Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@hospodki píše:
@E92 vigantol se začíná dávat od 15.dne a ne drive.
Tak to se omlouvám, to sem si nepamatovala:)
@Anonymní píše:
Ahaaa, sakriš
Jejdamane, jak já na tohle období ráda vzpomínám! První mimino, žádné další doma, ono na prsu neustále, já si s ním lehla na postel, u toho hezky pustila v mobilu Netflix přes bluetooth sluchátka, střídala to s postahovanými knížkami, dlabala u toho dovezenou pizzu… paráda to byla
Neboj, nepotrvá to navždycky.
@E92 píše:
Tak to se omlouvám, to sem si nepamatovala:)
Já ho nasazovala dva týdny nazpět jinak bych taky neměla ponětí ![]()
Lidí, tak jen info…že nic nefunguje.
![]()
Respektive šátek zkouším dneska poprvé a vypadá že na chvilku usne, jenže…
problem je, že pokud ho ze šátku vyndám, tak jedem na novo
..řev, pláč. Zároveň pokud ho tam chci nechat a spát třeba v sedě, za chvilku se vzbudí a vadí mu být v šátku také.
Dneska už ani prso nefunguje, když si cumla, tak dobrý jakmile prso pustí, to stejné. Přiložím znovu, ale takto dokola, bez efektu.
Dudlík nepomáhá, už je naštvanej, že ho nechce a nebo mu vypadáva ![]()
Espumisan už máme. Homeopatika také.
Bílý šum, také nepomáhá.
Opravdu už nevím, co dělat. ![]()
Jsou 4 ráno a ještě neusnul vlastně. A já překvapivě také ne.
Už jsem fakt zoufalá ![]()
My dneska měli taky blbej den, ale zas alespoň padla na noc. Ten espumisan je třeba dávat fakt poctivě na každé kojeni. Mas možnost povolat nějakou babičku, ze by jsi nakojila a poslala je s kočárem ven a usnula alespoň na chvilku?
U nás bylo odkrknutí hodně důležitý. Když se neudělalo, zjevně tlačilo na bříšku. Prcek ze začátku hodně řval, než jsem zjistila důvod - reflux + abkm. Řval taky zejména navečer. Pak jsme používali kliny pod matraci + vyloučila jsem vše mléčné a uřvánek se změnil na sluníčko. Tohle by neřešilo žádné nošení, zavinování a tak. Já bych prostě zkusila hledat příčinu. Bohužel asi jenom metodou pokus/omyl, u takhle malinkých je někdy těžký zjistit, co jim vadí.
@hospodki píše:
My dneska měli taky blbej den, ale zas alespoň padla na noc. Ten espumisan je třeba dávat fakt poctivě na každé kojeni. Mas možnost povolat nějakou babičku, ze by jsi nakojila a poslala je s kočárem ven a usnula alespoň na chvilku?
Bohužel nemám
je to síla ![]()
@Capelucia píše:
U nás bylo odkrknutí hodně důležitý. Když se neudělalo, zjevně tlačilo na bříšku. Prcek ze začátku hodně řval, než jsem zjistila důvod - reflux + abkm. Řval taky zejména navečer. Pak jsme používali kliny pod matraci + vyloučila jsem vše mléčné a uřvánek se změnil na sluníčko. Tohle by neřešilo žádné nošení, zavinování a tak. Já bych prostě zkusila hledat příčinu. Bohužel asi jenom metodou pokus/omyl, u takhle malinkých je někdy těžký zjistit, co jim vadí.
S tím odknutim..no když třeba se snažím uspávat tím prsem, tak to si třeba neodkrkne… když se snažím ho uspat.
Leda ty mléčné věci, ale ráno jsem měla jen jogurt, a v poledne mozzarellu. ![]()
Vypadá to na bolavé bříško. Měli jsme to tak taky. Trochu se to zlepšilo ve čtvrtém měsíci. Můžeš zkusit nahrát brisko, masaz briska pupikem, kapicky na prdiky, probiotika, ulevove polohy..nám z toho nic nepomohlo..co trochu pomohlo, bylo dávat vyprdet nad umyvadlo a rektální rourky, ale vždycky pouze na chvíli 😞
@Martiine píše:
Vypadá to na bolavé bříško. Měli jsme to tak taky. Trochu se to zlepšilo ve čtvrtém měsíci. Můžeš zkusit nahrát brisko, masaz briska pupikem, kapicky na p, probiotika, ulevove polohy..nám z toho nic nepomohlo..co trochu pomohlo, bylo dávat vyprdet nad umyvadlo a rektální rourky, ale vždycky pouze na chvíli 😞
Bříško jsme nahrivali, také nic, masáž ne, protože to by byl spíš boj. Probiotika máme také.
Vyprdet nad umyvadlo? Co to? ![]()
Ale třeba v noci naplnil celou plinu, vyprděl se do ní, že to střílelo, ale žádná změna, co se týka spánku
, to by se mu ulevilo, kdyby měl bolavé bříško? Nebo ne?
Co zkusit dokrm fakt večer aspoň?
Syn měl prvního půl roku každý večer svoji řvoucí hodinku, bolelo bříško, bůh ví, co k tomu, nahřívací jsme bříško, masírovali, Espumisan a stejně prostě tu hodinku prokricel.
A k tomu spaní, kojila se po 1,5 hodině přes den i v noci, takže bohužel jsou děti, které nás mámy potřebují intenzivně. Kojila jsem pak v zavinovaccce, aby byl klidnější, spával se mnou v posteli, neměla jsem kapacitu x krát za noc vstávat. Z flašky se nikdy nenaučil pít, takže jsem neměla šanci ho dát Nikonu na hlídání…
Ono i to horko těm mimcummoc neprospívá. Pokud je manžel o víkendu doma, jakou, dej ho do kočárku a ať jde teď ráno, než začnou vedra ven a ty se jdi vyspat
Syn mi celkové málo spával, po hodinovém kojení před spaním, usnul v deset večer, budil se jako starší tak 2× až 3× na kojení a vstával v šest. Teď má osm, stále čekám, kdy bude spát dýl než 9 hodin v noci.
Co v kočárku před den, usne? Já často v noci uspávala v kočárku… Týdenní Mimi je fakt malinký a často pomůže, že je prostě s tebou non stop.
pokud možno se přes den dospi, co můžeš aspoň přes víkend, kdy tě může zastoupit manžel. A pozor na jídlo.
@Anais Brno píše:
Syn měl prvního půl roku každý večer svoji řvoucí hodinku, bolelo bříško, bůh ví, co k tomu, nahřívací jsme bříško, masírovali, Espumisan a stejně prostě tu hodinku prokricel.
A k tomu spaní, kojila se po 1,5 hodině přes den i v noci, takže bohužel jsou děti, které nás mámy potřebují intenzivně. Kojila jsem pak v zavinovaccce, aby byl klidnější, spával se mnou v posteli, neměla jsem kapacitu x krát za noc vstávat. Z flašky se nikdy nenaučil pít, takže jsem neměla šanci ho dát Nikonu na hlídání…
Ono i to horko těm mimcummoc neprospívá. Pokud je manžel o víkendu doma, jakou, dej ho do kočárku a ať jde teď ráno, než začnou vedra ven a ty se jdi vyspat
Syn mi celkové málo spával, po hodinovém kojení před spaním, usnul v deset večer, budil se jako starší tak 2× až 3× na kojení a vstával v šest. Teď má osm, stále čekám, kdy bude spát dýl než 9 hodin v noci.
Co v kočárku před den, usne? Já často v noci uspávala v kočárku… Týdenní Mimi je fakt malinký a často pomůže, že je prostě s tebou non stop.pokud možno se přes den dospi, co můžeš aspoň přes víkend, kdy tě může zastoupit manžel. A pozor na jídlo.
Když on právě ani přes ten den nespí. Někdy ano, ale někdy je, vůbec se v tom nevyznám.
Předevčírem přes den nespal vůbec, ale zase v noci, to tak nějak lehce šlo.
Včera přes den spal, byli jsme venku odpoledne, ve stínu, spal pěkně. Ale večer o to horší, a v noci. Měla jsem tu laktacni poradkyní, ta také už neví.
Teď v noci usnul na hodinu, teď jsem ho nakojila a už je zase čilý a začíná nabírat. V zavinovačku také mám.
Kojim klidně také dřív, ale jeho kojení vždy probere, respektive u něj usíná, ale pak se hned probere. V kočárku většinou usne, nakonec i v tom šátku, nejspíš, obojí nemám tolikrát vyzkoušeno… každopádně hned jak ho chci přendat, tak se probere právě ![]()
Co třeba fakt nejíst? Nepřijde mi že bych jedla něco co vyloženě nesmím.
Každá máma si ten recept musí najít. Pokud spí v kočáře, tak si dej domů kočárek a po nakojeni ho uspí tam… My pak cvičili vojtovku, no prý bude víc spát, taky to nemělo žádný efekt.
Ještě mě napadá, co jíš? Musíš si hlídat stravu. Já jsem alergik, nemůžu mléko a lepek, ikdyz jsem držela na sto procent dietu, ta kolika tam byla. Známá měla takhle uplakané mimco a zjistili že má histaminovou intoleranci. Jen počítej, že pokud nasadís dietu, tak to nějakou dobu trvá, než to bude mít efekt. Pevné nervy ![]()
@Anonymní píše:
To neusnu, tahá mi za bradavku a myslím že ji takhle odrovna. A budu máma dudlík
Nektery děti prostě ten kontakt potřebuji? O co jde? Chceš separovat týdenní miminko?