Trubičky do uší a nosní mandle

Napsat příspěvek
Velikost písma:
394
10.6.15 10:36
@terulína píše:
@Jasou díky a co strava po zákroku?

Po obou operacích jako první dostal piškoty a čaj. Pokaždý teda jednou zvracel, pak byl už v pohodě. To že nesměl jíst pro něj bylo horší než samotná operace. Hlavně při mandli, tam šel na zákrok až po 12 hod. To čekání bylo šílený, pořád se dokola ptal, kdy už mu dám jídlo.
Po mandli dostal k večeři bram. kaši s masem a omáčkou, bylo teda nějaký rozmixovaný, na pohled to teda vypadalo všelijak, ale synovi to chutnalo, byl strašně hladový. :) Po trubičkách byla strava normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17595
10.6.15 10:51

Panejo, malé děti by neměly dlouho čekat :?
A strava doma mohla být normální? U nás budou mandle s trub. dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
10.6.15 11:12
@terulína píše:
Panejo, malé děti by neměly dlouho čekat :?
A strava doma mohla být normální? U nás budou mandle s trub. dohromady.

Po mandli měl jen pár dní měkčí stravu, ale vlastně jedl normálně. Prostě nic, co by ho mohlo dráždit v krku.

Měl zrovna smůlu, že ten den bylo 7 dětí a i když mu jsou 4, tak ten den byl nejstarší, tak šel poslední, měl jít kolem půl 11,ale z nějakýho důvodu došlo k takovýmu posunu. Na trubičky šel naštěstí teď jako první, to jsem ho zase ráno budila, aby ho nevzbudili injekcí do prdky. Má to za sebou, tak snad už problémy s ušima skončí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17595
10.6.15 11:17

Uf, taky mám čtyřletou… už aby to bylo za námi :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
23.7.15 13:33

Ahoj jsme na tom stejně jako vy. Malému je 17 měsíců a už mu 7× píchali ucho a 2× mu prasko a 4× antibiotika. Fakt super. při každém výtěru tak našli nějakou breberku… hrůza. Dětská mu dělala náběry na imunoglobuliny a zjistili, že má hrozně málo igA imunoglob. což jsou obranné látky na sliznici, proto tak časté záněty středouší. Pak to může způsobovat celkově záněty horních cest dýchacích a poruchy trávicího traktu či potrav. alergie.Tak nás objednali na Imunologii do Plzně- tam jedeme za měsíc a pár dní.
Na ušním řekli, že mandle musí ven a u trubičkach už také byla řeč. Říkala jsem, že na mandli je ještě malej a odpověděli, že nejdříve ve dvou letech. Nějak se mi to nelíbí ve dvou letech narkóza, ale když nebude zbytí…To se dozvíme v pondělí. jestli nás pošlou na specializovanou kliniku ORL do Plzně. Také jsem slyšela, že když je prcek čipernější tak trubička může vypadnout, tak se na to zkus zeptat jestli to podstoupíte dřív než my.
Jinak jsem už zkoušela různé alternativní medicíny (homeopatii, léčitele atd.) a pan Václav Emil Havelka(najdeš na netu), u kterého jsme byla (a jezdí po celé ČR) mi podle datumu narození a aniž by malého viděl, nebo bych mu vyprávěla co nás trápí řekl, že má alergii a mléko a mléčné výrobky- proto má zvětšenou mandli a je stále zahleněný, což pak způsobí zánět středouší. Tak jsme vysadili mléčné výrobky a uvidíme. Raději bych mu nedávala mlíko, než aby mi do něj pořád píchali a jiným způsobem ho mučili bobánka malého. Tak můžete také zkusit. Jen bacha na sojové mlíko je to také silný alergen. My kupujeme teď rýžové mléko v DM od alnaturi to malému chutné.

držim palce Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
23.7.15 13:36
@jakuve píše:
To plati celkově po odebrání nosní mandle, nebo jen pokud byli předtím s ouškama problémy? Oba synove mají za týden termín, ale na uši netrpěli. Spis mají pořád rymu a v zimě jak dýchají pusou a ne nosem, tak jim to zbytecne seda na průdušky.

