Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Horko mi nepřišlo že by měl, měl je body a ponožky, jinak nožky hole. V peřince to nejde, to on fakt jede téma nohama, rukama, ta zavinovačka lepší, ale jak říkám, teď už ani to ne.
A jak se pak z toho šátku dá do postele, ci teda k nám do postýlky, není to opět stejné?
Já ani nemám pocit, že by chtěl být se mnou.on chce jen dudlana
Příspěvek upraven 29.06.22 v 07:10
No z toho šátku ho nepřendáš, ho tam máš když spí ![]()
@beruska9 píše:
Normalne ho nech na prsu, na to ze budes mama dudlik v tydnu fakt kasli. Proste se po tom tydnubuz trochu zpamatoval z narocnosti porodu a zvyka si na zivot ven. Kdyby te bradavky bolely, vymen opatrne za dudlik. Zalez do postele, pust si k tomu treba neco do sluchatek a proste nech dite na sobe a u sebe. Ono to sestinedeli ma svoje opodstatneni. Oba potrebujete hlavne klid, dite kontakt a mliko. Drz se, ty zacatky nekdy stoji za to, potrebujes hodne klidu a trpelivosti.
A jak se to vlastně dělá pak v nocí, to se ty prsa také střídají když leží vedle mě?
se omlouvám. nemám žádnou zábranu, aby neupadl pak z té druhé strany. Nebo to lze z prostredka na obě prsa?
A asi už pak nebudu mít přehled kolik toho vypije, že?
@Anonymní píše:
To neusnu, tahá mi za bradavku a myslím že ji takhle odrovna. A budu máma dudlík
Normalne mu dej dudlik a pridržuj v pusince, nebo zkus jiny tvar, znacku
to nekdy pomuze
@Anezka1990 píše:
Laktacni poradkyně
Joo ahaa
, pardón, už jsem fakt nevyspala
ta u nás byla včera, a vlastně to, co navhla nezabralo, jen se ještě domluvíme na tom šátku.
@welovefashion píše:
Normalne mu dej dudlik a pridržuj v pusince, nebo zkus jiny tvar, znackuto nekdy pomuze
To jsem zkoušela pridzovat, ale nešlo to, vrtí se a řekla bych že mu to nebylo příjemné. A když pak zabral a já také na minutku, tak jak mu vypadne, tak jo to hned probudí. Zatím jsem zkusila 2 druhy, a stejné no ![]()
@Anonymní píše:
Joo ahaa![]()
, pardón, už jsem fakt nevyspala
ta u nás byla včera, a vlastně to, co navhla nezabralo, jen se ještě domluvíme na tom šátku.
Se stane
já obcas zapomínala na jméno dcery, vždycky me manžel v chuvicce slysel jak hádám různý jména, až se val, ze se mnou něco je, takže chápu nevyspani ![]()
@uztobude píše:
Lepsi byt mama dudlik, nez nevyspala a odrovnana… Byl s Tebou 9 mesicu 24 hodin v kuse, je mu teprve tyden, Tvou blizkost potrebuje… Vlez si s nim do postele, doma nic nedelej, mazlete se, delej to, co on potrebuje a co vam pomaha, aby to bylo co nejjednoduzsi… Zlusila bych ten satek, bude blizko u Tebe, prso take v dosahu, navic i na prdiky tam ma skvelou polohu…![]()
Já vím no, takhle to nejde evidentně. Akorát se bojím že si na sebe ušiju bič, ale takhle nespime fakt nikdo.
Vzpomínám že vždy okolo 22 hodiny už břichu začali kopance a mejdanevidentně se toho drží. Akorát v břichu ho to nedrželo tak dlouhou dobu, jako třeba dneska celou noc
@Anonymní píše:
A jak se to vlastně dělá pak v nocí, to se ty prsa také střídají když leží vedle mě?se omlouvám. nemám žádnou zábranu, aby neupadl pak z té druhé strany. Nebo to lze z prostredka na obě prsa?
A asi už pak nebudu mít přehled kolik toho vypije, že?
U kojení nemusiš mít přehled kolik. Střídej prsa jak jsou plnější podle pocitu, pokud nabírá váhu neřeš to kdy kolik z kterého. Prostě jak chce prsa koj, vykašli se na nějaké poučky jak dlouho, částo, rozestupy, vážit. Je fakt malinký a má nárok být na prse kdy chce i když je to teď skoro pořád. To se časem upraví. Mě takhle honila doktorka u druhého, že málo kyne a já měla úplně deprese že neumím nakrmit vlast i dítě, přitom mi stačil týden na rozkojení a kojila jsem dva roky obě děti.
Někdo zvládne kojit z obou prsou bez otočení, ale to je pro zkušenější
Pokud u toho neusneš, dítě nespadne. Nesmíš se toho bát. Každé dítě potřebuje trošku něco jineho
@Anonymní píše:
To jsem zkoušela pridzovat, ale nešlo to, vrtí se a řekla bych že mu to nebylo příjemné. A když pak zabral a já také na minutku, tak jak mu vypadne, tak jo to hned probudí. Zatím jsem zkusila 2 druhy, a stejné no
Moje deti nesnášeli anatomicky tvarovane, nejvic jim sedel MAM oválný tvar…ono nejspis to budou ty prdy
to trápí dost dětí do půl roku
Prostě ho nech u prsa. Z biologického hlediska nevidím jediný důvod dávat týdenní miminko někam do postýlky daleko od mámy, když mu to očividně takto vadí. Však to nedává smysl. Nech ho být s tebou. ![]()
@megginka300 píše:
Taky máme náročné dítko, já pro změnu celý den musím chovat a skákat na balonu - zkus, moc dobrá věc, syn taky jinak nemohl usnout, jen s prsem v puse..Akorát nám už jsou 2 měsíce a bohužel přes den spí jen na balonu, když má dobrou náladu, tak vydrží max hodinku v postýlce spinkat..
Vecer usíná v půl jedenácté a spí naštěstí bez balonu sám, ale budí se co hodinu, takže ho musím uspávat v náručí a u prsa..
Na dnešek spal v postýlce jen dvě hodiny z celé noci, zbytek opět na balónu, je trochu nachlazený, tak je protivnejsi..
Po půl páté už opět usne jen na balonu..
No já včera hopsala ne na balónu, ale na kruhu co mám koupený po sešití po porodu. On lehce pruží, jak je nafukovací a když leží na gauči. Ale to efekt nemělo také, to brečel i s dudlíkem v puse. Ale už byl fakt vytočený šíleně.
Nevím zda ho nemám nějak přes den snažit se udržet víc vzhůru..
@Barbucha3 píše:
Prostě ho nech u prsa. Z biologického hlediska nevidím jediný důvod dávat týdenní miminko někam do postýlky daleko od mámy, když mu to očividně takto vadí. Však to nedává smysl. Nech ho být s tebou.
Provedu lidičky, hned zítra vám dám vědět
takhle to prostě nejde, manžel hotovej, já tu teď brečím, hlava bolí ![]()
Snad to vydrží moje bradavky ![]()
@welovefashion píše:
Moje deti nesnášeli anatomicky tvarovane, nejvic jim sedel MAM oválný tvar…ono nejspis to budou ty prdyto trápí dost dětí do půl roku
Vyzkouším, ho kdyžtak
Ty prdíky nevím fakt no. Zkusím ty kapky biogala nebo jak se to jmenuje. Dala jsem je včera přes den.
Zkusila bych dudlik kyticku, ten jediny akceptoval malej (asi 14 dni
). Jinak bych klidne v noci v polosede sedela a drzela ho na sobe, hlavne, at se vyspite.
Ty bradavky to dlouho nedaji, ja bych se spise orientovala i na dudlik