Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Ještě takový neznalého dotaz…jak se to vlastně dělá, když chci dát tedy malého spát cca 8.hod. Ale já ještě spát nechci ale, ale on bude na mě přicuclej přece, tak jak jste navrhovali.. A cumlat bradavku. Jak to tedy provést?
Jinak jsem před chvíli zkoušela ho jakoby zavinut k tělu, velkou plenou, a hysterie. Sám v pleně, také tak.
Jdeš spát s dítětem, ať chceš nebo ne
já takhle přečetla stohy knih.
@Lily Evans píše:
Hodně dětí ty první týdny/měsíce brečí právě navečer, v určitý časy, jak hodinky. Mladší řvávala jenom 17-19, pak usnula (vynahrazuje si to od tří měsíců doteď, noci kdy se budí méně než 10× bych spočetla na prstech jedné ruky), starší začala podvečer a přestala v jednu. Neví se, čím to, jestli prdy nebo co. Miminka brečej, rodiče to musej vydržet
Ja vím no, jenže od 7 hodin do 5 do rána, kdy jsem mu nakonec dala prso na hraní
![]()
Achjoo. I přes ten den, buď prso a nebo nic.
nejlépe na mě nesahejte a nechce mě být. Nemám pocit že by jakkoliv reagoval na nás ![]()
@Lily Evans píše:
Jdeš spát s dítětem, ať chceš nebo nejá takhle přečetla stohy knih.
Ahaaa, sakriš ![]()
@Zuzaja píše:
Hele, některé děti prostě řvou. Já se uklidnila, až když jsem tohle pochopila. Taky jsem vyzkoušela všechno.První dítě řev i přes kapičky, polštářky nosítko, balón, kočár, auto… a druhé bez toho všeho úplné zlatíčko.
Oba spali se mnou v posteli, kup si zábrany nebo tam přisuň postýlku. Kojila jsem vleže, na další kojení se jen otočila a přendala dítě.
Manžel spal jinde, aby se vyspal, pak hlídal když přišel z práce a uspával, abych měla aspoň trochu klidu.
Ten první teda strašně hltal, hodně i říhal, blinkal a prděl. Když se na to dívám zpětně, tak zrovna u něj bych klidně zkusila UM.
Hodně štěstí, třeba na to přijdeš.
Zatím pozoruji velmi časté škytání a prdí také občas. Škytal už v břichu nadměrně. Možná mi ho nejde správně odkrknout? Laktační poradkyně říká, ať odkrknuti neresime.
A bacha na sebe. Ony to vazne citi. Maly mi zacal spinkat ted lepe asi posledni tyden, ze se budo 1-2× a jsem vyspanejsi tim padem vice v pohode a vidim ze je vice v pohode i dite. Vim lehko se to rika, taky sem mela doma ocistec, kdyz jsem spala dve hodiny treba jen.
A taky je horko, bude chtit pit vice ![]()
@Anonymní píše:
Ahaaa, sakriš
Ono se to fakt srovná
teď i s nespacím dítětem normálně trávím čas s manželem, dělám si svoje, pracuju, sportuju. Ale ty první týdny/měsíce nemá smysl se bát že si dítě rozmazlím nebo že z toho bude zlozvyk. Naopak, čím víc v této době dítěti vycházíš vstříc, tím víc mu nasytíš potřeby a tím spokojenější, sebejistější a nezávislejší bude - i ta mladší kozomilka se od osmi měsíců nechává hlídat babičkama nebo zůstane celý den jen s tátou ![]()
@Lily Evans píše:
Ono se to fakt srovnáteď i s nespacím dítětem normálně trávím čas s manželem, dělám si svoje, pracuju, sportuju. Ale ty první týdny/měsíce nemá smysl se bát že si dítě rozmazlím nebo že z toho bude zlozvyk. Naopak, čím víc v této době dítěti vycházíš vstříc, tím víc mu nasytíš potřeby a tím spokojenější, sebejistější a nezávislejší bude - i ta mladší kozomilka se od osmi měsíců nechává hlídat babičkama nebo zůstane celý den jen s tátou
Jinak ložnici máme poměrně chladnou, já sever a je tam příjemně. Oblíkám ho minimálně bych řekla, body a ponožky. Ještě jsem teď vyhrabala spací pytel, s rukama ven, ale nevím no
@Anonymní píše:
Je to tak, nevyspání, hormony, nyní už i bolest hlavy, brečím… hrozny stav. Připadam si neschopné. Přítel pomáha jak mohl, nakonec jsem si pro řvoucí dítě došla, když uspávala on, a on při tom už i spal, a nevzbudil ho ten řev dokonce, jak padl
Pokud je v klidu, kdyz je na prsu, nebran se tomu. A to plati pro vsechno, pokud budes s ditetem bojovat a snažit se ho vtlacit do nejakych svych predstav, budete na nervy oba dva. Pritel ho ted nema moc sanci uklidnit, to dite zna pach tebe, tvůj tep, pach mlika. Ten at je tu pro tebe, nosi to jidlo, piti, zábavu a ty si lehni, dite na prsa, on at zajede koupit zabranu na postel, a cti si, koukej na seriály, filmy… ![]()
@Villanelle píše:
Pokud je v klidu, kdyz je na prsu, nebran se tomu. A to plati pro vsechno, pokud budes s ditetem bojovat a snažit se ho vtlacit do nejakych svych predstav, budete na nervy oba dva. Pritel ho ted nema moc sanci uklidnit, to dite zna pach tebe, tvůj tep, pach mlika. Ten at je tu pro tebe, nosi to jidlo, piti, zábavu a ty si lehni, dite na prsa, on at zajede koupit zabranu na postel, a cti si, koukej na seriály, filmy…
Jasný, to už bylo po nekolikahodinovem marasu, nějak k ránu a poslal mě spát. Jinak včerejšek byl přesně v tomto duchu, dle laktační poradkyně, která u nás byla, a jak píšeš, seděla jsem, chovala jsem, přítel mě obskakoval, nosil mi, co potřebuji, malej spinkal u mě, na mě, na prsou, přes den poměrně hodně spal a večer nastal ten blázinec a obrat. Najednou k neutiseni, ![]()
Napadá mi nemůže na něj mít vliv, to že beru laktulozu?
@Anonymní píše:
A je možné že ty prdíky jsou až takhle na večer jen? Nebo v noci? Teď je neprobuditelny evidentně. A nic mu nevadí.
Bohužel je to vždy až navečer
. Znám případ, kdy dítko běžně brečelo v čase 20:00-05:00, s par pauzami cca 30 minut na spaní
Občas lehce pomáhá nosit v nosítku pro nejmenší děti, jak má ditko nožičky dole, někdy mu to pomáhá uvolnit střeva, ale já osobně nosítko začala až ve 2m, dříve mi přišlo to dítko v něm hodně nestabilní a v šátku být nechtělo.
Zkusila bych teď postupně vyzkoušet různe věci, co se zde radily, třeba něco zabere.
U nás nejvíce pomohlo vážně striktní hlídání mojí stravy - žádný kofein, kořeni, mléko a věci z něj, vejce a takové ty klasické potraviny, co se nedoporučují, do teď nechápu, jak jsem to přežila, neboť se střídaly dvě tři jídla pořad dokola
- pak cvičit hodně s nožičkama a baby calm s espumisanem před každým kojením, respektive když to bylo lepší, intervaly jsem prodlužovala, až už to nebylo potřeba vůbec. Několik měsíců jsem taky spala v pololehu - polosedu s dítětem na sobě, jinak proste nespal. Musí se ale bohužel zkoušet, co sedne zrovna vám
.
Příbuzní pořídili do bytu kočárek, takový ten starý, pérovací. Dítě spalo jen za pohybu kočárku, kterým se muselo houpat, až v něm dítě nadskakovalo. Po nocích se střídali. Kolem roku už bylo dítě schopné i spát v klidu v posteli. Když měli volit mezi celonočnim řevem a houpanim kočárku, tak s ohledem k sousedům, vyhrál kočár.
@Anonymní píše:
Jasný, to už bylo po nekolikahodinovem marasu, nějak k ránu a poslal mě spát. Jinak včerejšek byl přesně v tomto duchu, dle laktační poradkyně, která u nás byla, a jak píšeš, seděla jsem, chovala jsem, přítel mě obskakoval, nosil mi, co potřebuji, malej spinkal u mě, na mě, na prsou, přes den poměrně hodně spal a večer nastal ten blázinec a obrat. Najednou k neutiseni,Napadá mi nemůže na něj mít vliv, to že beru laktulozu?
Večery u nas byvaly taky tezke, je to u techto deti celkem běžné. To se musí vytrpet a zkoušet, co zafunguje, jestli něco. Ono se tomu i nejak nadava, temto vecernim kolikam, ale ted kdybys me zabila, si nevzpomenu. Starší prave taky takhle zacal vzdy jak hodinky. Zkuste jeste koupit mandlovej olejicek a mrkni na net jak se dela masáž, to by mohl i partner, pomaha to rozpohybovat streva a zaroven zklidnuje. laktuloza na to imho nemuze mit vliv.
@Anonymní píše:
Tak jak dneska? Už to bylo lepší v průběhu dne a jak mimco víc spalo?
Já vyzkoušela koupací kyblík..zázrak..ty prdy tam, dítě kopká nozkama, unaví se..zkuste. prý mu to připomíná delohu
Tak včera v noci jsem byla máma dudlík, a šlo to, občas se sám odpojil, ale za chvilku zase řev, tak nanovo. Nevím, co to odkrknuti tedy? To prostě neřeším. ze? Mám kojit pořád v leže, když je i čas na kojení a nebo normálně nakojit v sedě, odkrknout, a zase lehnout a nechat přisát?
Bradavky bolí docela, ale ještě to není tak zlé myslím
mažu jak to jde ![]()
Každopádně nyní přes den dnes uz nespí
, a je protivnej když je vzhůru. Chce prso tak každou půlhodinu
Uvidíme co večer, zda bude nějaký hysterak
při uspávání ![]()
přijde mi že dudlík ani nechce dneska. Nakoupili jsme další druhy a padají všechny
![]()
Jsem domluvená na tom šátku, že mi ho laktační poradkyně přinese a zkusím.