Týdenní miminko – nevím si rady

Napsat příspěvek
Velikost písma:
83
29.6.22 07:43
@pikola píše:
U kojení nemusiš mít přehled kolik. Střídej prsa jak jsou plnější podle pocitu, pokud nabírá váhu neřeš to kdy kolik z kterého. Prostě jak chce prsa koj, vykašli se na nějaké poučky jak dlouho, částo, rozestupy, vážit. Je fakt malinký a má nárok být na prse kdy chce i když je to teď skoro pořád. To se časem upraví. Mě takhle honila doktorka u druhého, že málo kyne a já měla úplně deprese že neumím nakrmit vlast i dítě, přitom mi stačil týden na rozkojení a kojila jsem dva roky obě děti.

Někdo zvládne kojit z obou prsou bez otočení, ale to je pro zkušenější :lol: Pokud u toho neusneš, dítě nespadne. Nesmíš se toho bát. Každé dítě potřebuje trošku něco jineho [/citace
:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.22 07:45

Jaká je nejlépší poloha na ty prdíky kdyžtak?

• Citovat
  • Upravit
14605
29.6.22 07:47

Když chce byt na prsu, tak ho tam nech a lež s nim. Proč si to komplikovat ;) stejně máš v sestinedeli odpočívat a mimco se ti snaží to zařídit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14614
29.6.22 07:48

Lehni si s ním a nech ho na prsu, jak potřebuje. Klidně k posteli jídlo, pití, telefon, knížku, noťas, cokoliv vleže zvládneš dělat :D A nastav si v hlavě, že to není „ztracený čas“, prostě tohle je teď tvoje práce, být máma - dudlík, lež a relaxuj a spi, co to jen půjde. Vyzkoušej to nosítko / šátek, dá se i naučit při nošení kojit, pokud by to vyžadoval i tak. Je to někdy vopruz, ale není to napořád, z mých zkušeností už tak kolem toho třetího měsíce se hodně zvýší šance, že ti vydrží chvíli spát odpojený. Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.22 07:48
@pikola píše:
U kojení nemusiš mít přehled kolik. Střídej prsa jak jsou plnější podle pocitu, pokud nabírá váhu neřeš to kdy kolik z kterého. Prostě jak chce prsa koj, vykašli se na nějaké poučky jak dlouho, částo, rozestupy, vážit. Je fakt malinký a má nárok být na prse kdy chce i když je to teď skoro pořád. To se časem upraví. Mě takhle honila doktorka u druhého, že málo kyne a já měla úplně deprese že neumím nakrmit vlast i dítě, přitom mi stačil týden na rozkojení a kojila jsem dva roky obě děti.Někdo zvládne kojit z obou prsou bez otočení, ale to je pro zkušenější :lol: Pokud u toho neusneš, dítě nespadne. Nesmíš se toho bát. Každé dítě potřebuje trošku něco jineho
No to budu muset potrenovat 8o to neumím :mrgreen:
@blumen píše:
Zkusila bych dudlik kyticku, ten jediny akceptoval malej (asi 14 dni :mrgreen: ). Jinak bych klidne v noci v polosede sedela a drzela ho na sobe, hlavne, at se vyspite.
Ty bradavky to dlouho nedaji, ja bych se spise orientovala i na dudlik

Tu koupím kde? Ta nebude vypadávat? On ani nechce být na mě právě, on chce jen toho dudana, vzteká se, i když ho chovám, klid je jen u bradavky a nebo dudlíku, který by nepadal :oops:

• Citovat
  • Upravit
421
29.6.22 07:58

Podle mě má hlad, tohle jsme zazivali my a řval mi hladem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85356
29.6.22 08:27
@Anonymní píše:
Tu koupím kde? Ta nebude vypadávat? On ani nechce být na mě právě, on chce jen toho dudana, vzteká se, i když ho chovám, klid je jen u bradavky a nebo dudlíku, který by nepadal :oops:

My byli prvnich 14 dni v nemocnici, nedelala jsem nic, jen lezela v posteli a kojila :) tak klidne budte v te posteli/na gauci taky, hlavne zadny stres. Jmenuje se to dudlik kyticka a koupis ho v lekarne. My meli asi 5 dudliku, akceptoval jen tento, ale kratce, no. Ale muzes vyzkouset. A uzivej si to, ze chce byt jen u Tebe, ja ho mela v posteli od narozeni (druhe dite), v postylce ani nebyl, jinak bych se navysoala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
29.6.22 08:31
@Anonymní píše:
No já včera hopsala ne na balónu, ale na kruhu co mám koupený po sešití po porodu. On lehce pruží, jak je nafukovací a když leží na gauči. Ale to efekt nemělo také, to brečel i s dudlíkem v puse. Ale už byl fakt vytočený šíleně.
Nevím zda ho nemám nějak přes den snažit se udržet víc vzhůru..

To nedělej. Píšeš, že celou noc probrečel a nespal. Může mít sto různých důvodů, ale při přetažení je dítě snad nejprotivnější a i když chce spát, nejde mu to… Když bude spinkat přes den, spi taky. Sem hodinka, tam hodinka a hned bude trochu líp. :hug: Já jsem pro to, lehnout do postele na bok, miminko kojit v leže, ono usne, ty si taky můžeš zdřímnout. Z druhého prsa budeš ležet na druhém boku, když si lehneš doprostřed postele, pro jistotu dáš na kraj polštář, miminko nespadne (tak malá ještě necestují). Když budeš mít pocit, že vytuhlo dost na to, abys ho odpojila, tak opatrně odpoj, ale jinak s ním nemanipuluj, nepřenášej a zůstaň v blízkosti. U nás taky zafungovala zavinovačka. Nevím, co víc poradit. Přeji hodně sila pevné nervy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5378
29.6.22 08:35
@Anonymní píše:
Tu koupím kde? Ta nebude vypadávat? On ani nechce být na mě právě, on chce jen toho dudana, vzteká se, i když ho chovám, klid je jen u bradavky a nebo dudlíku, který by nepadal :oops:

Zkus ten dudlicek trochu přidržet, když mu ho dáváš, aby si ho do to pusinky pořádně „chytl“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
985
29.6.22 08:37

Ahoj, uplne se mi vratily vzpominky na prvnich 5 mesicu s malou, kdyz te tak ctu. Tam jediny co zabiralo bylo noseni na rukach a houpani. Je mozny, ze kdybych tehdy koupila satek, taky by to pomohlo. :think:
Jinak nam teda hodne pomahalo lehatko babybjorn. Uspavala jsem pak uz jen v nem. Ale na ni to bylo videt, ze se chce houpat, houpali sme ji na kolenach porad ty prvni mesice, to trochu pomahalo a pak tuhle funkci prevzalo to lehatko.
Kapicky jsem vyzkousela snad vsechny, co v te dobe byly na trhu. :lol: A vubec nic, dokonce po bio gaie to bylo jeste horsi. Zavinovani taky nic (az od pul roku), nahrivany polstarek tak nic. Opravdu zabralo az to houpani a noseni. To vidim i ted, ve 3 letech se chce porad houpat. :)
Taky ty dudliky vyzkousej vice variant. Ja zkusila tak asi 5-6 druhu. Nam zabral Avent. Kytickou je myslen dudlik ve tvaru kyticky. Do google si jen napis „dudlik kyticka“ a najdes hned. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3730
29.6.22 08:38

Dát zavinovačku pokud nedáváš. Cítí se tam jako v děloze a uklidní se povetsinou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3730
29.6.22 08:38

@pikola Tak zase nemůže ho tam mít pořád to prostě nejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
29.6.22 08:42
@Anonymní píše:
A jak se to vlastně dělá pak v nocí, to se ty prsa také střídají když leží vedle mě? :oops: se omlouvám. nemám žádnou zábranu, aby neupadl pak z té druhé strany. Nebo to lze z prostredka na obě prsa? :mrgreen: A asi už pak nebudu mít přehled kolik toho vypije, že?

