Triple testy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35
11.11.11 18:36

Screening je taky krev+UZ. Dočetla jsem se, že screening ve 12t nahrazuje na zapade prave triple test, který se dela „az“ v 16t. Triple uz se v nekterych zemich uz vubec nedela, protoze ma prilis vysokou falesnou pozitivitu a zbytecne tehule stresuje a posila na odber plodovy vody.
U nas se dela,je hrazeny pojistovnou (narozdil od screeningu na ktery maji nemocnice grant a nebo si jej pacientky musi zaplatit) a proto mam pocit, ze me na nej doktorka zene…aby mela vykon a bodiky. :( ale chtela jsem si to radeji overit i podle zkusenosti ostatnich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
11.11.11 19:38

jo to je pravda… :-? asi to tak je,ze se to u nas stale jeste dela prave jen kvuli tem bodum taky jsem to uz slysela. je fakt ze mi pred tim screeningem brali i krev ale nevedela jsem ze to s tim ma souvislost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5158
11.11.11 20:54

ahoj holky, taky jsem pripad toho ze prvotrimestralni screening dopadl na jednicku - negativni a triple pozitivní. tohle pondeli jsem byla na odberu plodovy vody, a prvni vysledky Ok, tak doufam ze budou i ty kompletni OK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
11.11.11 22:46

monique-aha, to jsem zapomněla…taky jsem nevěděla jestli fakt mam na to jít nebo ne(na ten odběr plod.vody),ale ten pocit jistoty pak je k nezaplacení, a co se týče samotného zákroku tak už o něm ani nevím a břicho mě fakt pobolívalo jen 2 dny..nevím no, každopádně přeju ať to dobře dopadne a piš novinky :-) dobré novinky to je jasný jaký jiný taky 8-) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
11.11.11 22:47
vesper píše:
ahoj holky, taky jsem pripad toho ze prvotrimestralni screening dopadl na jednicku - negativni a triple pozitivní. tohle pondeli jsem byla na odberu plodovy vody, a prvni vysledky Ok, tak doufam ze budou i ty kompletni OK

gratuluju :-D určitě už to bude dobré-jsem na tom stejně jako ty, už se ale ani nebojím, nevim jestli bych neměla radši začít abych něco nezakřikla… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
12.11.11 09:44

no tak jak tak koukám tak je tohle případ každé druhé maminy…tak proč ty zastaralé testy ještě dělají pitomci pitomí???!!! z beznaděje pomalu přecházím do vzteku už ale fakt :cert: :cert: kdyby ti to aspon u toho doktora predem rekli, hele podivej je to tvoje prvni dite nevis co te ceka ted ti odebereme testy ktere jsou uplne na hovno a vyjdou ti pozitivni tak se nelekej :nevim: neee oni delaji jak je to vazna vec, pak kazdou dvacetiletou holku posilaji at ji pichaji do bricha a jeste z nas delaji hysterky co maji strach o sve deti. pritom to neni tak davno co se ta plodovka delala myslim jen u zen starsich 35let. fakt devcata je mi z toho na :poblion: zbytečně nás stresujou co se nám má potom narodit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5158
12.11.11 10:57
d
ametyst píše:
vesper píše:
ahoj holky, taky jsem pripad toho ze prvotrimestralni screening dopadl na jednicku - negativni a triple pozitivní. tohle pondeli jsem byla na odberu plodovy vody, a prvni vysledky Ok, tak doufam ze budou i ty kompletni OK
gratuluju :-D určitě už to bude dobré-jsem na tom stejně jako ty, už se ale ani nebojím, nevim jestli bych neměla radši začít abych něco nezakřikla… :think:

děkuji :-) už jsem klidnější, když mi DS a podobné vyloučili a komplet vysledky 2.12. :roll:

a vy jste taky dopadly dobre? a uz mas komplet vysledky? to cekani na ty prvni bylo hrozny 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5158
12.11.11 11:01

monique7

me i pani doktorka v nemocnici co me prijimala rikala, ze nechape, proc mi delali triply, kdyz mi vysly ty prvni negativni a celkove na jednicku :nevim: Ze je to v podstate duplicitni vysetreni a samozrejme ty prvni jsou spolehlivejsi, jenze…kdyz uz mate v ruce ten spatny vysledek…tak je tezke spolehat se jen na ten prvni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
12.11.11 11:15
vesper píše:
monique7me i pani doktorka v nemocnici co me prijimala rikala, ze nechape, proc mi delali triply, kdyz mi vysly ty prvni negativni a celkove na jednicku :nevim: Ze je to v podstate duplicitni vysetreni a samozrejme ty prvni jsou spolehlivejsi, jenze…kdyz uz mate v ruce ten spatny vysledek…tak je tezke spolehat se jen na ten prvni.

a co konkretne ti vyslo na tech triple spatne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5158
12.11.11 11:18

monique7: vysoký HCG,takže riziko DS a podobných chromozomálních odchylek. Pro genetičku jediné řeení byla amniocenteza..říkala, že se DS ne vždycky z UTZ pozna .-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
12.11.11 11:36
monique7 píše:
no tak jak tak koukám tak je tohle případ každé druhé maminy…tak proč ty zastaralé testy ještě dělají pitomci pitomí???!!! z beznaděje pomalu přecházím do vzteku už ale fakt :cert: :cert: kdyby ti to aspon u toho doktora predem rekli, hele podivej je to tvoje prvni dite nevis co te ceka ted ti odebereme testy ktere jsou uplne na hovno a vyjdou ti pozitivni tak se nelekej :nevim: neee oni delaji jak je to vazna vec, pak kazdou dvacetiletou holku posilaji at ji pichaji do bricha a jeste z nas delaji hysterky co maji strach o sve deti. pritom to neni tak davno co se ta plodovka delala myslim jen u zen starsich 35let. fakt devcata je mi z toho na :poblion: zbytečně nás stresujou co se nám má potom narodit…

Naprosto souhlasím, je to bohužel tak :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
23.11.11 20:09

ahoj děvčátka, tak jsme dnes byli na screeningu a je vše v naprostém pořádku :dance: :dance: :dance: páteř bez známek rozštěpu, patro taky, obličej krásňoučký no prostě paráda :srdce: moooc děkuju za držení palečků a za uklidňující zprávy tady :hug: jinak je to chlapeček a TP 8.4.2012 přikládám foto :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
23.11.11 20:16

:dance: :dance: :dance: Gratuluju :dance: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
23.11.11 20:26
radanav píše: :dance: :dance: :dance: Gratuluju :dance: :dance: :dance:

děkujuuuu ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
23.11.11 20:47
monique7 píše:
ahoj děvčátka, tak jsme dnes byli na screeningu a je vše v naprostém pořádku :dance: :dance: :dance: páteř bez známek rozštěpu, patro taky, obličej krásňoučký no prostě paráda :srdce: moooc děkuju za držení palečků a za uklidňující zprávy tady :hug: jinak je to chlapeček a TP 8.4.2012 přikládám foto :srdce:

Jupí mooooooooc gratuluju :D já mam taky radost i za tebe-i za sebe-dnes jsem se dozvěděla že i celkové výsledky jsou v pořádku :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí