Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím dámy,
vy tady poradí vždycky všechno, tak zkusím i toto ![]()
Chci vytvořit přehledný pracovní manuál. Představu mám něco jako E-Book. Nepotřebuji to k tisku, stačí online forma, nebo třeba v PDF souboru.
Bude to převážně text, obrázky, video, odkazy, mluvený text, tabulky apod. A nejlépe, aby se dal soubor potom upravit/aktualizovat.
Máte některá zkušenost?🙏
Tak si to vytvoříš ve Wordu, Power point, pak hodíš ho PDF a budeš mít manuál hotový.. zdrojový soubor budeš mít k editaci…ale dnes stejně jakékoli PDF dokážeš přehodit zpět do Word, Excel, PowerPoint…
Nechápu dotaz, na co se ptáš. Příště uděláš manuál s obrázky v ppt nebo doc a ulozis to jako PDF. ![]()
A jestli se na tohle musíš ptát na emiminu, tak už se asi přestávám divit, co nám to nastupuje do práce. ![]()
@Svistice Urážím vás taky?
Nevíte o mě vůbec nic, ani kde pracuji. Chci vytvořit trochu nadčasový manuál s interaktivními prvky a ne manuál jako od studenta základní školy.
Doba se posunula, nebudu tvořit materiály jako za krále klacka.
To jsem zase někam vlezla. Položíš nevinný dotaz a hned tě začne urážet. 🤦 To vypovídá dost o vašem charakteru.
Jednoduché webovky udělané třeba přes webnode. Zvládne to i člověk, který s tím nemá žádnou zkušenost ![]()
@modra_vyletni_lod Díky moc za tip
tahle varianta mě vůbec nenapadla a bylo by to nejlepší co se týče aktualizace a úpravy dat.
Nemám s tvorbou webu sice žádnou zkušenost, ale to bych neměla ani s žádný složitějším programem.
Předpokládám, že se vlastní webová stránka dá nějak zaheslovat, aby do ní neměla přístup široká veřejnost?
@Simuška123 píše: Více
@Simuška123 Musíš specifikovat přesne. Můžeš zkusit SharePoint, pokud se jedná o věc do práce a firma to podporuje.
Obecně mám ale zkušenost, že čím technický a designově vymazlenejsi a komplikovanější, tím míň s tím uživatele jsou schopni a ochotni pracovat. Takže bych zvážila i kdo je cílová skupina.
V podstatě se tam dostanou jen lidé, kterým pošleš odkaz. Jestli to jde zaheslovat jsem nezkoušel.
Tak čím jednodušší a přehlednější manuál tím líp… Každý se potřebuje dostat k cíli, ne se hodinu studovat složitý návod a proklikavat z leva do prava..
@modra_vyletni_lod píše: Více
Pokud si tvořis vlastní webowky, tak jsi administrátor s přístupem přes heslo…
A to jsem si říkala, že jako Husákovo dítě jsem oproti mladé generaci dinosaurus, koukám, že na tom tak špatně nebudu…
@Menton píše: Více
My jsme se ale předpokládám bavili o zaheslování pro uživatele resp. toho kdo si to prohlíží, aspoň tak jsem to chápal. Ne pro tvůrce, to je snad samozřejmé.
Pozdravuj Gustáva ![]()
@Menton Je mi samozřejmě jasné, že jako administrátor mám na svůj vlastní web přístup zadáním hesla.
Myšlené to bylo tak, aby obsah webu byl přístupný pouze vybraným uživatelům a neměli na web přístup neoprávněné osoby.
Tak snad ve firmě máte nějaký standart, vnitropodnikovou síť a místo, kde se manuály ukládají…
@Menton Já vás chápu, samozřejmě nemám v plánu vytvářet žádné složitosti a matlat páté přes deváté.
Vytvoření manuálu je moje vlastní iniciativa, protože jako školitel nechci zaučovat nováčky s nynějšími materiály, které jsou vytvořené v Excelu a mám sama problém se v tom leckdy vyznat. Sice jednoduchý soubor, ale v excelu absolutně nepřehledné.
@Menton To samozřejmě máme, ale jak jsem již psala, jedná se moji vlastní iniciativu. Takže než se ten manuál dá na náš server, předložím vedení ke kontrole.