Ja jsem prendavala ze strany na stranu, zabranu jsem taky nemela, ja se tak nejak naucila spat taky ze jsem ho mela v jakoby vlastne v takovem hnizdecku vytvorenem z meho tela..nevim, jak to popsat :nevim: A prehled nemas, potrebujes? Takto male dite se vazi kazdych nekolik dni, ne? To naprosto staci. Zadne vazeni pred a po kojeni a podobne blbosti jsem nikdy nepraktikovala, a to ani u mirneho nedonosence s nizkou porodni vahou, i tam stacilo jednou za 2-3 dny a pak se intervaly prodluzovaly, kdyz se ukazalo, ze zacal solidne nabirat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
774
29.6.22 08:47

Až budeš na kontrole s ním požádej doktorku ať se podívá zda nemá zkrácenou uzdicku pod jazykem. Měly to obě naše dcery, s první jsme se hodně natrapily než si toho náhodou všimla paní na nausnickach. Smiklo se to a od té doby se dcera nakojila během 10minut a byla spokojená. Ne jako před tím i přes půl hodiny, usínala u toho protože to bylo pro ni namahavejsi tak se málo najedla a během chvilky plakala znovu. Mohl by to být i důvod proč neudrží ten dudlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
29.6.22 08:47

U nás nepomohlo nic, syn probrečel několik měsíců a byl to snad nejhorší čas, co jsme zažili. Zkusili jsme vyloučit všechno, i za pomoci doktorů. Byl prostě dráždivý. Neříkám, že to je váš případ. Píšu jen svou zkušenost. My jsme vyloučili všechno: větry (na sonu), intolerance různých potravin (pak už jsem skoro nic nejedla a pila jen fenyklový čaj a vodu), reflux (na sonu), kiss syndrom u fyzio, neurologa, krevní obraz (matně si pamatuji, že nedostatek železa hlídali), protože prostě opravdu téměř nonstop brečel několik měsíců. Nosítka a jiný vychytávky, co si maminky chválí - nepomohlo nic. V zavinovačce v pevném zavinutí se mohl přeskočit, jak šílel, šátek, později manduca = hysterák, co to s ním děláme :,(

Rovnalo se to časem, vývojem, pohybem, kdy začal lézt, chodit atd. Jediné, co u nás zabíralo občas, byl kočár. Prochodila jsem bambilion kilometrů. Nejednou jsem v mraze a tmě pozdě večer kráčela (nebo můj muž) se řvoucím dítětem mezi paneláky. Je to hrozně těžký. Zpětně už se směju, ale jednou si pamatuju, jak jsem asi v 10 večer tlačila kočár po prázdný ulici, zima jak blázen, dítě řvalo, v oknech se rozsvěcelo a lidi čuměli, hrozný… To už jsem brečela s ním. Ne vždy se narodí pohodové miminko. U některých mamin (řekla bych, že u většiny) s prvním dítětem přijde spíš šok než nějaká sluncem zalitá pohoda. Ale bude líp. Uvidíš. Hodně se taky postupně otesáš ty, naučíš, teď je to fakt malé miminko, nevíš, máš strach, hormony pracují… je to hrozně náročné s extrémně uplakaným dítětem. Kdo nezažil, nepochopí. Zkus se poradit s pediatrem, na poradnu teď chodíte často. Začla bych tím nejčastějším (hlídat, co jím a piju kvůli kojení), kapky na prdíky, časté kojení, vozila bych co nejvíc ven (samozřejmě v těch 38, co bylo v pondělí se držet v chládku), ale u nás to ježdění kočárem bylo jediné vysvobození. Drž se :hug:

Příspěvek upraven 29.06.22 v 10:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky