Týdenní miminko – nevím si rady

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.6.22 11:41
@azalia píše:
Dudlíka zkus klasickou kulatou kytičku, kterou seženeš v každé lékárně. Velikost 3 - ten je tak velký, že s pusinky nevypadne ani po usnutí.
Akorát ho nedoporučiji používat dlouha a maximálně v půl roce vyhodit nebo vyměnit za anatomický. Přece jen může trochu deformovat horní patro a tím i pak zoubky.

V porodnici sestry zkoušely asi ten, co píšeš a padal mu stejně. Byla to kytička a velká ta cucaci část, že se ani do pusinky nevešla pomálu. Ale padal mu i tak 8o

• Citovat
  • Upravit
1892
29.6.22 11:56
@Anonymní píše:
Děkuji, teď to zkouším. Uvidíme. vsichnu tři tu ležíme a jsme hotový :roll: a tak nějak dospavame noc. Včera přes den se povedlo že spal, bohužel o to horší byla ta noc. Teď mám pocit že se vzteká i u toho prsa.

Bradavka už docela bolí no. A na to druhé prso to na tuto stranu v leže neumím. Musím si ho pak nějak přendat.
Jako mléka jsem měla méně, dle sester v porodnicí rozhodně dokrm. Ale doktorka pediatrička říká že ne, že jsem se pěkně rozkojila, mléko už odkapává… A že zváží za pár dnů. Ale nemyslí si že by byl dokrm potřeba.
Ještě jsem si uvědomila že měl žloutenku v porodnici lehčí. Nyní už ustupuje nejspíš.

Příspěvek upraven 29.06.22 v 10:48

Helet mě v porodnici taky doporučili dokrm, doktorka že né..

No mléka bylo opravdu malinko, taky mi teklo, ale syn brečel pořád..
Tak jsem dala Nutrilon Pepti, vždy po kojení stříkačkou a sedmého dne už žádný dokrm potřeba nebyl, hezky se rozjelo mléko..
Takže dokrmu se případně neboj..

Ale je otázka zda má hlad, a zkoušela jsi pevně zavinout, ale jen do pleny, aby mu nebylo horko?

Některý děti jsou lekavý, že se pořád lekaji a rozhazují ručičkami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
29.6.22 12:01
@Anonymní píše:
Ten šum jsem zkoušela, zavinovani také, budu zkoušet to uspávání u nás s bradavkou. Teď vytuhl, s bradavkou, ale je tekovy neklidný, cuká sebou, ze spánku, nebo polospanku, jako by se lekal něčeho. Bohužel pokaždé cukne i tou bradavkou.
Ale to se nám včera také občas přes den podařilo ho uspat o to horší byla noc.Teď ještě dotaz lehce mimo. Myslíte že si mohu dát Panadol extra Rapid? Obyč paralen nepomáhá, a hlava už bolí poměrně dost. A bojím se že se rozjede v migrénu. Je tam paracetamol a kofein 8o

Prášek si vem, jaký chceš, je jen minimum léků, které při kojení nemůžeš, volně prodejné fakt můžeš skoro všechny. Klidně můžeš pít i kofeinovou kávu, černý i zelený čaj, jíst můžeš také cokoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.22 12:01
@megginka300 píše:
Helet mě v porodnici taky doporučili dokrm, doktorka že né..

No mléka bylo opravdu malinko, taky mi teklo, ale syn brečel pořád..
Tak jsem dala Nutrilon Pepti, vždy po kojení stříkačkou a sedmého dne už žádný dokrm potřeba nebyl, hezky se rozjelo mléko..
Takže dokrmu se případně neboj..

Ale je otázka zda má hlad, a zkoušela jsi pevně zavinout, ale jen do pleny, aby mu nebylo horko?

Některý děti jsou lekavý, že se pořád lekaji a rozhazují ručičkami

Jako dokrmu se nebojím, jen tak nějak poslouchám, či doktoři radí. Nevím no..sama.

Zavinutí jsem zkoušela to swaddler zavinovacku, ale také nic, obyč plenu ne, ale myslím že je to stejné. Klidně zkusím, mám velkou jednu.

• Citovat
  • Upravit
1641
29.6.22 12:11

Hele, některé děti prostě řvou. Já se uklidnila, až když jsem tohle pochopila. Taky jsem vyzkoušela všechno.

První dítě řev i přes kapičky, polštářky nosítko, balón, kočár, auto… a druhé bez toho všeho úplné zlatíčko.

Oba spali se mnou v posteli, kup si zábrany nebo tam přisuň postýlku. Kojila jsem vleže, na další kojení se jen otočila a přendala dítě.

Manžel spal jinde, aby se vyspal, pak hlídal když přišel z práce a uspával, abych měla aspoň trochu klidu.

Ten první teda strašně hltal, hodně i říhal, blinkal a prděl. Když se na to dívám zpětně, tak zrovna u něj bych klidně zkusila UM.

Hodně štěstí, třeba na to přijdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.22 12:23

Po tom včerejšku teď dospava, že ani vzbudit nejde. Prebaleny a ani se neprobral. Teď s sebou nechá dělat vše a spí. A ani vzbudit nejde. Na kojení se asi sám nevzbudí. Ale obávám se co bude večer. :? Teď vypadá jako andílek, spinkajici :P

On byl právě neklidný pak i u toho prsu, v noci. Včera přes den také víc pospával. Jinak bradavky fakt bolí no, na takový nápor nejsou zvyklé.

Nemůže to být nějaký ten Kiss syndrom nebo co? Protože leží jen na jedné straně hlavy, je taková zalomená pořád, na dtuhou jde těžko překulit.

Příspěvek upraven 29.06.22 v 12:33

• Citovat
  • Upravit
10863
29.6.22 12:33
@Anonymní píše:
Po tom včerejšku teď dospava, že ani vzbudit nejde. Prebaleny a ani se neprobral. Teď s sebou nechá dělat vše a spí. A ani vzbudit nejde. Ale obávám se co bude večer. :? Teď vypadá jako andílek, spinkajici :P

On byl právě neklidný pak i u toho prsu, v noci. Včera přes den také víc pospával. Jinak bradavky fakt bolí no, na takový nápor nejsou zvyklé.

Nemůže to být nějaký ten Kiss syndrom nebo co? Protože leží jen na jedné straně jakoby na dtuhou jde těžko překulit.

My polohovali v zavinovacce, po kazdem kojeni zmena strany na spanek, aby nemel slehlou hlavicku. To uz v porodnici. Kdyz ho das na bok, neotoci hlavu.

Pokud mas problem, ze neklidne usina, nic s kofeinem bych si nedavala. Dej si klidne Ibuprofen, ale normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
29.6.22 12:38
@Anonymní píše:
Po tom včerejšku teď dospava, že ani vzbudit nejde. Prebaleny a ani se neprobral. Teď s sebou nechá dělat vše a spí. A ani vzbudit nejde. Na kojení se asi sám nevzbudí. Ale obávám se co bude večer. :? Teď vypadá jako andílek, spinkajici :P

Nemůže to být nějaký ten Kiss syndrom nebo co? Protože leží jen na jedné straně hlavy, je taková zalomená pořád, na dtuhou jde těžko překulit.

Příspěvek upraven 29.06.22 v 12:33

Taky jsme si se synem užili :) Jak už někdo psal, musí se zkoušet, co zabere. Za mě si hodně hlídat, co se jí - já musela vynechat kompletně vejce a věci z mléka, jinak šílený řev, nasadit kapky baby calm v kombinaci s espumisanem, případně i tu bio gaiu (po té u nás zhoršení, ale hodně dětem pomáhá), cvičit s nožičkama, nahřívat bříško, zabalit do plenky a tím ‘svázat’ tělíčko k sobě, spát v polosedě s miminkem na sobě, pokud nejde odložit a případně vyzkoušet osteopatii - pokud jsou děti nějak zkroucený po porodu (především po přirozeném porodu), umí to pomoci. První měsíce jsou prostě pekelný, ale bude líp ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.22 12:40

Ahoj děti jsou jako psi, vycítí nervozitu. Takže se snaž uklidnit. Mladší dcera spala u zapnutého vysavače, teď jsou i apky do mobilu. A vyzkoušela bych tu zavinovačku co radí holky. Přeji mnoho sil.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.6.22 12:41
@Tarena píše:
My polohovali v zavinovacce, po kazdem kojeni zmena strany na spanek, aby nemel slehlou hlavicku. To uz v porodnici. Kdyz ho das na bok, neotoci hlavu.Pokud mas problem, ze neklidne usina, nic s kofeinem bych si nedavala. Dej si klidne Ibuprofen, ale normalni.

Na jednu stranu nejde vůbec, hlavu má vždy na tu samou. Pokud ho tam chci napolohovat, tak se zase otočí zpět.

• Citovat
  • Upravit
1892
29.6.22 12:49
@la_amanita píše:
Prášek si vem, jaký chceš, je jen minimum léků, které při kojení nemůžeš, volně prodejné fakt můžeš skoro všechny. Klidně můžeš pít i kofeinovou kávu, černý i zelený čaj, jíst můžeš také cokoli.
:mrgreen:

Jsi asi neměla nikdy dítko co trpí na bříško.. syn po čokoládě a špenátu se mohl protrhnout.. některé deti na to bohužel trpí víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.22 12:55
@LuisaHelena píše:
Taky jsme si se synem užili :) Jak už někdo psal, musí se zkoušet, co zabere. Za mě si hodně hlídat, co se jí - já musela vynechat kompletně vejce a věci z mléka, jinak šílený řev, nasadit kapky baby calm v kombinaci s espumisanem, případně i tu bio gaiu (po té u nás zhoršení, ale hodně dětem pomáhá), cvičit s nožičkama, nahřívat bříško, zabalit do plenky a tím ‘svázat’ tělíčko k sobě, spát v polosedě s miminkem na sobě, pokud nejde odložit a případně vyzkoušet osteopatii - pokud jsou děti nějak zkroucený po porodu (především po přirozeném porodu), umí to pomoci. První měsíce jsou prostě pekelný, ale bude líp ;)

A je možné že ty prdíky jsou až takhle na večer jen? Nebo v noci? Teď je neprobuditelny evidentně. A nic mu nevadí.

• Citovat
  • Upravit
9374
29.6.22 14:41
@Anonymní píše:On byl právě neklidný pak i u toho prsu, v noci. Včera přes den také víc pospával. Jinak bradavky fakt bolí no, na takový nápor nejsou zvyklé.

Další možnost je, že přes den máš mléka víc a proto spokojeně spinká, večer jsi unavená a je běžné, že to je mléka méně a možná měl fakt hlad. Jednak ti pomůže to pospávání přes den, ale tvorbu a spuštění mléka ovlivňuje i stres. Bradavky si zvyknou, jen hlídej, aby se ti neudělaly praskliny, potom kojení bolí fakt dost. Možná i preventivně bych mazala Purelanem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
29.6.22 14:46
@Anonymní píše:
A je možné že ty prdíky jsou až takhle na večer jen? Nebo v noci? Teď je neprobuditelny evidentně. A nic mu nevadí.

Hodně dětí ty první týdny/měsíce brečí právě navečer, v určitý časy, jak hodinky. Mladší řvávala jenom 17-19, pak usnula (vynahrazuje si to od tří měsíců doteď, noci kdy se budí méně než 10× bych spočetla na prstech jedné ruky), starší začala podvečer a přestala v jednu. Neví se, čím to, jestli prdy nebo co. Miminka brečej, rodiče to musej vydržet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.22 14:47

Ještě takový neznalého dotaz…jak se to vlastně dělá, když chci dát tedy malého spát cca 8.hod. Ale já ještě spát nechci ale, ale on bude na mě přicuclej přece, tak jak jste navrhovali.. A cumlat bradavku. Jak to tedy provést?
Jinak jsem před chvíli zkoušela ho jakoby zavinut k tělu, velkou plenou, a hysterie. Sám v pleně, také tak.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure