Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Medvídě30 dá se to odmítnout. u prvního i u druhého těhotenství jsem odmítla. pokud screening dopadne dobře nevidím v tomto testu přínos.
@Medvídě30 můžeš normálně odmítnout, nikdo tě nutit nemůže. Já jsem odmítla triply u druhého a třetího, u prvního mi gyndař nakecal, že mije „zezákona“ musí udělat
, že mu huba neupadla
A já byla ještě co se lékařské péče dost naivka.
@Gladys no co jsem si tak přečetla tak mi y triply pijdou uplně na dvě věci, když dopadne 1. screening dobře.
Tak jena bych veděla kdyby se mě ptal popřípadě mě tam poslal…
@Medvídě30 dr má lege artis povinnost ti je nabídnout, to ano, ale ty máš plné právo se rozhodnout je nepodstoupit.
@Gladys no tak pokud dopadne screening dobře tak do nich nejdu. Ale četla jsem že někteří doktoři již od nich upouští…
@Medvídě30 mě je v Podolí ani nenabídli. na 1. screeningu mi dokrtor řekl, že je dělají jen když vyjde ten NT nejasně
Ahojky. Dnes jsem byla v 16tt u sve gynekolozky a brala mi krev, ptala jsem se na co to je a pry na vrozeny vady… Ted me tak napadlo, nejsou to doufam triple testy, co kazdymu 2 vychazi pozitivne? Byla jsem ve 12tt na screeningu a ten mi vysel dobre, tak nechapu, co tady vymyslijou s triplema
??
@Veeerus Jo, je to na tripl testy. Pojišťovna to proplácí, tak proč by si nevykázali úkon. ![]()
Já k nim teda nějak extra negativní přístup nemám, protože mě je berou ve screeningovém centru kvůli integrovanému testu = zkombinují je s výsledky prvosemestrálního screeningu.
@Svistice ja proti tomu taky nic nemam, ale jestli vyjdou testy pozitivne a z Veveri je mam ok, tak akorat zbytecny nervy a co dal… ![]()
Ahoj holky, dnes jsem jsem měla jít na screening ale bohužel muj doktor mi určil špatné stáří těhotenství a tak kvůli větší velikosti mimča (14+3…88mm) mi ho nemohli udělat
Řekli mi teda že musím na triple test ale četla jsem celkem špatné zkušenosti, že je to zastaralá metoda a vychází většinou pozitivní.
A ve 20tt zas na genetiku. Mám z toho celkem strach a tak jsem se chtěla zeptat, jestli má někdo stejnou nebo řeší stejnou situaci. Předem dík za odpověď. ![]()
@Barunka95 ahojky, ja na screening bohužel nemohla jít, byla jsem mimo. Tak jdu taky na ten tripple test, jdu uz tedy v pondělí a to budu 16+5 a taky se toho docela obavám…
@Kytičkaaa tak to je super že v tom nejsem sama… Jenom nechápu to mimo? Pak mám jít ve 20tt na ten screening do ty doby budu nejista i kdyby mi ten test vyšel negativní ![]()
@Barunka95 jako pryc
taky pak půjdu na ten screening, ale myslím si, ze půjdu lehce po tom 20 tt… Člověk se tím nesmí moc zabývat, ale chápu to… Nejhorší bude teď ten odběr a pak čekání 14 dni na výsledky ![]()
Jo tak…
No právě, nejhorší na tom je že Downův syndrom má Můj bratranec a sestřenice má taky nějaké postižení, takže nervy v kýblu. Ale snad je pánbíček snámi nic jiného nám ani nepomůže.
Příspěvek upraven 20.10.15 v 19:41
@Medvídě30 jo triply jsou na ho*no, jsou nepřesné, screening ve 13tt je mnohem přesnější
nemusíš jít na žádné testy na které necjceš, tak se ničeho neboj, je to jen na Tobě