To platí když dávají trubičky do uší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
23.7.15 13:42
@Sofierules píše:
jo v klidu..jen opakuji, že prevenar snižuje riziko zánětu středního ucha, ale u PNEUMOKOKOVÉ infekce! všechny tvrdíte, že prevenar nefunguje, ale ani jedna, že se jednalo o pneumokoka

souhlasím s Sofierules. Malý měl ucho 7× píchaný 2× mu prasklo a při výtěru tam byla vžycky nějaká breberka, často Branhamela, ale nikdy pneumukok. taky máme prevenar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
24.2.16 22:20

Holky, prosím vás, za jak dlouho pak nemůže dítě do kolektivu po zavedení gromet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
24.2.16 22:38

@JayLee děkuji :) máme jít 31.3. na operaci a pak 6.4. na imunologii, to by snad už teda mělo být v pořádku. Myslíte, že mám staršího na ten týden stáhnout ze školky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1667
25.2.16 07:59

Ahoj, můj syn byl cca od tří let aždo pěti let neustále nemocný. Ve čtyřech jsme trhali nosní mandli, zákrok je úplně v pohodě, ničeho se neboj, děti to snáší výborně. jedna noc v nemocnici a valíte domů. Nicméně, mu to nepomohlo. V pěti letech šel na trubičky, kvůli opakujícím se infektů a chronickému zánětu středního ucha. Musím říct že od zavedení trubiček byl nemocný jen jednou na antibiotika a pak pár nějakých rýmeček, které rychle odezněly. Za mně jednoznačně trubičky pomohly. Operace ještě jednodušší než mandle bych řekla. Vůbec o ničem nevěděl, vzbudil se z narkozy a ptal se kdy mu dají ty trubičky. :) Jen je trochu náročnější ten rok přečkat bez vody do uší. Musím ale zaklepat na dřevo, že díky špuntům a neoprenové čelence jsme přečkali letošní parné léto v bazéně úplně v pohodě. Jen je to opruz si na to dávat pozor. Držím pěsti ať vám to pomůže. Osobně jestli můžu radit, když jsem byla před tím rozhodnutím jestli dát dítě pod narkozu, chtěla jsem vědět zda je to opravdu nutné. Šla jsem si pro názor ještě k jednomu doktorovi. Když jde o něco vážnějšího, nikdy nedám jen na jednoho doktora… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
25.2.16 10:26
@iiiv píše:
Holky, prosím vás, za jak dlouho pak nemůže dítě do kolektivu po zavedení gromet?

Ahoj,
syn byl na zavedení před 9měsíci, v necelých 5 letech. Omezení neměl vůbec žádné. Od té doby ani jeden zánět uší. Vyndání mandle také nepomohlo ani né za dva měsíce jsme byli na ORL víc než doma.
Nechali jsme udělat ucpávky přímo na foniatrii a zvládáme bazén úplně v pohodě. Syn je naštěstí šikovný a na čelenku a špunty si sám vzpomene. V květnu budeme řešit už vyndání, teď na kontrole pořád byly na svém místě, tak bych i brala kdyby sami povylezly a nemuseli jsme do nemocnice pod narkózu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
31.8.16 20:28

Ahoj. Obnovuji tema. Dcera 2 roky a 2 mesice ma nosni mandle vyoperovane a nyni jezdime co mesic na kontrolu kvuli tomu, ze ma tekutinu v usich. Dnes me strasila doktorka, ze pokud to za mesic nebude lepsi, doporucuje zavest ty tubicky do usi. Dcera netrpela na zanety usi, jen ji od 7.mesice veku stale teklo z nosu, chrapala… po vyndani nosni mandle klid. Prosim, kdo ma zkusenosti- jak se lze vyhnout tem tubickam? Nechci ji opet davat pod narkozu, nesnasela to dobre. Ted jeste dostala sirup Aerius a doktorka se me ptala, zda jsem s ni byla na alergologii. Tak pujdu jeste tam, ale u nas jsou dlouhe cekaci doby:-( jsem z toho uplne spatna. Dcera ale dle me slysi dobre, rozumi, co rikam, opakuje a mluva se ji rozviji… dekuji vsem za rady, tipy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
31.8.16 20:36

Pokud je volná tekutina ve vnitřním uchu, určitě bych gromety doporučila, pokud tam tekutina zůstane, bude mít dítě v budoucnosti zdravotní potíže, začne podzim, virózy a hrozí opakované záněty středouší, antibiotika…takhle bude ouško vzdušné, vnitřně se vyčistí a gromety stejně časem vypadnou. Je to drobný zákrok, vím, že je anestezie pro děti nepříjemná, ale jeden den „přežijete“ a bude klid :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
31.8.16 20:41

@simona.b. dekuji. A neni to rizikove ta operace? Mam strach, tak nevim, jak ji jinak pomoci. Strikame Vincentku do nosu tak 5× denne, ted dostala ten Aerius sirup.. nevim:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
31.8.16 20:47

@evulkanov jako každá operace je riziková, některá mín, některá víc. Můj syn má gromety ted už po 3., první měl pár dní po 1. narozeninách. Já bych to přirovnala k tomu, že je to jako když ti píchnou uši, ale to je akorát při narkoze a dají do té dírky trubičky. Narkoza je max na 20 minut. :) fakt se toho neboj. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí