Tříleťák nechce sourozence

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Poison Eve
1.12.16 18:02

To, ze neni odvareny z potencialniho vetrelce a konkurenta, je normalni. Alespon to rekne na rovinu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.12.16 13:42

Jsme rádi, že nám syn řekne svůj názor, byť mu jsou teprve tři roky a někdy je to třeba i nesmyslný. Myslím, že se bojí o tu pozornost co má teď, že chce, aby byla maminka jenom jeho. Že hodí miminko do popelnice nevím kde vzal, asi jak spolu chodíme odnášet odpadky a nebo mě napadlo, jestli to bohužel neslyšel třeba ve večerních zprávách :nevim: doma určitě ne, v půl 8 se chodí koupat, ale u babičky na chalupě, tam se koupe už v 19 hod. a do těch 8 s ní je pak u televize a hraje si, možná něco zaslech, to mě teď tak napadlo. Když se ho zeptám, kde to vzal, tak samozřejmně neodpoví a převede řeč jinam :nevim:

• Citovat
  • Upravit
33005
2.12.16 13:53

Hele, já s naším mladým taky dávám prostor, klidně může mít rozhodovací hlas o tom, co bude k obědu nebo jestli pojedeme na výlet tam nebo tam. Kdybych kupovala nový auto a bylo mi jedno, jestli bude mít barvu modrou nebo červenou, tak ho klidně taky nechám vybrat. Ale do tak zásadní věci jako je rozšiřování rodiny, bych si takto malým dítětem teda kecat nenechala. V tomhle věku mění názory stejně rychle, jako vít směr, naprosto nemají ponětí o širších důsledcích a souvislostech.
Takže to, že v pondlí řekne, že sourozence nechce a hodí ho do popelnice, by pro mně příliš směrodatné nebylo. Jen bych to v případě rozhodnutí, že do sourozence půjdeme, brala jako důvod k tomu věnovat přípravě na novou rodinnou konstelaci dostatečný čas a pozornost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
2.12.16 13:53

Dceři budou za měsíc 3 roky a podle mě teda vůbec netuší, co znamená, mít sourozence. Bavíme se o tom, že budeme mít doma miminko, jak se o něj budeme starat a ona sama říká, že s ním bude pomáhat a vozit ho v kočárku, ale to je asi tak všechno. Důsledky toho mít sourozence se dozví, až ho skutečně bude mít doma. Jednou jsem jí říkala, že mě bolí břicho, že miminko v břiše asi zlobí a ona hned na to, až bude na světě, dá mu na zadek. Nijak mě to nevzrušilo, je ještě malá. Jinak samozřejmě chápu, pokud se syn obává o své postavení v rodině. Příchod nového dítěte zatřese s celou rodinu. Ale je na vás mu vysvětlit, že ho budete mít pořád stejně rádi a budete si s ním i nadále hrát. My to doma bereme pozitivně, neděláme z toho kovbojku a dcera se na ségru těší. Kdyby mi řekla něco o popelnici, normálně ji vysvětlím, že se děti do popelnic nehází a tím by to skončilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí