Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
VeKo píše:
Sociální je 20.772,–
Zdravotní je 19.205,–viz http://www.sfinance.cz/…prijmu/osvc/
A ty jsi účetní? Nějak mi to nesedí, ty částky by měly být mnohem nižší totiž
Děkuji ![]()
anonymko ještě je třeba vědět kolik jste zaplatili zálohy za lonsky rok
LadyRebeka píše:
anonymko ještě je třeba vědět kolik jste zaplatili zálohy za lonsky rok
To bohužel nemám k dispozici, šlo by to nějak vypočítat bez toho? Popřípadě zjistit nějakou nejhorší variantu, či nějakou průměrnou? ![]()
Adéla ![]()
Nemůžeš to ale počítat procenty, ale musíš počítat minimální vyměřovací základ.
Příspěvek upraven 24.06.11 v 15:01
Ale sociální pojištění je prý 14,6% a je to dáno zákonem ![]()
Adéla
Ano to je 14,6% ale z minimální částky 142.272,–. Tzn., že i když ti vyšel vyměřovací základ 113.337,– tak musíš použít ten 142.272,– protože to je MINIMÁLNÍ částka, z které se pojištění vyměřuje. I kdyby jsi měla rozdíl příjmů a výdají třeba 1,–, tak mušíš platit SP z toho minimálního vyměřovacího základu 142.272,–
Je to tedy všechno za předpokladu, že OSVČ je tvoje hlavní činnost.
Už tomu rozumím, moc děkuji! Právě mi to vůbec nesedělo. To znamená, že pokud byly zaplaceny za loňský rok zálohy, tak pak ty částky za sociální a zdravotní jsou mnohem nižší, mám pravdu, že ano?
Ano, chápu, že se jedná o celoroční poplatek.
Moc vám děkuji
![]()
Nevím jak to myslíš „nižší“ - samozřejmě pokud jsi zaplatila nějakou zálohu, tak ji odečteš od celkové povinnosti na SP a ZP a doplatíš jen zbytek.
Vetsinou platim kazdy rok vyssi a vyssi zalohy, i kdyz platim minimalni, protoze je zvedaji. Leda ze bys minuly rok mela cisty prijem ( prijem - vydaje) vetsi nez ten minimalni vymerovaci zaklad - cca 142tis. tak bys tedka platila mensi zalohy…pokud jsem to pochopila dobre
Tak to jsem měla určitě vyšší čistý příjem než je minimální vyměřovací základ
Jsem z toho jelen, ale každopádně jste mi i tak moc pomohly, zdáli se mi ty částky hodně vysoké, ale jak jde vidět, tak je to asi v pořádku.
me vetsinou na socialce spocitaji kolik mam platit…ale spadam pod Pribram
Dobrý den.
Do jakého oddílu a čísla na daňovém formuláři mám zapsat částku z odstupného.Na potvrzení od zaměstnavatele je uvedena částka mého ročního příjmu i sčástkou za odstupné.Odstupné je pět platů,které ale již spadají do dalšího zdanivatelného období.Částkuodstupného chci proto vrátit.
Děkuji
Dobrý den, mám na vás obrovskou prosbu, mohly byste mi, některá, spočítat, kolik je sociální a zdravotní v tomto případě? Jedná se o neplátce DPH.
Příjmy: 487 322 Kč
Výdaje: 373 985 Kč
Rozdíl: 113 337 Kč
Moc děkuji

Adéla