Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Tak zatím bez efektu. Mléčné jsem včera neměla vůbec. Dneska usnul po koupání sice, ale po dalším kojení, už oči dokořán a další spánek se konal až v 6 ráno. Pokud má dudlika, tak si dudla. Ale jak mu vypadne, tak je řev.
Dala jsem do šátku, ale jak ho vyndám, tak se probere. ale zároveň v něm dlouho nevydrží. Nemyslím si že by to byli prdíky, tedy aspoň večer. Vypadal vcelku spokojeně, mi přišlo a prostě vzhůru. Prso nepomohlo, jakmile se odpojí tak se probere. Pouští se i sám po chvilce. Dudlík dobrý, ale s ním neusne.Dneska jsem si dala práci a měla ho u sebe a dávala mu nazpět dudlika, pořád do kola, takto 3 hodiny v kuse třeba, vyhrál on. Jemu se prostě spát nechce.
Pak k ránu, už byl víc uřvanej asi z nevyspání. a to už brbral i s dudlíkem. A nebo ty prdíky. Každopádně večer mi to nepřišlo tedy.
Teď opět spí a je jako po flámu. Že ani nejde vzbudit. Nevadí mu vysavač nic.
Dle mého názoru - třeba se mýlím, to hrozně moc řešíš a neumíš se napojit na své miminko..cítí z tebe ten stres a že řešíš každé jeho prdnutí..
Pokud má suchou plenu, hlad nemá, tak víc neuděláš, může ho bolet bříško, ale tím si musí projít..zkusit můžeš ulevove poloh, kapičky..
Za mě chce prostě chovat, chovat..taky mám chovaciho syna, celý den na rukou…
Psala jsi že při vysávání spí, proč probuh vysávaš.. zalez si s ním do postele a spi kdy to jde, klidně i mikro spánky mezi kojením, kdykoliv..
@Mutlice píše:
To je jak u nas. My meli taky asi 12 dudliku vsech tvaru, typu, neco jsem slozite kupovala pres cizi eshopya ani ten obycejnej nezabral. Syn vyplivl vsechno. Komplet. Nikdy dudlik nemel, proste to nesnasel, obcas bych mu ho do ty pusy nejradsi prilepila
![]()
Syn ho mel tak mesic a to jen kdyz se mu vylozene „vnutil“.
Jinak hlavne to prso, no. Ale zase ma krasne rovne zoubky (mlecne). ![]()
@Liberalissima píše:
Prosimtě a jak jsi to dělala s tou druhou? Mám taky takové ne příliš odložitelné miminko a dá se to zvládat, protože jsme na ní s mužem dva a prostě se prostřídáme a věnujeme se celý den jen jí, ale co pak když je tam třeba dvouleté dítě, které tě taky potřebuje, jak pak člověk může být celý den v posteli s miminkem, které zas potřebuje právě tu neustálou blízkost a péči?
Mám rozdíl mezi dětmi 11,5 měsíce. Když byl mladší novorozeně, starší ještě nechodila, blbý bylo, že mladší byl fakt strašně furt na prsu, mně nezbývalo nic jiného než ji nechat si žít svým životem, tudíž jsem tomu tak přizpůsobila obývák. Muž (teď už bývalý) trávil všechny dny v práci, takze jsem na ně byla sama, ale pomáhali mi moji rodiče, ale nebydleli jsme spolu, takže jen když mohli, třeba po práci a tak.
Sice to byl masakr, ale na druhou stranu teď mám doma 3 a 4 leté děti a už mám z krku mimina
protože to pro mě bylo úplně nejhorší období a já jsem ráda, že jsem to vzala při jednom. Teď mají známé, co měly se mnou ve stejnou dobu první, tak mají druhé a já už mám oproti nim lehárko ![]()