Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, prosím, jaký je režim po vyndání mandle a příp. vysátí tekutiny z uší?
Někde jsem četla, že 3 týdny bez dět. kolektivu a po zákroku dieta?
@terulína Po odsátí tekutiny z uší a aplikaci gromet se doporučuje klidový režim dva dny, pak dítě může normálně do kolektivu. Při zavedených grometách se nesmí do uší dostat voda a to po celou dobu, co je dít má zavedené.
Na vyndání mandle syn byl v září, týden klidový režim. Nebyl dva týdny ve školce, měla jsem hlídání, jinak by šel možná i dřív. Měl jít původně i starší syn, školák, a doktor mi říkal, že pokud by byl po zákroku v pohodě, může za týden do školy. Dietu žádnou zvláštní neměl.
@terulína Moje malá dostala k tomu antibiotika, a během 3 dní další a už máme další znovu
,na operaci jsme byli 19.2.Řekli že mýt hlavu můžem jen se nesmí koupat-potápět…Do té doby mi ve školce nezamarodila..
@jesenka33 Ale mýt hlavu (s trubičkami) nejlépe i s ucpávkami, voda se do uší nesmí dostat vůbec. Ani při mytí vlasů.
@jesenka33 píše:
@hanka.br. řekli mi normálně zaklonit a umýt…nic víc
Tak na to dávejte pozor. ![]()
Maminky, malá byla v únoru na trubičkách a v pátek ji z ouška vytekla hnědá tekutina, silně zapáchající…měl to někdo také..na ouško si nestěžuje, ale dost jí jakoby smrdí a trochu svědí…
![]()
@jesenka33 píše:
Maminky, malá byla v únoru na trubičkách a v pátek ji z ouška vytekla hnědá tekutina, silně zapáchající…měl to někdo také..na ouško si nestěžuje, ale dost jí jakoby smrdí a trochu svědí…![]()
![]()
Je to pravděpodobně důsledek toho, že trubičky fungují dobře a středoušní tekutinu odvádějí pryč. Známe to taky.
@jesenka33 píše:
@hanka.br. aha…no ale byl to hnus a druhé ouško ale nic??
Nemusela tam ta tekutina být tak nahromaděná, může se stačit odvětrávat. Jestli ouško nebolí, pak je to v pořádku.
@jesenka33 píše:
@JayLee právě…fakt to děsně smrdělo…
Návštěvou lékaře nic nezkazíš. Moje dcerka měla trubičky pět let, už jsme se zapáchajícím výtokem z ucha po zavedení trubiček byly, vysvětlení jsem ti popsala výše. Samozřejmě si lékaři alespoň zavolej.