že dneska je ta doba taková že se pomalu bojíš abys o dítě nepřišla může žalovat ve školce a ucitelkam se to nemusí líbit :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí