Trvanlivé mléko
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Já mám do zásoby vždy trvanlivé (většinou od tatry, přijde mi z krabic nejchutnější), zásadně teda plnotučné. A jinak jak to jde, kupuju z mlékomatu - sice dražší, ale je čerstvé, zaváží denně asi do 4 hodin od nadojení), a je to znát na chuti neskutečně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem si vzdycky myslela ze trvanlive mleko je nejaky umely hnus…to se nazkazilo ani po mesici po otevreni
, ale co jsem videla jiz zminovane peklo na taliri, tak jsem trochu zmenila nazor.
ciste pytlikove nekupuju, my nemame moc spotrebu mleka, tak casto vylejvam, vylozene krabicak taky ne, tady v nemecku jsou lednicove krabicaky, u vnitrni vrstvu to myslim nema, ma to trochu delsi spotrebni lhutu, ale ne tak jako u krabicaku, pro nas rozumny kompromis.
kupuju jedine plnotucne.
kdysi jsem si, jeste v CR, kupovala olmu bio a to bylo chutove vyborne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrovolně se přiznávám, že když moje dcera od dvou let pije obyčejné mléko, tak pije krabicové… žiju v tom, že se má dávat plnotučné a to tady u nás jiné neseženu… a ani mi nepřijde nijak hrozné ![]()
EDIT: jinak právě v tom Peklu na talíři právě říkali, že rozdíly v chuti tam samozřejmě být můžou, ale ty výživové hodnoty že se liší fakt asi o těch 10%
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono s tím polotučným/plnotučným u malých dětí to asi bude co doktor, to názor.
Rozdíl v chuti čerstvé/krabice je samozřejmě velký.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mne se libil nazor Havlicka, ktery rikal v jednom rozhovoru, ze clovek resi, zda si dat plnotucne mleko s 3,5 % tuku, ale ze si namaze pastiku s 40 % tuku je mu jedno
.
- Citovat
- Upravit
@kate02 To jsem netusila… Ja treba kupuju tvaroh u nas v pekarne, maji domaci, od nejakeho soukromnika… Je teda drazsi, pul kila stoji sedesat korun… Ale je vynikajici. Tak doufam, ze to neni tak, jak rikas ty ![]()
Malemu teda jeste nedavam nic, pac je to prcek… Ale ja jsem se tim zivila cele tehotenstvi ![]()
- Citovat
- Upravit
@Lamicka
Souhlas… Tak u sebe to neresim… ![]()
Kazdopadne v nejakem rozhovoru jsem cetla, ze decka maji mit tucne proto, ze vitaminy jsou rozpustne v tucich atd… atd…
No, ale kdyz to vezmu kolem a kolem, tak jsem zadne dite s avitaminozou jeste nevidela, ani jsem o nem neslysela… ![]()
Muj synovec od roku a pul na krabicovem plnotucnem a zije a myslim, ze veeeelmi dobre.
Na druhou stranu, memu malemu mekla hlava - pocinajici priznaky krivice.
A doktorka striktne trvala na tom, ze dve kapky vigantolu jedine do meho mleka nebo do olivoveho oleje.. Takze na tom asi neco bude…
- Citovat
- Upravit
Dávám většinou čerstvé, když dojde nebo není žádné v akci, tak trvanlivé. Čerstvé mi přijde „živější“ a chutnější. Ale než jsme se přestěhovali, tak byl krabicák často jediná volba, protože jiné se nedalo sehnat. Ze začátku jsem chvíli dávala plnotučné, ale syn je celkem obřík, takže dávám už jen polotučné. Navíc, co jsem slyšela od známé lékařky, tak z plnotučných výrobků tělo hůř využije vápník. Ale co je na tom pravdy
jinak co se týká hliníku - ten škodí jen při vyšších teplotách (např. hliníkové hrnce na vaření), tak by to mělo být ok, navíc jestli je to ještě potažené fólií, tak bych to neřešila..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pijeme „cerstve“ mleko, ale nekolik krabic trvanliveho je doma jako zaloha.
UHT mleko (trvanlive) ma ten problem, ze se nekazi ani po dlouhe dobe.
A kdyz to „nezerou“ ani bakterie, tak jaky vyznam to ma pro cloveka?
Nejsou v nem zadne zive kultury. Takze snad jen ten vapnik.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem si taky myslela jak je trvanlivé mléko hnusný a co to je za srajdu a po Peklu na talíři jsem taky změnila absolutně názor, Vaňkovi věřím a už kupuju domů oboje teda
a to polotučné a plnotučné, podle toho co zrovna je v akci
stejně jako jiný díl Pekla na talíři o máslech tak tam taky říkali že se to má střídat, jednou máslo a jednou margarín, já teda synovi nejčastěji dávám gervais a lučinu..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak pro ty co neviděli a mají zájem..
http://www.stream.cz/…taliri-mleko
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle sem teda nepatří, tak se omlouvám, ale taky to stojí za to.. Ještě že maso kupujem u řezníka jenom ![]()
http://www.stream.cz/…cerstve-maso
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petra8a podle jedné paní z VŠCHT je jedno, zda se dává lahvové nebo z krabice.. My dáváme jak kdy, někdy lahev někdy krabice, sem tam mléko přímo od krav(převařené).. Ale stejně mléko a mléčné výrobky kupujeme v SRN, za jednou je to levnější, za druhé mi nikdo nevymluví, že i lépe chutná(to německé)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud neni lahev sklenena, tak je jedno, jestli plastova lahev, nebo krabice. I krabice ma vnitrni vrstvu plastovou, jen je tam mleko lepe chraneno pred svetlem.
SRN na nakupy OK, ale treba z Prahy se to uz trochu z ruky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit