Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nechala sis zaplatit ty brzké výsledky.Jinak je prý dobře,když se ozvou později.Říkalami ,že jak se ozve brzo-bude to špatné…Tak jsem se modlila 14dní,aby nevolala…
Ne, já nic neplatila, oni mi řekli, že zítra(dneska) bude jen výsledek hlavně na ten downův syndrom-že to se dá spočítat rychle ty chromozomy, ale celkovej výsledek bude za 3 týdny.
Moooc gratuluju.
Já myslela,že to bude fajn,když na ultrazvuku na nic nepřišli.Tak Přrju příjemné těšení na miminko ![]()
Děkuju děkuju
.No já taky doufala, když byl ten ultrazvuk tam dobrej, to mě docela uklidnilo ale přeci jen, vědět to na 100% je k nezaplacení.
Jsem ráda že jsem si tu vodu vzít nechala, jinak bych klid neměla.
Můžu nakupovat modrou výbavu ![]()
Přesně takhle jsem to brala já.Bez plodovky by ve mě furt hlodal červík nejistoty..... ![]()
Užij si nákupy.Teď je všude tolik úžasných věciček… ![]()
ahoj holky, tak jsem dneska byla na kontrole a utz bude prej delat az 23/11 dnes jen bezna kontrola. tak zas dalsich 13dni nejistoty…uz toho mam plnou p.....
![]()
monique-ježkovy zraky proč až tak dlouho
to nechápu, měli by mít sami zájem tě vyšetřit pořádně co nejdřív ne?Mrzí mě že se tak dlouho budeš trápit, určitě ale zbytečně!Nechceš si zajít někam jinam třeba kde by tě vzali dřív???A řekla jsi že ti řekl rizitko toho rozštěpu a že bys to chtěla vědět co nejdřív???Já to takhle udělala a vzali mě dřív…
jo tak ten doktor to ví, má tam ty výsledky, jenže já jsem ted v 18tt a on ríkal ze počkáme na ten podrobný utz ve 20tt. a jeste mi rekl ze prej kdyz to nebude v poradku tak ze nejak do 24tt nebo tak nejak muzu jit na ukonceni tehotenstvi. no ja mam dost, tak ty vic jak polovinu těhu to mimi nosis a on ti pak uplne s klidnym hlasem rekne ze muzes jit na potrat. oni to proste berou jako kazdodenni rutynni praci a to je hnus. takze mi nezbyva nic jineho nez verit a doufat a spolehat na zkusenosti ostatnich ze testy jsou na prt a utz je vzdy ok ![]()
To čekání je nejhorší......
.Ale ty jsi měla první ultrazvuk vpořádku,tak máš vělikou šanci,že to bude vpořádku i teď.Snaž se na to moc nemyslet a pokud máš jinak bezproblémové těhotenství,zaměstnej se......Abys prostě neměla čas nad tím rozjímat......využij krásného počasí a vyraž ven…
Monique-a proč tě neposlali na tu plodovku? ![]()
No chování některých doktorů mě fakt zaráží, oni to asi nemyslí zle, ale jak píšeš pro ně je to rutina
neberou to tak. Taky si to neumim představit, když si uvědomíme jak už jsou mimi velká v bříškách, vždyt kolem 13-16 cm to už je sakra dost a bude ještě víc kolem 20 týdne!No a nejhorší je jak ten „potrat“ probíhá, ale to radši nebudu psát, protože to nemá cenu, dopadne to dobře-moc ti držím palce!
Dobrý den, takže jste byla jak ve 12tt na prvotrim.screeningu tak v 16tt na triple testu? Já měla za to, že to je v podstatě stejný test a že by měl vyjít stejně. Asi se pletu…
Pokud to není důvěrné, mohu se zeptat jak vám vyšly pravděpodobnosti u toho negativního screeningu a jak u positivního triple testu? Řeším, jestli po positivním screeningu (pravděpodobnost 1:10000) vůbec na triple jít. Ten screening je ptý lepší a má menší falešnou pozitivu.
Děkuju.
radanav a ametyst -moc dekuju za podporu holky, čtu to pořád dokola abych se uklidnila
jo to je nejhorší když se to najednou týká mě tak se neumim uklidnit sama…
a tu plodovku jsem nechtěla já, oni mi jí nabízeli…byla jsem rozhodnutá že nepujdu ale ted nevim jestli jsem udělala dobře…
Leopolda - dobry den, no stejný test to není už jen tím že screening je podrobný ultrazvuk a triple testy se dělají z krve, a ty pravdepodobnosti nevím, v těch testech jsem konkrétně měla udajne lehce zvysene AFP ale konkrétni čísla nevim, ale jak rikam screening byl negativni. ale jestli uz jste byla na scr. tak na ty testy automaticky pujdete kolem 15tt to dělá asi každý doktor nevím…ale je pravda ze nejsou tak spolehlive jako ten prvni scr. ale určite vam u doktora nabidnou i odber plodove vody pro 100% jistotu. na tu můzete a nemusite…