Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Nehrbit se.
Jinak…pěkná nevím co znamená…subjektivní.
Kouzlo osobnosti bude i v jiných věcech.
To je přece hodně individuální… A „vylepšení“ nevede vždy k vylepšení. Viz třeba Lela, Dara nebo teď ta nová od Soukupa ( nevím jméno)…
Máš příklad nějaké osobnosti, u které to proběhlo a líbí se ti to?
Možná začni oblečením - je hromada kurzů ať už stylu nebo barevné typologie…
I když já si myslím, že se to povede málokomu. To v sobě buď máš anebo nemáš…
@Magical-eyes Daru sem nepoznala…tedy jasné, že jo…ale jinak je to někdo jiný
.
@Anonymní píše: Více
Krásná diskuze k zamyšlení. Já to nikdy neuměla ať mi bylo 16 nebo skoro 50. Hlavně i když jsem měla 50 nebo 70 kg furt jsem měla komplexy. Když jsem měla nějaké kilo navíc, tak mi kamarád říkal, že se mu líbí i mnohem silnější holky, ale které to umí nosit. To je to co říkáš.
Včera jsem viděla mladou holčinu, měla třeba o 10 kg víc, než já a zářila, byla skvěle oblečená, cítila jsem její sebevědomí. A já nenosím ani sukně, v plavkách bych se zahrabala pod zem.
Mám kamarádku, která má asi 86 kg a ta s tím umí pracovat. Dost se fotí na FB, má skvělé modely, líčení. Fakt vypadá hodně dobře.
Myslím, že hrozně moc dělá celkové naladění, nálada a to co vyzařuješ navenek. Když je mi skvěle, cítím se sebevědomě a pozoruji, že poutám mnohem víc pozornosti, než když se úzkostlivě plížím kolem zdí, koukám do země a vyhýbám se pohledem. A oblečená i nalíčená můžu být stejně.
Mám známé, které jsou ošklivé, ale umí se prodat. Já nejsem hezká, ale hodně se směju a tím to hodně vylepšuji. Myslím, že úsměv dělá hodně. V práci máme ženskou, která je relativně hezká, ale všichni chlapi u nás ti řeknou, že je strašně ošklivá. Podle mě je to tím že se pořád tváří jako bubák ![]()
Co znám takové ženy, tak prostě si nechaly poradit od vizážisty a stylisty. Jde to zcela určitě.
Tak to je o subjektivním vnímání svého vlastního já. Vždyť ostatním po tom může být houby jak vypadáš, pokud se sama sobě líbíš a považuješ se za pěknou osobu, tak tou osobou rozhodně jsi! Nikdo nemá právo ti říkat opak.
Proč by měl někdo jiný posuzovat můj vzhled, vždyť o mně nic neví, můj život nežije, tak ať se každý stará o sebe.
Měla bys trénovat sebevědomí, sebehodnocení a najít k sobě sebelásku. Nenechala bych si vnucovat názor okolí, že jsi nějaká ošklivka a potřebuješ já nevím, vizážistku a kosmetický salon a nevím co všechno ![]()
Navíc zdraví je důležitější… chce to poskládat si v životě správně žebříček hodnot a krásu v žádném případě nedávat na 1.místo ![]()
Mě přijde, že tohle umí Ukrajinky. Zrovna včera jsem si to říkala u jedné „kus“ ženské, že teda, takovou mini…ale protože byla mladá a měla krásné, dlouhé vlasy a celkově tak všechno ladilo, barevně to nekřičelo, musela jsem uznat, že jí to sluší a je šik. Ale to se asi nemůže dělat na sílu, jako, že si řekneš, že odteď se budeš oblékat víc šik. Prostě to jde samo. Nevím.
P. S. já sama to zrovna moc neumím
Nebo aspoň ne tak, jako dřív, přecijen ve 47 letech…
Já se nepovažuji za žádnou krasavici, ale dbám o sebe. Důležité je opravdu se neodbývat, pečovat o sebe. Byly doby, kdy to byla bída, ale dneska jsem se sebou spokojená a umím se hodit do gala, aby mi to slušelo. Hodně pomůže znát svůj barevný typ a kupovat oblečení podle toho. Upravené vlasy, hezké padnoucí oblečení, příjemný parfém a hlavně zdravé sebevědomí ![]()
Ke mě byla příroda štědrá, nemám tedy svou zkušenost, ale mám kamarádku, bývalou kolegyni. Je starší ode mě o 15 let, takže ji bude 60. Pracovali jsme spolu skoro před dvaceti lety, má velmi nesouměrný obličej, tím i nesouměrné zuby s předkusem. Ale umí být velmi šik a má šikovnou kadeřnici, nechá se stříhat na kratší sestřih a nesouměrně. Jednu stranu delší a druhou kratší a to dělá strašně moc. Nosí blond melír, to jí změkčuje rysy. Takže jo to vlastně velmi sluší. Z toho jsem si vzala tedy zkušenost, že kvalitně zvolený sestřih tvarově a třeba netipicky, udělá obrovskou službu.
@ZinaJudita1 píše: Více
ked hovoris o tom, ze netreba davat krasu na prve miesto… ja casto myslievam na brigitte bardot. bola idealom krasy, ma za sebou par pokusov o samovrazdu a podla vsetkeho nie je velmi vyrovnanou a stastnou osobou ani teraz v starobe. a ked zacala starnut, myslim, ze sa stiahla. to nie je bohvieco, zit iba z toho, ze ta vsetci do casu nekriticky obdivuju
@Mkmkz píše: Více
Protože je rozdíl mezi zdravou sebeláskou a povrchní samolibostí.
@terien píše: Více
vies co, myslim si, ze ked ta nema osud velmi rad, da ti krasu, po ktorej vsetci vzdychaju.
Zdravím,
tento dotaz je mířený na ženy, které od přírody třeba nejsou krásné a dokonalé (nemají souměrné rysy/čistou pleť/husté vlasy/dokonalé křivky), ale umí na sobě „prodat“ to, co je pěkné, a upravit se tak, že vlastně krásné/zajímavé/charismatické jsou..
Já jsem jedna z výše popsaných žen.. nejsem od přírody krásná (ani úplně ošklivá), nikdo mě zřejmě nepovažuje za ideál krásy..
Mám výrazný orlí nos, šedé oči, bledou pleť se sklonem k akné.. nejsem nijak výrazná. Bývala jsem hodně štíhlá, ale bohužel jsem přibrala a už ani na svoji postavu nemohu být tak pyšná..
Vlasy mám blond.
Nejsem ideál krásy, ani ošklivka, ale přesto vidím na ulicích mnoho žen, které stejně jako já nemají od přírody tolik potenciálu (často mají ještě daleko hrubší rysy než já, méně ženskou postavu), ale přesto se umí upravit tak, že jim to prostě sluší a člověk, který je tolik nezkoumá, si pomyslí, že jsou to kočky..
Chtěla bych se sebou něco udělat, být pěkná, cítit se dobře..
A tak bych vás chtěla poprosti o rady, tipy a triky, jak být pěkná a zajímavá, pro okolí atraktivní, byť nejsem od přírody ideál krásy? Co děláte pro svůj vzhled vy?