Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Vůbec bych to neřešila. I velmi malá miminka se tímhle způsobem dokáže posunout po podložce a proto nikdy není dobré spoléhat na to, že nespadne třeba z přebalovacího pultu.
Nech ho dělat, co dělá, samozřejmě pasení koníků mu stačí 5-10 minut. Podle mě ti neleze, pouze zapojuje svaly.Posléze když bude na dece na zádech, se ti zacne přetáčet sám. On ti to přetáčení nepřeskočí, neboj
@jita22 @ivašot. @pannda
Diky, to ja se nebojim, ani si nemyslim, ze je zazracne dite nebo tak neco.
Spis abych neco nepokazila, vim ze zezacatku mi doktorka rikala, at dbam na to, at nezveda pri paseni zadecek. Tak jestli tohle neni nejaka dalsi vec, ktere mam zabranit. ☺️️
Nechala bych tak. Akorát nám řekla rehabilitační sestra, co pracuje pod neurologem, že mám dát pozor, aby správně páslo dítko koníčky, tj. ne s napnutými rukami, ale bylo opřeno o předloktí. Pokud se vzpřimuje na napjatých rukách, tak dávat do správné pozice
@Babička Kristýnka píše:
Nechala bych tak. Akorát nám řekla rehabilitační sestra, co pracuje pod neurologem, že mám dát pozor, aby správně páslo dítko koníčky, tj. ne s napnutými rukami, ale bylo opřeno o předloktí. Pokud se vzpřimuje na napjatých rukách, tak dávat do správné pozice
mam pocit, ze dcerka nikdy nepasla s napnutyma rukama. Vzdy se pohodlne usadila na predlokti. Ale ten zadek udajne zvedala. Ja to teda nikdy nevidela to zvedani, ale dobre no…
@Babička Kristýnka píše:
Ze začátku dítě pase koníčky, tak že je opřeno o předloktí, ale postupem, jak se bude zpevňovat, tak je bude mít natažené - je to tzv. druhé vzpřímení.
@Pocahonta - a nás právě rehabilitační upozornila, že děti to první přeskočí a rovnou se zvedají na celých rukách a je třeba je rovnat zpátky na to předloktí.
@Babička Kristýnka Aha, tak to slyším poprvé, že by to mimča přeskakovala… Ale, když to říkala rehabilitační sestra…
Ano, nam to syn přeskočil a šel do 2.vzprimeni a my si říkali jak mu to jde a neřešili to :/ no skončili jsme u vojtovky i kvůli asymetrií takže to nás rychle vrátilo na zem. Ale jak to má člověk vědět že…to bych musela sedět na netu a ke všemu si hledat informace a když má dítě víc problémů najednou tak se holt něco opomene..