Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ametyst píše:monique7 píše:Jupí mooooooooc gratuluju
ahoj děvčátka, tak jsme dnes byli na screeningu a je vše v naprostém pořádku![]()
![]()
páteř bez známek rozštěpu, patro taky, obličej krásňoučký no prostě paráda
moooc děkuju za držení palečků a za uklidňující zprávy tady
jinak je to chlapeček a TP 8.4.2012 přikládám foto
já mam taky radost i za tebe-i za sebe-dnes jsem se dozvěděla že i celkové výsledky jsou v pořádku
paráda co víc si přát
taky moc gratuluju a pohlad za me prcka ![]()
tak jsme si dneska byli konečně pro výsledky a vše je v pořádku ![]()
vesper píše:
tak jsme si dneska byli konečně pro výsledky a vše je v pořádku
gratulujeme ![]()
Zdravím Vás tady, mám otázečku…Je tady nějaká těhule, které vyšli rizikové až 3 syndromy? Moje sestra má riziko na downa, edwardse i turnera
chystá se na amnio a já… „tonoucí se stébla chytá“ jen hledám povzbudivé výsledky z amnia…
Ahoj, nejsem si jistá,ale nejedná se o „příbuzné choroby“ ?Mě totiž genetička z výsledků triplů řekla, že je tam riziko chromosomálních vad, což jsou asi ty co uvádíš. Protože pak když měla první výsledky,tak říkala, že Downům syndrom a příbuzné choroby jsou v pořádku. Prostě šlo o riziko změny počtu chromozomů
Ale nejsem doktor… Ale určitě bych neztrácela naději!!
vesper píše:
Ahoj, nejsem si jistá,ale nejedná se o „příbuzné choroby“ ?Mě totiž genetička z výsledků triplů řekla, že je tam riziko chromosomálních vad, což jsou asi ty co uvádíš. Protože pak když měla první výsledky,tak říkala, že Downům syndrom a příbuzné choroby jsou v pořádku. Prostě šlo o riziko změny počtu chromozomůAle nejsem doktor… Ale určitě bych neztrácela naději!!
Ano jedná se o příbuzné choroby, které spadají do skupiny chromozomálních vad. ach ta náděj…umírá poslední ale to utrpení, než se zjistí jestli je vše v pořádku ![]()
spousta příspěvků je pouze o jednom syndromu ale když jsou až tři
![]()
duppe: mě taky neřekla konkrétně, řekla jen že mám zvýšené riziko chromozomálních vad (vysoká hodnota hormonu HCG),podle mě z toho nepoznají přesně jestli je to DS nebo jiná choroba, jen to značí riziko změny v tom počtu a struktuře a DS je prostě nejčastější (ostatní jsou asi vzácnější). Vím jak se cítí, ale věřím tomu,že to bude v pořádku! Já šla na plodvku hned první termín co to šlo a do tří dnů byly první výsledky,které vyloučily změny v počtu chromozomu a pak jsme čekali ještě další 3 týdny na kompletní výsledky…A miminko je naprosto v pořádku! Ještě se zeptám, na tom prvotrimestrálním screeningu byla?
vesper píše:
duppe: mě taky neřekla konkrétně, řekla jen že mám zvýšené riziko chromozomálních vad (vysoká hodnota hormonu HCG),podle mě z toho nepoznají přesně jestli je to DS nebo jiná choroba, jen to značí riziko změny v tom počtu a struktuře a DS je prostě nejčastější (ostatní jsou asi vzácnější). Vím jak se cítí, ale věřím tomu,že to bude v pořádku! Já šla na plodvku hned první termín co to šlo a do tří dnů byly první výsledky,které vyloučily změny v počtu chromozomu a pak jsme čekali ještě další 3 týdny na kompletní výsledky…A miminko je naprosto v pořádku! Ještě se zeptám, na tom prvotrimestrálním screeningu byla?
myslím, že byla a vše bylo v pořádku. až teď v 19tt ji dr řekl že „neco“ není v pořádku a že má riziko. riziko má nad 100 ale pod 130 u každého syndromu.
já taky měla ten prvotrimestrální na výbornou,ale dopadly mi špatně triple testy
určitě to dopadne dobře!
No já byl dneska na ultrazvuku ve 20tt před tím triple test v 16tt i screening ve 13tt negativní a na ultrazvuku se nezdál doktorce nos a musim na odber plodove vody ja nevim prijde mi to jak padlé na hlavu.Moc se toho bojím ![]()
Ahoj, chci se zeptat jestli dneska ještě doktoří běžně posílají na triply a nebo už od toho spíš upouští? V pátek jdu na 1. screening, tak jestli se ho třeba mám ptát apod.
Pokud 1. screening dopadne dobře a doktor by stejně posílal na triply, dá se to odmítnout? Vzhledem k tomu, že všude čtu že je vysoce falešně pozitivní a že 1. screening je přesnější… ![]()
@Lizzi mně jde o tož, že jsem četla že triply bývají až ze 40% falešně pozitivní, tak nevim pokud vyjde 1. screening dobře tak mi to přijde jako zbytečný stres… ![]()