Tříletá nechce chodit ven

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1914
9.2.15 11:44

Ja dekuju za reakce, libi se mi, co pise @moje prdelky videt, ze je to zkusena natka, ktera se jen tak z niceho nepoprdi. Troufnu si tvrdit, ze vetsina holek, co mame jedno, chceme mu tak moc vyjit vstric (protoze mame cas),az tim nekdy spis ublizime. Takze ja naprosto souhladim s tim, ze mama je kamaradka a sve dite miluje, ale kdyz uz jednou neco rekne, tak to tak ma byt, nekdy i trochu po zlem.Jen konkretne pro me je to tezky, i kdyz citim, ze spravny. Nejsem dama moc zvykla se prosazovat a byt tvrda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9180
9.2.15 12:30
@moje prdelky píše:
@amazon ano humor, proto ten smajlík, ne každý tady hned někomu nadává, pochopila jsem to hned, ale napsala jsi to hezky, že tě nikdo nedostane a proč, tak jsem myslela, že pochopíš, jak to myslím. No nic, nepochopila. Tak sorry.

nojo, někdy se to nepodaří..mně to prostě vtipný nepřijde, asi mám jiný styl ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
9.2.15 13:07
@hany18 píše:
Ahojky, zatim jsem necetla vse, ale libi se mi, co pises.Ja se takhle taky snazim, ale musim uprimne rict, ze je to pro me 2× tezke, protoze prirozene jsem spis ta, co by nejradsi vse dovolila nic nezakazala, ale dobre si uvedomuji, ze takhle to nejde.Na nasi malou (2,5) taky neplati zvysovani hlasu (taky dela tatka),ale pocitani do 3 celkem jo. A dost vysvetluji. A ted, jak ji mam okecat, ze ja ji placnout muzu a ona nikoho ne. Nekdy to ve vzteku na me zkusi, ze pribehne a placne me pres nohu.Tak ji chytim ruku a reknu, ze maminka ani nikdo jiny se neplaca.Ji jsem posledne, kdyz nepomohlo pocitani a dostala na zadek, vysvetlovala, kdyz dobrecela, ze proste kdyz neco reknu a ona to neudela ani do 3,tak ze ji musim placnout, aby si pamatovala, ze poslechnout musi.Uz mi jednou rekla, kdyz dostala, at takovr veci nedelam :nevim:

No to problém, ty jí trestáš za to, že ona tě plácá a přitom ty plácáš ji, jak ybch to vysvětlila nevím, protože jsem to řešit nemusela.
Tak můžeš říct, že maminka může a ona ne protože proto, ale děti se nejvíc učí nápodobou a přebírají celý vzorec chování. Pak se kolikrát stává, že děti sice pochopí, že matku bouchnout nemůžou, protože pak dostanou o to víc, ale můžou se tak chovat třeba ke slabším nebo menším dětem, když je ta matka nevidí. Nedělají to všechny, ale některé ano, máme jich okolo takových pár a moje děti mají problém s dětma, co tohle pak zkouší.

Být důsledná a nastavit hranice se dá většinou i bez toho, i když je to daleko daleko těžší. Aspoň zas nemusíš pak řešit dilema, jak vysvětlit ten rozpor, že někdo někomu bolest způsobit může a jiný ne. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
9.2.15 13:14

@amazon ok, pro mě to byla nahrávka na rýpnutí, ale v dobrém slova smyslu, nikoliv útok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
9.2.15 13:19

@hany18 Já ti děkuji za pochvalu. Můžu ti jen poradit, aby jsi se nebála jednat podle toho, jak to sama cítíš. I klidně tvrdě, dle situace, opravdu děti nepřemýšlí nad vším, jak je to teď moderní vysvětlování. Dneska totiž každej chce dítě rozebrat do maličkých částiček a pořád řešit co by kdyby a proč. Děti nejsou chodící psychologická encyklopedie, děti jsou děti a podle mne je zbytečnost se trápit tím, že ona nad něčím pak přemýšlí. Nepřemýšlí, jim je to za 5 minut opravdu ukradené. Buď ví, že zlobila a nebo že je hodná, a hlavně nejvíce děti ocení, že když zazlobí, jsou potrestaný a pak zase najdou mámin úsměv. Tak držím palce, ať to zvládneš bez zbytečných tvých stresů:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí