Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj holky, máte zkušenost s cvičením s TRX závěsným systémem? Je to náročné cvičení? Cvičíte jej po porodu?
Ahoj, začala jsem jako 2016, první lekce mazec, měla jsem tak bolavé svaly, ze jsem to týden rozcházela, ale šla jsem pak znova. První měsíc jsem chodila jen jednou tydne a pak jednou za měsíc. Po čtvrt roce jsem k tomu začala běhat a fyzičku a core jsem měla takový, že jsem rovnou uběhla 5 kilaku. Já můžu jen doporučit. Výsledky jsou vidět dost rychle a krásně to zpevní postavu. Jde taky o trenéra, my měli super typka, ale když jsem zkoušela nějaký další, tak ti mi nesedli. Po porodu jsem necelé 4 týdny tak ještě nemůžu hodnotit. TRX jsme si pořídili domů a aktuálně u toho dělám pár dřepu denně, že mi to pomáhá jako opora než zase naberu svaly.
TRX máme doma dva roky, visí na závěsné kotvě ve stropě (místo mé oblíbené houpací sítě
), já si ho příliš neoblíbila, partner ano. Ze začátku jsem si říkala, že mě to nebaví, protože mi to ještě tolik nejde, kousla jsem se a postupně jsem se zlepšovala, přicházely výsledky, ale bavit mě to ani do teď nezačalo.
Výsledky ze cvičení na TRXku jsou vidět, dobrý způsob jak si zpevnit postavu. Pro začátečníka to bude náročnější. Cvičila jsem i po porodu.
Příspěvek upraven 14.06.18 v 07:25
Nám teda nikde nevisí, dáváme na dveře a uklízíme do krabice.
Je to silové cvičení spíš pro muže, mi přijde, ale i já cvičívám, funguje velmi dobře na zpevnění postavy. Je to silové - tedy nevím jestli vůbec vhodné brzy po porodu, na to pozor, bych se někoho zeptala, ať si neublížíte.
TRX je super, jenom nevim, jestli bych do toho šla jako úplný začátečník, sice se náročnost dá upravit sklonem, ale i tak to podle mě patří spíš do kategorie pokročilých. Jinak výsledky jsou opravdu vidět, mě to i baví.
@antorad píše:
Ahoj holky, máte zkušenost s cvičením s TRX závěsným systémem? Je to náročné cvičení? Cvičíte jej po porodu?
Mě to strašně baví, chodím pravidelně a je to hodně vidět. Hned po porodu nevím. Já začala později (netušila jsem, že jsou tady lekce).
Doma to mám chvilku, ale ne moc šikovně přidělané, tak zatím necvičím.
S TRX zkušenosti nemam, ale obecně mně všichni radili začít s cvičením až po šestinedělí. (Po porodu spíš opatrné protahování a chůzí s kočárkem stačí. )Resp.po tom, co doktor řekne, že je všechno v pořádku. A začít postupně. Určitě bych se zeptala doktora, jestli už můžeš posilovat střed těla.