Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, je tu nějaká účetní? Účetnictví jsem měla ve škole, ale 15 let jsem dělala jinou práci. Teď mám možnost hlásit se na místo účetní, byly bychom tam 3. Vzdělání na to mám (spíš jen papír, vědomosti už moc ne), nemám praxi a čeká mne pohovor. Dá se něco doučit doma? Nebo to vzdát dopředu? Účetnictví mi šlo, čísla mám ráda, ale šla jsem do jiného sektoru a teď při mateřské by se peníze navíc hodily. Děkuji za rady.
Já bych to určitě zkusila, není důvod to dopředu vzdát ![]()
Najdi si nějakou učebnici a zopakuj si základní účetní případy, pravděpodobně se tě na něco takového zeptají.
Já teda razím heslo že dobrou účetní děla jen praxe, ale tu praxi musíš někde získat, že jo
Pokud tam budete tři, budeš se mít v případě potřeby na koho obrátit.
V nejhorším to nevyjde a svět se nezboří.
Držím palce ![]()
@jamik1416 děkuji
. Ve firmě pracuje nějaký známý mého chlapa, tak mám strach, abych nebyla úplně mimo a neudělala ještě ostudu. Vůbec nevím jak se k tomu postavit. Vyšli by mi vstříc s pracovní dobou, což je pro mne nejdůležitější.
Já jsem z oboru 4 roky a chci se vrátit do oboru (jsem taky účetní).Mám VŠ vzdělání ekonomické, praxi 10 let a přesto jsem si zaplatila rekvalifikační kurz účetnictví, abych se do toho brzy dostala. Chodím na pohovory a na každém pohovoru chtějí vypracovat test, takže za mě bych začala tím kurzem, protože pravděpodobně pohoříš na testu. Přeji hodně štěstí.
Udělej si kurz. Účetní nemůže dělat každá Máňa co má ráda čísla. Na to ty vědomostí prostě potřebuješ..
Taky mrknout co je to za firmu, co vyrábí, jestli obchodují do zahraničí a tak.Na to se taky můžou při pohovoru ptát
15 let stará teorie ze školy ti je úplně k ho.vnu. Účetnictví se mění každý rok a teorie a praxe je taky celkem rozdíl. Doucit doma, no něco málo možná. Komplet určitě ne.
@JancaS84 píše:
15 let stará teorie ze školy ti je úplně k ho.vnu. Účetnictví se mění každý rok a teorie a praxe je taky celkem rozdíl. Doucit doma, no něco málo možná. Komplet určitě ne.
15 let stará a kde toho většinu zapomněla. Určitě bych taky navrhoval nějaký kurz na doručení aktuálních informací.
Pokud chápeš princip podvojného účetnictví, tak si kup učebnici nebo si ideálně zaplať kurz a studuj. Také jsem nastupovala jako účetní s praxí minimální a postupně se zapracovala. Výhodu budeš mít velkou v tom, že tam nebudeš jediná účetní, ostatní ti poradí, navíc se můžeš podívat, jak určité případy účtovala účetní před tebou. Ale určitě to chce samostudium.
Zdravím zakladatelku
Jsem na tom podoně, ze školy jsem 10let venku a celou dobu byla buď v jiném oboru, nebo na RD. Teď uvažuji, že jsem tehdy ty teoretické znalosti zbytečně zahodila.
Je tu nějaká čerstvá účetní, která by se ráda stala samostatnou účetní a před tím potřebuje sehnat 3roky praxe, jako já? Jak to plánujete řešit? Nechat se někde zaměstnat při RD? Nebo funguje v praxi něco jako odpovědný zástupce?