Týdenní miminko – nevím si rady

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1329
29.6.22 06:57
@Anonymní píše:
To neusnu, tahá mi za bradavku a myslím že ji takhle odrovna. A budu máma dudlík :??

Lepsi byt mama dudlik, nez nevyspala a odrovnana… Byl s Tebou 9 mesicu 24 hodin v kuse, je mu teprve tyden, Tvou blizkost potrebuje… Vlez si s nim do postele, doma nic nedelej, mazlete se, delej to, co on potrebuje a co vam pomaha, aby to bylo co nejjednoduzsi… Zlusila bych ten satek, bude blizko u Tebe, prso take v dosahu, navic i na prdiky tam ma skvelou polohu… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
29.6.22 07:00

Není mu horko? Mě teď malá občas ječí, jen proto že máme doma hic (nebo i venku), tak nějak schladim a je klid. Jinak teda vyzkoušet to zavinutí, opět jestli mu není v zavinovacce vedro, dá se zavinout i do látkové pleny. Koupit šátek, to byl na moje děti zázrak, byly u mě, já měla volné ruce, navíc je to poloha dobrá na bříško, že se v tom i vyprděli. Pak je uklidňovalo koupání. Co se týče spánku, tak v postýlce mi nikdy nespalo ani jedno dítě, jak sem je tam položila, tak rev, takže od narozeni spí se mnou v posteli, prsa mají volně k dispozici na sebeobsluhu :D jinak bych se taky nevyspala. Kojení trochu bolelo v tom začátku, než si prsa navykla, pak už sem ani necítila, že se kojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35777
29.6.22 07:02
@Anonymní píše:
Při kojení právě spí a usíná. Tak jako dřív. Ano slyším že poliká, po nějaké dobe pak už ne, ještě mu prso domacknu, aby se fakt napil hodně. On pije, vše vypadá na spánek, pak ho odpojím, položím a jede se nanovo :,(

Tak ho ještě na tom přes nech, odpoj když odpadne sám a nikam ho nepokládej ;) já vím blbý, ale to tak první měsíce bývá. Pokud spí víc přes den a v noci ne tak to má prostě teď otočené. A neboj, nebudeš dudlík, je ještě moc malinký.

Příspěvek upraven 29.06.22 v 07:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1892
@Anonymní píše:
Lidí, už jsem zoufalá…prosím o rady. Máme doma týden staré miminko. Neustále pláče a nejde utišit… nejhorší je večer uspávání, ale i přes den je jeho chování stejné. Vlastně dneska jsme do od večera ještě neuspali :( Blízkost naší evidentně nepotřebuje, nebo to nepomáhá. kroutí se odtahuje, se mava ručičkami a vzteká se. Prdíky nevím, ještě to nepoznám. Ale na uvolňující pozice žádné zlepšení. Tak nevím.
Plně kojime. v porodnici, vždy odpadl po kojení a spal, nyní se po odpojení prsu probere a nastane pláč 😭. Ten neustává, mazlení, chování, houpání nepomáhá. Jediné co chce mít prso v puse. A nebo dudlík, ovšem dudlík mu vypadáva a jeho to ještě víc irituje. A opravdu vypadá pořád. presto že už spí a dudlík vypadne, hned se probere a jede se na novo.. :(
Máme za sebou třetí bezesnou noc :,( a vlastně i den. nemáte někdo zázračné rady? Zkoušela jsem kapesníčkem přes obličejik hladit, také nic. Nebo zda nemá nějaký problém?

Taky máme náročné dítko, já pro změnu celý den musím chovat a skákat na balonu - zkus, moc dobrá věc, syn taky jinak nemohl usnout, jen s prsem v puse..

Akorát nám už jsou 2 měsíce a bohužel přes den spí jen na balonu, když má dobrou náladu, tak vydrží max hodinku v postýlce spinkat..

Vecer usíná v půl jedenácté a spí naštěstí bez balonu sám, ale budí se co hodinu, takže ho musím uspávat v náručí a u prsa..
Po půl páté už opět usne jen na balonu..

Na dnešek spal v postýlce jen dvě hodiny z celé noci, zbytek opět na balónu, je trochu nachlazený, tak je protivnejsi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
@Anonymní píše:
Při kojení právě spí a usíná. Tak jako dřív. Ano slyším že poliká, po nějaké dobe pak už ne, ještě mu prso domacknu, aby se fakt napil hodně. On pije, vše vypadá na spánek, pak ho odpojím, položím a jede se nanovo :,(

Tak neodpojuj, tady v tom věku oběma holkám kojení trvalo klidně půl hodiny, mladší i víc - kojením se uspávala a trvalo, než zabrala tak, že zvládla odpojení a přendání do postýlky nebo aspoň vedle mě. Měla jsem večer vždycky vyhrazenou hodinu až dvě na ukládání, pěkně v klidu koupání, masáž, zpívání a pak pyžamko, zavinout, připojit na prso, nechat pít a dudlat dokud neusnula opravdu tvrdě. Hlavní je klid - vím že je to teď to nejtěžší, sama jsem teď dvě noci s mladší nespala, a bejt klidná mi dalo dost zabrat :mrgreen: ale zejména u těchto úplně maličkých mimin je to zásadní - celý jejich svět jsi ty, a když jsi ve stresu, cítí to a jsou ve stresu taky, neuvolní se, bojí se co se děje. Mívala jsem ty večerní rituály před spaním s oběma holkama jako signál i pro sebe, že se mám uklidnit, vydýchat a zklidnit se - jinak jsem neuspala. Vím že je to hrozně těžký, ale neboj, přejde to, sžijete se, a i s náročnýma miminkama se dá jakžtakž žít :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5966
29.6.22 07:05

Mně malá plivala dudlík, když měla hlad. Je to novorozenec, měj ho co nejvíce na prsu a vydrž. Ono to období přejde.
Ještě bych zkusila LP, kdyby náhodou.
Zkusit kapky na prdíky, nechávat co nejvíce bez plen.
Další varianta je vedro.
A hlavně nebýt nervózní, vše s klidem. Z vlastní zkušenosti vím, že čím jsem byla vynervovanější, tak i miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6714
29.6.22 07:07

Já ještě mohu doporučit kapky BioGaia, syn měl také večer problémy s usínáním, takže jsem mu dala večer před kojením kapky, zabalila do zavinovačky a hned to bylo mnohem lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.22 07:08
@Kriss Tina píše:
Není mu horko? Mě teď malá občas ječí, jen proto že máme doma hic (nebo i venku), tak nějak schladim a je klid. Jinak teda vyzkoušet to zavinutí, opět jestli mu není v zavinovacce vedro, dá se zavinout i do látkové pleny. Koupit šátek, to byl na moje děti zázrak, byly u mě, já měla volné ruce, navíc je to poloha dobrá na bříško, že se v tom i vyprděli. Pak je uklidňovalo koupání. Co se týče spánku, tak v postýlce mi nikdy nespalo ani jedno dítě, jak sem je tam položila, tak rev, takže od narozeni spí se mnou v posteli, prsa mají volně k dispozici na sebeobsluhu :D jinak bych se taky nevyspala. Kojení trochu bolelo v tom začátku, než si prsa navykla, pak už sem ani necítila, že se kojí.

Horko mi nepřišlo že by měl, měl je body a ponožky, jinak nožky hole. V peřince to nejde, to on fakt jede téma nohama, rukama, ta zavinovačka lepší, ale jak říkám, teď už ani to ne.
A jak se pak z toho šátku dá do postele, ci teda k nám do postýlky, není to opět stejné?
Já ani nemám pocit, že by chtěl být se mnou. :oops: on chce jen dudlana :oops:

Příspěvek upraven 29.06.22 v 07:10

• Citovat
  • Upravit
15995
29.6.22 07:09

Normalne ho nech na prsu, na to ze budes mama dudlik v tydnu fakt kasli. Proste se po tom tydnubuz trochu zpamatoval z narocnosti porodu a zvyka si na zivot ven. Kdyby te bradavky bolely, vymen opatrne za dudlik. Zalez do postele, pust si k tomu treba neco do sluchatek a proste nech dite na sobe a u sebe. Ono to sestinedeli ma svoje opodstatneni. Oba potrebujete hlavne klid, dite kontakt a mliko. Drz se, ty zacatky nekdy stoji za to, potrebujes hodne klidu a trpelivosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1892
29.6.22 07:10
@Anonymní píše:

On možná nechce pít, ale jen si tě dudlat..nemackej mu to prso, jen se prepíjí a pak ho může bolet břicho a chce se zase ududlat..

Holt budeš chvíli živý dudlík, syn byl na mě nalepeny celý 6ti nedělí, potřeboval si dudlat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.22 07:11
@Saffiraa píše:
Já ještě mohu doporučit kapky BioGaia, syn měl také večer problémy s usínáním, takže jsem mu dala večer před kojením kapky, zabalila do zavinovačky a hned to bylo mnohem lepší.

Ty mám, ale dala jsem je přes den. Zkusím

• Citovat
  • Upravit
1892
29.6.22 07:12
@Anonymní píše:
Horko mi nepřišlo že by měl, měl je body a ponožky, jinak nožky hole. V peřince to nejde, to on fakt jede téma nohama, rukama, ta zavinovačka lepší, ale jak říkám, teď už ani to ne.
A jak se pak z toho šátku dá do postele, ci teda k nám do postýlky, není to opět stejné?
Já ani nemám pocit, že by chtěl být se mnou. :oops: on chce jen dudlana :oops:Příspěvek upraven 29.06.22 v 07:10

To dudlani mu právě pomáhá..ono kojení neplní jen funkci jídla, ukildni se, pomáhá usnout, na bolest bříška a celkovou nepohodu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2033
29.6.22 07:13

Mně se právě takhle odpojit a přendat skoro vůbec nikdy nepovedlo a to mám 2 děti, prostě totální závisláčci, takže jsem začátky strávila na tom gauči s miminkem skoro pořád u prsa a víš co? Teď zpětně nelituji a hrozně ráda na to vzpomínám, hlavně s tím prvním, tam byl na to prostor a čas, mazlení, oňuňávání miminka, blízkost, láska. Odprostit se od reality a být tady jen pro to miminko a užít si to. Druhé bylo teda víc v šátku, abych mohla nějak fungovat a ještě nám hodně pomohl hojdavak asi tak na ty první 2 měsíce, to byl úžasný pomocník. Opravdu to rychle utíká, nestresuj se nějakým odkládáním, možná už z tebe miminki cítí ten stres a o to víc tě nechce pustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.22 07:14
@Markéta188 píše:
Mně malá plivala dudlík, když měla hlad. Je to novorozenec, měj ho co nejvíce na prsu a vydrž. Ono to období přejde.
Ještě bych zkusila LP, kdyby náhodou.
Zkusit kapky na prdíky, nechávat co nejvíce bez plen.
Další varianta je vedro.
A hlavně nebýt nervózní, vše s klidem. Z vlastní zkušenosti vím, že čím jsem byla vynervovanější, tak i miminko.

LP? :) Nevím co to je?????

• Citovat
  • Upravit
953
29.6.22 07:16
@Anonymní píše:
Já ani nemám pocit, že by chtěl být se mnou. :oops: on chce jen dudlana :oops:Příspěvek upraven 29.06.22 v 07:10

Já jsem se první 3 měsíce nevyspala vůbec. A ani jsem nemohla kojit, takže nějaké prso nepřipadalo v úvahu. Dudlík vůbec! Ale nám fakt pomohla zavinovacka, bosa chodidla!(nektery mimina fakt nesnesou uzavřeny dupacky a ponožky, ozkouseno, u všech zavinovacek mám odstrihly konce :D ), nositko a rektální rourka.
I v těch zavinovackach mají děti uzavřené nohy, tak zkuste zavinout do pleny, jen aby nehazel rukama a ta chodidla nechat bosa, treba Vam to taky zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí