Týdenní miminko – nevím si rady

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.7.22 07:55
@Anais Brno píše:
Každá máma si ten recept musí najít. Pokud spí v kočáře, tak si dej domů kočárek a po nakojeni ho uspí tam… My pak cvičili vojtovku, no prý bude víc spát, taky to nemělo žádný efekt.
Ještě mě napadá, co jíš? Musíš si hlídat stravu. Já jsem alergik, nemůžu mléko a lepek, ikdyz jsem držela na sto procent dietu, ta kolika tam byla. Známá měla takhle uplakané mimco a zjistili že má histaminovou intoleranci. Jen počítej, že pokud nasadís dietu, tak to nějakou dobu trvá, než to bude mít efekt. Pevné nervy :srdce:

Nemám ten espumisan brát třeba také?
Kocar domů vzít nemůžu, máme vcelku malý byt a 3 patro bez výtahu. :,(
No nejím žádné nadymame věci. Histamin mi testovali, ten byl negativní.
Napadá mi zdá fakt nenasadit příkrm?

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
4.7.22 08:02

Já taky zajala kočár do 3 patra bez výtahu, bydleli jsme v 2kk na 45 M2 ;)
A aby se vyspal, tak jsem si to místo fakt našla… To šestinedělí je náročný, musíš prostě vydržet než si najdete nějaký režim a zjistíš co a jak… já třeba nemohla ani poslat s kočárem manžela, v té době se mu zhoršila epilepsie, měl častější záchvaty, tak jsem měla strach ho poslat i s kočárem ven…ale pomáhal doma, takže já jsem sice malýho měla na 100, ale uklidil, uvařil, nakoupil. Já pak zhostila, že usne v kočárku, tak jsem ráda šla i v zimě ven ( syn je listopadový) ven, ikdyz to navlečení do zimních věci je taky anabáze, ale aspoň chvíli neplakal a já relaxovaná v lese na procházce… Nikdy jsem neměla dítě, co si vystačí sami a x hodin mi spí…

• Citovat
  • Upravit
85375
4.7.22 08:05

Jis mlecne vyrobky? Zkus nejist zadne, pri kojeni se nedoporucuji kvuli nadymani.
Po jis a pijes Ty?
To breci nonstop ve dne i v noci? Taky muze mit Kiss Syndrom a nejakou blokadu nebo ma proste prohozeny den a noc. Venku ve stinu spal pekne jsi psala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85375
4.7.22 08:08
@Anonymní píše:
Nemám ten espumisan brát třeba také?
Kocar domů vzít nemůžu, máme vcelku malý byt a 3 patro bez výtahu. :,(
No nejím žádné nadymame věci. Histamin mi testovali, ten byl negativní.
Napadá mi zdá fakt nenasadit příkrm?

Aspon to muzes zkusit, zda by v nem neusnul. Nas malej spal jenv kocarku az do 2,5 let, meli jsme teda vytah a balkon, na balkone spal nejlip. A existuje pristroj na houpani kocarku, meli jsme a spokojenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.22 08:10
@blumen píše:
Jis mlecne vyrobky? Zkus nejist zadne, pri kojeni se nedoporucuji kvuli nadymani.
Po jis a pijes Ty?
To breci nonstop ve dne i v noci? Taky muze mit Kiss Syndrom a nejakou blokadu nebo ma proste prohozeny den a noc. Venku ve stinu spal pekne jsi psala

Piju obyčejnou vodu. Někdy kojící, či fenyklový čaj. zrochu mozzarelly jsem měla k obědu.

Zatím se to mění, někdy nespí a brečí celý den a v noci to tak nějak jde, někdy zase naopak.
O tom Kiss syndromu, jsem doktorce říkala, řekla mi že mi ale nemůže pomocí, že žádného odborníka co se specializuje na miminka nemá, o žádném neví.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.7.22 08:15
@blumen píše:
Aspon to muzes zkusit, zda by v nem neusnul. Nas malej spal jenv kocarku az do 2,5 let, meli jsme teda vytah a balkon, na balkone spal nejlip. A existuje pristroj na houpani kocarku, meli jsme a spokojenost

Ten můj kočár určitě do 3 patra nevytahnu :? Je fakt velkej, těžkej. Leda koupit jiný. V tom šátku, to zatím vypadá že vytuhne, ale když ho vyndavam, tak se probudí. :( Předtím se mi ho také provedlo u prsa uspat a zůstal u nás v posteli, teď už to ale nefunguje, tak nevím, co ten šátek. Aby se to také nezměnilo.

• Citovat
  • Upravit
85375
4.7.22 08:28
@Anonymní píše:
Ten můj kočár určitě do 3 patra nevytahnu :? Je fakt velkej, těžkej. Leda koupit jiný. V tom šátku, to zatím vypadá že vytuhne, ale když ho vyndavam, tak se probudí. :( Předtím se mi ho také provedlo u prsa uspat a zůstal u nás v posteli, teď už to ale nefunguje, tak nevím, co ten šátek. Aby se to také nezměnilo.

Na fcb myslim existuje skupina Nosime deti, muzes se zeptat i tam, co poradi. Ale co jsem si vsimla, vetsinou ty deti po usnuti ze satku nevytahuji, jinak se hned probudi, to tak byva. Tak treba zkusit s manzelem ten kocarek na zkousku dat do bytu, jako nase obe deti tam spaly nejlip. Ale obe mely blokady a nesnasely noseni. Pokud Ti malej noseni akceptuje, bude spise nosici. No my zijeme v zahranici a blokady se resi na osteopatii, v CR by ses musela zeptat a jet asi k odbornikovi. Nase deti mely obe hodne blokad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450
4.7.22 08:34

Skus vyskusat ten prikrm, ono nechapem preco sa to tak demonizuje. Mnohe matky zpetne lituju jedine toho, ze to UM nenasadili driv. Kojit muzes aj s UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
4.7.22 09:11
@Anonymní píše:
Piju obyčejnou vodu. Někdy kojící, či fenyklový čaj. zrochu mozzarelly jsem měla k obědu. Zatím se to mění, někdy nespí a brečí celý den a v noci to tak nějak jde, někdy zase naopak.
O tom Kiss syndromu, jsem doktorce říkala, řekla mi že mi ale nemůže pomocí, že žádného odborníka co se specializuje na miminka nemá, o žádném neví.

Vyzkoušej osteopata, ti řeší Kiss syndromy a třeba v Praze jich je několik.

K jídlu jsem ti už zde několikrát psala, dokud jsem striktně nevynechala všechno mléko (píšeš o mozzarelle, to je čerstvý syr, takže ten bych si rozhodne nedala!), mléčné výrobky, kofein, pečivo, nadymave věci jako je zelenina atd, bylo to všechno jenom horší. Co jsem následně jedla? No žádná hitparáda to nebyla - bílé maso, ryze, nějaké ovoce a tak stále dokola. Ale za mě tohle nejvíce pomohlo. Člověk se musí zkratka hecnout…

Espumisan v kombinaci s babycalm před každým kojení, teoreticky ještě BioGaiu. Efekt u nás byl vidět nejdříve za 24h. Jakmile se přestalo moc brzy, jelo to všechno nanovo. Úplně jsem přestala dávat ve chvíli, kdy se dokázal sám otočit.

Prikrm - já ho také zkoušela, když syn často brečel, pokud nebrečí hladem, moc to nepomáhá, respektive problémy se střevy měl stejný. Takže lze zkusit, ale není to vždy úplně řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.22 09:13
@LuisaHelena píše:
Vyzkoušej osteopata, ti řeší Kiss syndromy a třeba v Praze jich je několik.

K jídlu jsem ti už zde několikrát psala, dokud jsem striktně nevynechala všechno mléko (píšeš o mozzarelle, to je čerstvý syr, takže ten bych si rozhodne nedala!), mléčné výrobky, kofein, pečivo, nadymave věci jako je zelenina atd, bylo to všechno jenom horší. Co jsem následně jedla? No žádná hitparáda to nebyla - bílé maso, ryze, nějaké ovoce a tak stále dokola. Ale za mě tohle nejvíce pomohlo. Člověk se musí zkratka hecnout…

Espumisan v kombinaci s babycalm před každým kojení, teoreticky ještě BioGaiu. Efekt u nás byl vidět nejdříve za 24h. Jakmile se přestalo moc brzy, jelo to všechno nanovo. Úplně jsem přestala dávat ve chvíli, kdy se dokázal sám otočit.

Prikrm - já ho také zkoušela, když syn často brečel, pokud nebrečí hladem, moc to nepomáhá, respektive problémy se střevy měl stejný. Takže lze zkusit, ale není to vždy úplně řešení.

Jasné, vyzkouším úplně vše mléčné vysadit. A uvidíme :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.7.22 11:06
@Anonymní píše:
Jasné, vyzkouším úplně vše mléčné vysadit. A uvidíme :think:

Tak zatím bez efektu. Mléčné jsem včera neměla vůbec. Dneska usnul po koupání sice, ale po dalším kojení, už oči dokořán a další spánek se konal až v 6 ráno. Pokud má dudlika, tak si dudla. Ale jak mu vypadne, tak je řev.
Dala jsem do šátku, ale jak ho vyndám, tak se probere. ale zároveň v něm dlouho nevydrží. Nemyslím si že by to byli prdíky, tedy aspoň večer. Vypadal vcelku spokojeně, mi přišlo a prostě vzhůru. Prso nepomohlo, jakmile se odpojí tak se probere. Pouští se i sám po chvilce. Dudlík dobrý, ale s ním neusne.

Dneska jsem si dala práci a měla ho u sebe a dávala mu nazpět dudlika, pořád do kola, takto 3 hodiny v kuse třeba, vyhrál on. Jemu se prostě spát nechce.
Pak k ránu, už byl víc uřvanej asi z nevyspání. a to už brbral i s dudlíkem. A nebo ty prdíky. Každopádně večer mi to nepřišlo tedy.
Teď opět spí a je jako po flámu. Že ani nejde vzbudit. Nevadí mu vysavač nic.

• Citovat
  • Upravit
18653
5.7.22 11:17

Proč když spi poustis vysavač? Zalez taky do postele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
5.7.22 12:04
@Anonymní píše:
Tak zatím bez efektu. Mléčné jsem včera neměla vůbec. Dneska usnul po koupání sice, ale po dalším kojení, už oči dokořán a další spánek se konal až v 6 ráno. Pokud má dudlika, tak si dudla. Ale jak mu vypadne, tak je řev.
Dala jsem do šátku, ale jak ho vyndám, tak se probere. ale zároveň v něm dlouho nevydrží. Nemyslím si že by to byli prdíky, tedy aspoň večer. Vypadal vcelku spokojeně, mi přišlo a prostě vzhůru. Prso nepomohlo, jakmile se odpojí tak se probere. Pouští se i sám po chvilce. Dudlík dobrý, ale s ním neusne.Dneska jsem si dala práci a měla ho u sebe a dávala mu nazpět dudlika, pořád do kola, takto 3 hodiny v kuse třeba, vyhrál on. Jemu se prostě spát nechce.
Pak k ránu, už byl víc uřvanej asi z nevyspání. a to už brbral i s dudlíkem. A nebo ty prdíky. Každopádně večer mi to nepřišlo tedy.
Teď opět spí a je jako po flámu. Že ani nejde vzbudit. Nevadí mu vysavač nic.

To vysazeni mlecneho (pokud by to byla alergie) se projevi za mnohem dele. Ne do druheho dne. Ja drzela bezmlecnou dietu skoro 2 mesice (chce to alespon par tydnu), aby se uzavrelo, zda to ma nebo nema efekt. Jinak jak uz jsem psala, jsou nespave a ubrecene deti, u kterych se pricina nenajde a proste „z toho vyrostou“. Pricinu urcite zatim hledejte, jde o to ulevit jemu (musi by taky unaveny atd), sobe a celkove se nezblaznit. Pokud malo spi, ale nebreci u toho, je to jeste ta lepsi varianta. Existuje neco jako excesivni plac. To bylo u nas. Behem dne bylo jen par kratkych okamziku bez place, trvalo to X mesicu, nez syn zacal lezt a vic objevovat svet. Absolvovali jsme snad vse, co jde, zkusili vsechny triky, vysetreni, a zkratka to bylo drazdive miminko, ktere potrebovalo jen vic trpelivosti nez jina miminka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2034
5.7.22 12:31

Mám z tebe pocit, že to hrozně moc řešíš a jsi z toho vypsychovaná. Ono je to co píšeš celkem normální. Je to opravdu malé miminko, k tomu teď ty vedra, taky se mi blbě spí. Hlavně se uklidni, hoď se do pohody. Miminko to z tebe všechno cítí. Jasně, je to na palici, ale je to opravdu otázka pár týdnů. Napiš nám jak přibírá, je dost počůraných plen? Zkoušela jsi třeba hojdavak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85375
5.7.22 13:21
@Anonymní píše:
Dala jsem do šátku, ale jak ho vyndám, tak se probere. ale zároveň v něm dlouho nevydrží. Nemyslím si že by to byli prdíky, tedy aspoň večer. Vypadal vcelku spokojeně, mi přišlo a prostě vzhůru. Prso nepomohlo, jakmile se odpojí tak se probere. Pouští se i sám po chvilce. Dudlík dobrý, ale s ním neusne.Dneska jsem si dala práci a měla ho u sebe a dávala mu nazpět dudlika, pořád do kola, takto 3 hodiny v kuse třeba, vyhrál on. Jemu se prostě spát nechce.
Teď opět spí a je jako po flámu. Že ani nejde vzbudit. Nevadí mu vysavač nic.

To vysazeni mlecneho a vseho se ale neprojevi hned, vydrz to aspon tyden. A u vysavace (bily sum) ty deti spi jeste lip :mrgreen: to se neprobudi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí