Tvorba - pracovní manuál

132
29.6.24 00:56

Tvorba -pracovní manuál

Zdravím dámy,

vy tady poradí vždycky všechno, tak zkusím i toto  :D

Chci vytvořit přehledný pracovní manuál. Představu mám něco jako E-Book. Nepotřebuji to k tisku, stačí online forma, nebo třeba v PDF souboru.
Bude to převážně text, obrázky, video, odkazy, mluvený text, tabulky apod. A nejlépe, aby se dal soubor potom upravit/aktualizovat.

Máte některá zkušenost?🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4523
29.6.24 01:32

Tak si to vytvoříš ve Wordu, Power point, pak hodíš ho PDF a budeš mít manuál hotový.. zdrojový soubor budeš mít k editaci…ale dnes stejně jakékoli PDF dokážeš přehodit zpět do Word, Excel, PowerPoint…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
29.6.24 09:54

Nechápu dotaz, na co se ptáš. Příště uděláš manuál s obrázky v ppt nebo doc a ulozis to jako PDF. :nevim:

A jestli se na tohle musíš ptát na emiminu, tak už se asi přestávám divit, co nám to nastupuje do práce. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
29.6.24 11:36

@Svistice Urážím vás taky? :think: Nevíte o mě vůbec nic, ani kde pracuji. Chci vytvořit trochu nadčasový manuál s interaktivními prvky a ne manuál jako od studenta základní školy.
Doba se posunula, nebudu tvořit materiály jako za krále klacka.

To jsem zase někam vlezla. Položíš nevinný dotaz a hned tě začne urážet. 🤦 To vypovídá dost o vašem charakteru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.6.24 11:49

Jednoduché webovky udělané třeba přes webnode. Zvládne to i člověk, který s tím nemá žádnou zkušenost ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
29.6.24 11:57

@modra_vyletni_lod Díky moc za tip :palec: tahle varianta mě vůbec nenapadla a bylo by to nejlepší co se týče aktualizace a úpravy dat.
Nemám s tvorbou webu sice žádnou zkušenost, ale to bych neměla ani s žádný složitějším programem.

Předpokládám, že se vlastní webová stránka dá nějak zaheslovat, aby do ní neměla přístup široká veřejnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
29.6.24 12:05
@Simuška123 píše: Více

@Simuška123 Musíš specifikovat přesne. Můžeš zkusit SharePoint, pokud se jedná o věc do práce a firma to podporuje.

Obecně mám ale zkušenost, že čím technický a designově vymazlenejsi a komplikovanější, tím míň s tím uživatele jsou schopni a ochotni pracovat. Takže bych zvážila i kdo je cílová skupina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.6.24 12:09

V podstatě se tam dostanou jen lidé, kterým pošleš odkaz. Jestli to jde zaheslovat jsem nezkoušel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
29.6.24 14:47

Tak čím jednodušší a přehlednější manuál tím líp… Každý se potřebuje dostat k cíli, ne se hodinu studovat složitý návod a proklikavat z leva do prava..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
29.6.24 14:49
@modra_vyletni_lod píše: Více

Pokud si tvořis vlastní webowky, tak jsi administrátor s přístupem přes heslo…
A to jsem si říkala, že jako Husákovo dítě jsem oproti mladé generaci dinosaurus, koukám, že na tom tak špatně nebudu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.6.24 14:54
@Menton píše: Více

My jsme se ale předpokládám bavili o zaheslování pro uživatele resp. toho kdo si to prohlíží, aspoň tak jsem to chápal. Ne pro tvůrce, to je snad samozřejmé.
Pozdravuj Gustáva :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
29.6.24 15:06

@Menton Je mi samozřejmě jasné, že jako administrátor mám na svůj vlastní web přístup zadáním hesla.
Myšlené to bylo tak, aby obsah webu byl přístupný pouze vybraným uživatelům a neměli na web přístup neoprávněné osoby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
29.6.24 15:17

Tak snad ve firmě máte nějaký standart, vnitropodnikovou síť a místo, kde se manuály ukládají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
29.6.24 15:23

@Menton Já vás chápu, samozřejmě nemám v plánu vytvářet žádné složitosti a matlat páté přes deváté.

Vytvoření manuálu je moje vlastní iniciativa, protože jako školitel nechci zaučovat nováčky s nynějšími materiály, které jsou vytvořené v Excelu a mám sama problém se v tom leckdy vyznat. Sice jednoduchý soubor, ale v excelu absolutně nepřehledné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
29.6.24 16:28

@Menton To samozřejmě máme, ale jak jsem již psala, jedná se moji vlastní iniciativu. Takže než se ten manuál dá na náš server, předložím vedení ke kontrole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová