Tvarování - napařování filcu

7.8.18 12:49

Tvarovani - naparovani filcu

Dobry den, chtela bych si z filcu vyrobit par 3D objektu. Neco jako pyramida.
Videla jsem ze filcove klobouky se naparuji na nejakem lisu. Tusite jak bych mohla vyrobit neco takoveho jako filcova pyramida?
Predem dekuji za navrhy a diskuzi.
PS: pyramida musi byt duta a pohledova bude z obou stran (jako klobouk zevnitr a z venku).
:think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1779
7.8.18 13:11

Záleží i na použitém materiálu. Klobouky se dělají hlavně z přírodních plstí. Proto se dobře tvarují napařováním, vlákno se při tom trochu srazí. Pokud máš hobby filc 100% polyester tak nevím jak to s ním půjde. Vlákno má jiné vlastnosti. Spíš si myslím, že to držet nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
7.8.18 16:05

Zkusila bych se zeptat u zdroje. Třeba www.tonak.cz . Ti vyrábí klobouky. Fez Strakonice už asi neexistuje a nevím, jestli má pokračovatele.
A jinak má trochu pravdu @zuzikka , z umelych plsti z obchodu toho asi moc neuděláš. Potřebuješ přirodni materiál, jako je vlna, či zvířecí chlupy. Ty pak pomocí vpichování ( speciálními jehlami s háčky) a teplé ( možná mýdlové :think: ) vody můžeš plstit. Detaily už si nepamatuji, ale jsou různé dilničky, dne se plstěním vyrábí z vlny třeba zvířátky… Víc mne k tomuto tématu nenapadá. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.8.18 13:26
@Brontik píše:
Zkusila bych se zeptat u zdroje. Třeba www.tonak.cz . Ti vyrábí klobouky. Fez Strakonice už asi neexistuje a nevím, jestli má pokračovatele.
A jinak má trochu pravdu @zuzikka , z umelych plsti z obchodu toho asi moc neuděláš. Potřebuješ přirodni materiál, jako je vlna, či zvířecí chlupy. Ty pak pomocí vpichování ( speciálními jehlami s háčky) a teplé ( možná mýdlové :think: ) vody můžeš plstit. Detaily už si nepamatuji, ale jsou různé dilničky, dne se plstěním vyrábí z vlny třeba zvířátky… Víc mne k tomuto tématu nenapadá. ;-)

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová