Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Sibyla0 kamarádka a já máme stejně starý holčičky, obě chodily do soukromý školky na dvě dopoledne, pak do státní ale jinam a pak do státní do téhle. No a co myslíš, úči prudily s aklimatizací taky
Ta kámošky holčička je teda taková pomalejší a svá, s tou to měly těžký, nechtěli ji tam nechávat spát snad měsíc
Já tam dceru nacpala a třetí den jsem řekla, že tam spí, že ji prostě nevyzvednu dřív jak ve tři, páč musím k doktorovi a nazdar. A učitelky, když viděly, že je v pohodě, že se jako jedna z mála sama oblíkne, nají a je celkem bezúdržbová
tak už pak nikdy neřešily jak dlouho tam dcera je.
@ospalámyš píše:
Mně spíš přijde, že když učitelky vidí rodiče, kteří se nebojí se ozvat, tak naopak jsou u těch dětí pak opatrnější. Protože vidí, že nemlčí a věci řeší, i když je to nepříjemné pro všechny strany takový konflikt a kdyby se nějaké problémy vyskytly znovu, tak takoví rodiče opět nebudou mlčet, ale už to půjde přes ředitelku atd. O pracovní místo se dnes bojí každý.Jen většina rodičů je takových, že radši mlčí, školek je málo, to tomu taky nepřispívá a lidi se bojí právě toho zasednutí. Ale třeba spíš zbytečně, i když stát se může ledacos.
A jinak souhlasím s anonymní, její postup bych asi taky volila, asertivně, ale slušně.
Uvidím, jak to bude dál. Nechci vše hátet na paní učitelku, jistě má zkušenosti atd., ale prostě je „zajímavé“, že s jednou tam malá zůstane vcelku ráda, zatímco s druhou dělá scény.
Asi tak. ![]()
@rejžička píše:
Uvidím, jak to bude dál. Nechci vše hátet na paní učitelku, jistě má zkušenosti atd., ale prostě je „zajímavé“, že s jednou tam malá zůstane vcelku ráda, zatímco s druhou dělá scény.
Asi tak.
Je normální, že člověk v životě narazí na lidi, kteří mu sednou - a na ty, kteří mu nesednou. To se děje dospělým i dětem.
I o tomhle je školka - o přípravě na to, že vyjít musí člověk i s lidmi, kteří mu jsou méně příjemní.
Nezlob se, ale uvažovat snad po dvou týdnech o nějakých zásadnějších řešeních kvůli tomu, že jednu paní učitelku mé dítě má méně rádo, to bych považovala za krátkozraké. Ona se ničeho zásadního nedopustila, jenom se prostě dítěti netrefila do noty - a to se mu v životě stane ještě mockrát. Přejde do jiné třídy nebo dokonce školky… tam bude všechno super, potom skvělé učitelky odejdou na mateřskou či do důchodu… přijde někdo jiný… a dítě bude třídu resp. školku měnit opět?
Nevím… tohle osobně moc neuznávám, takovéhle umetání cestičky a utíkání před nepříjemnostmi a problémy.
@Gina108 no já si právě myslím, že až jí tam první den uvidí (nastupuje na konci října, většina dětí je tam od září) a ona jim to tam okamžitě ošéfuje a vysvětlí, tak si jí tam nechají. Ona je jak píšeš bezúdržbová a navíc pečovatelka, když někdo pláče v té školičce, tak ho hladí, podává kapesníky, upozorňuje učitelku a tak
Vůbec se nestydí a je fakt komunikativní. Myslím, že jí budou mít samy rády. Takový to nadšený dítě, co bude strhávat ostatní a který bude všechno hrozně bavit. Převlečená bude první a ostatní bude uhánět a dozorovat, aby se držely za ruce a šly ![]()
@BohunkaP Však já o ničem zásadnějším neuvažuji, pouze se ptám na zkušenosti. Nevěděla jsem hlavně, jestli je běžná praxe pristě tam dítě nechat řvoucí, ač vím, že by stačilo chvíli tam s ní počkat.
Učitelka je jen člověk, že. Některá je empatická, některá mateřský typ a některá je prostě jenom v práci.
Počkám, jak se to vyvrbí.. A zkusím s malou déle pobýt na chodbě. ![]()
Zřejmě sis mé reakce spletla s jinými příspěvky. ![]()
@rejžička, to zní rozumně ![]()
Máš pravdu - vypadá to, že jsem Tvé úmysly pochopila razantněji než byly míněny, pardon ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.