Trombóza lýtka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
725
26.2.21 10:19
@wei píše:
@kubmaja02 jsem spokojena s Avicenum 360 od firmy Aries. Jsou antimikrobialni s ionty stribra. Jsou fakt dobry, proto mi v nich nevadilo ani spat. Ted uz ji mam fakt jen pres den, v nicem me neomezuje, neshrnuje se a staci vyprani v ruce. :palec:

a ty přímo doporučovali Dr na léčbu trombózy? Dr na pohotovosti se v tom nevyznala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wei
77
26.2.21 10:24

@mroe na jaky doktory presne? Vadi Ti, ze neverim vsemu co se pise na netu? Jak uz jsem psala, proc nekdo neco okomentuje, ze je to blbost, ale nezduvodni to?
Ja si nasich doktoru vazim, delaji toho momentalne fakt hodne. Proto nemam rada popirace covidu, kteri to pak vetsinou chytnou. Ted mi to prislo, ze to je utok na me, ze jsem si vymyslela covid s naslednou trombozou.
U Lama lama mi to ted uz jako utok neprijde, od tebe porad jo.
Opravdu jsem laik ve zdravotnictvi, proto jsem to napsala svym pohledem.
A na interne opravdu meli porad co delat. Nenapadam doktory jako takove, jen znevazuji hodnoceni (komentovani) diskutujicich na emiminu. Proste neverim tomu, kdo co na netu o sobe pise…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wei
77
26.2.21 10:32

@kubmaja02 tam zalezi na kompresi puncoch. Ja mam doma II. Kompresni tridu a pry mi to staci. Ale delaji se i vyssi kompresni tridy co vim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wei
77
26.2.21 10:36

@kubmaja02 mela sem 2 cm nepruchozi (nestlacitelnou) zilu v lytku. Nevim jak si diadnostikovana ty. :nevim:
Napada me fakt jen informovat se u obvodacky, jestli s tim nema zkusenost, jaky se predepisuji puncochy pri tromboze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
26.2.21 10:39
@wei píše:
@Lama Lama Koukam, ze je tady nekdo odbornik. Jakou ze presne mas vystudovanou skolu? A z ceho jsem teda mela trombozu? Nemela jsem zadny uraz, necestovala jsem, jsem ted doma s malymi detmi, takze pohybu mam vic nez dost. Rozhodne nesedim cely den na zadku. Zacatkem ledna jsem byla na preventivni prohlidce, kde mi udelali i vsechny testy. (krev i moc, chodim v lednu kazde 2 roky) Vse jsem mela v poradku, nic zvysenyho a ani zadny naznak spatne srazlivosti krve. Pak prodelam Covid, vcelku lehky prubeh a mam v navaznosti trombozu. Jak presne tedy zduvodnis moji trombozu? Z ceho ji tedy podle tebe mam? :think: Jinak budu rada za jakykoliv odkaz na studii Covidu, kde se tedy primo pise, ze v zadnem pripade po nem nemuzes mit trombozu. Dekuji

pro zakladatelku: ahoj. covid mění parametry srážlivosti a trombozy a jiné příhody „sraženin“ jsou poměrně časté. Proto taky všem hospitalizovaným s covidem dáváme preventivně heparin…abychom snížili riziko tromboz, embolií, infarktů a cévních mozkových příhod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
725
26.2.21 10:46
@maja45 píše:
pro zakladatelku: ahoj. covid mění parametry srážlivosti a trombozy a jiné příhody „sraženin“ jsou poměrně časté. Proto taky všem hospitalizovaným s covidem dáváme preventivně heparin…abychom snížili riziko tromboz, embolií, infarktů a cévních mozkových příhod.

@maja45 díky, nemám žádné příznaky a nedávný test vyšel negativní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
725
26.2.21 10:51
@wei píše:
@kubmaja02 mela sem 2 cm nepruchozi (nestlacitelnou) zilu v lytku. Nevim jak si diadnostikovana ty. :nevim:
Napada me fakt jen informovat se u obvodacky, jestli s tim nema zkusenost, jaky se predepisuji puncochy pri tromboze.

délku uzávěru nemám napsanou, jen trombózu v. poplitea a bércových žil. jináč obvodacce jsem volala ať mi poradí, jen má přede mnou prý asi 50 covidovych karet, tak neví, jestli na mě bude mít čas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wei
77
26.2.21 10:54

@maja45 nejsem zakladatelka, ale dekuji za tvuj prispevek! :kytka:
Ja jsem mela to stesti, ze mi stacila lecba covidu jen domaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wei
77
26.2.21 11:01

@kubmaja02 tak to je fakt blby, ze je dr tolik zahlcena. Tak jeste zkus nejake zdravotnicke potreby nebo mozna lekarnu? :nevim:
Ta druha kompresivni trida je spis preventivni pred vznikem trombu. Napr. je vhodna na dlouhy cesty v sede. Asi budes potrebovat vyssi tridu. :think:
Ale fakt nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wei
77
26.2.21 11:06

@kubmaja02 zkusila jsem to vyhledat a nasla jsem tohle.
https://www.krecove-zily.cz/kompresni-tridy
Tak asi fakt staci jen ta 2 trida. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
26.2.21 11:12
@Lama Lama píše:
Medicínu, atestace hematologie, dělám hemostázu ( srážení krave)
Z čeho jsi to měla nevim, po netu to epoznám. Jen jsem rozporovala, že by covid dělal trombozy tím, že na sebe váže kyslík.
:mrgreen: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
26.2.21 11:13
@wei píše:
https://www.fnusa.cz/…azenin-sili/
@Lama Lama napr. Tohle doporucuji precist. Pak mi prosim stanov diagnozu na zaklade tvych zkusenosti a tveho vzdelani. Jsem fakt zvedava! :D
Diky moc! Diagnostiku z emimina si hodlam zaramovat. :mrgreen:
:mrgreen: Sis pěkně naběhla :twisted:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
725
26.2.21 11:17

@wei asi jo, stavím se do zdr. potreb. teď mám u jen 1KT 140den, ale to je asi fakt málo. Jediný, co jsem měla u sebe, tak asi lepší než nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
26.2.21 11:20
@kubmaja02 píše:
@wei asi jo, stavím se do zdr. potreb. teď mám u jen 1KT 140den, ale to je asi fakt málo. Jediný, co jsem měla u sebe, tak asi lepší než nic

PO tromboze obvykle dvojkový. Jedničky jsou preventivní. Trojky už na hodně speciální případy, to leda po konzultaci s cévním lékařem. Nejdůležitější je vybrat správnou výšku ( podkolenku, stehenní, punčocháče) a správnou velikost, značka není až tak stěžejní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
26.2.21 11:27
@wei píše:
https://www.fnusa.cz/…azenin-sili/
@Lama Lama napr. Tohle doporucuji precist. Pak mi prosim stanov diagnozu na zaklade tvych zkusenosti a tveho vzdelani. Jsem fakt zvedava! :D
Diky moc! Diagnostiku z emimina si hodlam zaramovat. :mrgreen:

A tohle nebyl utok? Zamet si pred svym prahem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí