Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nemít styk dohodou ale soudně daný pokud s ním není řeč. Plus alimenty. Socialky bych se nebála, pak už nebude mít co když to bude ok.
Boty bych neřešila, koupila, je to fajn značka. A oblečení…nech ve školce náhradní, čisté..
@pannda píše:Barefoot není značka.
Boty bych neřešila, koupila, je to fajn značka. A oblečení…nech ve školce náhradní, čisté..
@Anonymní píše:
Mame dlouhodobe problemy s komunikaci s byvalym, hlavne proto, ze nesouhlasi s barefoot botama pro malou a nelibi se mu, ze kdyz ji vyzvedava ze skolky tak nema ciste obleceni. Ted me evidentne udal na socialku, protoze se mi ozvali ze skolky i od doktorky ze maji od socialky hlaseni.
Muj dotaz je co na nej muzu. Muzu uz pripadne s Ospodem resit vse s pravnikem, kdyz si me predvolaji?
Fakt uz toho mam dost, toho jeho hnidopisstvi, prudeni. Jak to muzu vyeskalovat aby mi uz konexne dal pokoj? Vychazim mu vstric co to jde, styk mame dohodu jak si rekne…
Obávám se, že nenaděláš nic moc. Naučit se na to nereagovat, neřešit. On asi zkusí pár akcí se sociálkou, když neuspěje, tak ho to přestane bavit, ale prudit bude dál.
Zabránit pruzení moc soudně nepůjde.
Zkusila bych se zamyslet, v čem je zakopaný pes - kořeny. Protože o boty nejspíš nepjde, je to zástupný problém. Mohou ho štvát, ale nebude kvůli tomu dělat takové peklo- stačilo by si pro sebe koupit boty, které chce, oblečení čisté a do školky do toho dítě navléct. O čem máte spor vy dva? Majetek? Péči o dítě nebo styk? Alimenty? Odešla jsi od něj přes jeho nesouhlas- je on obránce vašeho vztahu?
No, jsou věci, ve kterých mu můžeš vyjít vstříc a pokud to jen trochu jde, je to to nejlepší řešení. Například to oblečení ve školce, pokud je dcera takový prasátko, že jí vyzvedává ve špinavém oblečení, tak jí tam prostě nech čisté věci na odchod. Třeba s ní pak jde někam do herny nebo na návštěvu a je mu to blbý, že má pocintaný tričko, ne?
Na druhou stranu boty, pokud tvoje verze barefoot neznamená, že chodí jen v ponožkách, bych mu klidně vysvětlila, poslala odkaz na nějaký článek o barefoot obouvání a pokud by mu to vadilo, může jí koupit jiné boty na dobu, co bude s ním.
Jestli máš svědomí čisté, není třeba se obávat sociálky, ba naopak. Pokud máš ohledně péče vše ok, můžeš pak případně u soudu použít proti němu, že na tebe poslal sociálku zcela bezdůvdně.
A pokud s ním prostě není řeč, budete si ten styk muset nechat určit soudně.
@pannda píše:
To nema efekt, zadne se mu doatatecne nelibi. Ani nahradni. A reseni „ok, ber si tam svoje“ se mu nelibi
@Lama Lama Taky myslím, že zakopaný pes bude někde hlouběji. Pokud by jinak bylo vše ok, přece nebude normální chlap prudit normální ženskou kvůli botám ![]()
Taky bych řekla, že se vzteká kvůli něčemu jinému a tohle jsou jen zástupné problémy. Čistotu oblečení bych řešila tak, že může mít dítko ve školce v šatně tašku s čistým oblečením a pokud se dítě zmaže ve školce, tak ho může převléct do čistého.
Jinak co zmůže sociálka? Pokud jinak žiješ „spořádaným“ životem, tak socka přijde, zkoukne, že doma nemáš hašišové doupě nebo odmontovaný topení, a zase odejde
Socka je strašák jen pro nefungující rodiče, normální člověk z ní mít strach nemusí…
@Anonymní píše:
To nema efekt, zadne se mu doatatecne nelibi. Ani nahradni. A reseni „ok, ber si tam svoje“ se mu nelibi
No, jeho problém. Neřeš. Prostě buď bude dcera v tom, co jí koupíš ty, nebo v tom, co jí koupí on
Nadále netřeba se v tom nimrat.
@unuděná píše:
No, jeho problém. Neřeš. Prostě buď bude dcera v tom, co jí koupíš ty, nebo v tom, co jí koupí onNadále netřeba se v tom nimrat.
Jo, diky. Strach nemam, spis to fakt trva uz tri roky a uz toho mam dost. On byl psyxhicky tyran, evidentne se na me porad potrebuje vozit. A ja uz toho mam dost a chci to uz zarazit a dat mu najevo, ze se ma laskave zklidnit
@Anonymní píše:
Jo, diky. Strach nemam, spis to fakt trva uz tri roky a uz toho mam dost. On byl psyxhicky tyran, evidentne se na me porad potrebuje vozit. A ja uz toho mam dost a chci to uz zarazit a dat mu najevo, ze se ma laskave zklidnit
Pokus se do toho netahat emoce a komunikovat s ním vyloženě jen stroze o provozních věcech. Jak uvidí, že se z něj nehroutíš, tak ho to přestane bavit.
A jak to v reálu je s tím oblečením?
Já to dokážu pochopit asi z obou stran. Náš tatínek je taky krapet větší elegán a narcis a chce mít děti víc vyšperkované. Ale tak nějak se zařídil sám. Semtam nějaká jedovatá poznámka, když si vyzvedává naše prasátka ze zahrady proběhne.
Na druhou stranu, když občas vidim, jak nějaké děti chodí oblečné, tak se ani nedivim,, že má tatínek problém. Když to řeknu naplno a hnusně, tak takové ty alternativky ( a to si myslím, že jsem vcelku alternativně smýšlející), mají děti ve špinavých starých pletených etno hadrech, a styděla bych se s těma dětma jít taky.
Barefoot moje děti nosí. Ale třeba zrovna zimní mi přijde, že není nic pořádného, v čem bych si byla jistá, že jim nepromokne a v čem jim nebude od podlahy zima. A to na zimu nemají ani zimní boty, kupuju coleročky, takže na teplo nejsem zvlášt náročná. Ale ty ultratenké podrážky mi třeba na celodenní pobyt venku přijdou blbý.
@Anonymní píše:
Mame dlouhodobe problemy s komunikaci s byvalym, hlavne proto, ze nesouhlasi s barefoot botama pro malou a nelibi se mu, ze kdyz ji vyzvedava ze skolky tak nema ciste obleceni. Ted me evidentne udal na socialku, protoze se mi ozvali ze skolky i od doktorky ze maji od socialky hlaseni.
Muj dotaz je co na nej muzu. Muzu uz pripadne s Ospodem resit vse s pravnikem, kdyz si me predvolaji?
Fakt uz toho mam dost, toho jeho hnidopisstvi, prudeni. Jak to muzu vyeskalovat aby mi uz konexne dal pokoj? Vychazim mu vstric co to jde, styk mame dohodu jak si rekne…
Dobře se na to připrav. S právníkem nemám zkušenosti. Spíš aby to na OSPODU nebrali tak, že nechceš spolupracovat. Možná by bylo lepší upravit styk a ostatní věci soudně a tam si toho právníka vzít. Čím víc mu ustupuješ, tím víc tě dusí, protože v podstatě vyhrává.
@Anonymní píše:
Ahoj, budeš muset počkat, až ho přestane bavit prudit. Já jsem byla na sociálce několikrát, ex mě udal i přes soud. Bylo to nepříjemné, ale ex z toho vyšel jako blb
.
Oni to musí prošetřit, každý podnět. U nás podávala raport dětská doktorka a škola. To bylo hrozné v tom, že děti měly novou paní učitelku, ona děti ještě ani pořádně neznala a pak na mě na třídních schůzkách koukala jako na vraha. ![]()
Předvolají si Tě na socku na pohovor, předvolají si otce, pak z toho udělají nějaký závěr. Nejspíš z toho vyplyne, že se Ty staráš o dítě dobře a bude to.
Panu otci bych upravila styk, aby ho měl pevně daný. Však domluvit se pak můžete i jinak, když to budete plnit po svém a ne podle rozsudku.
Jo a právníka si na sociálku neber. To mi poradil někdo, jít na sociálku sama, bez právníka. Že to blbě vypadá, když si na to bereš právníka. K soudu si právníka vezmi.
Příspěvek upraven 14.11.19 v 10:20
@Lama Lama ja zrovna zahradu, hriste neresim. Jdeme na hriste, v podstate vzdy spadne do potoka, od jara do podzimu stavi s detmi hraze. Obcas se setkam s poznamkami, ze dite je spinave a budu mit co prat. Vsak je na hristi, tak at nehledi na hadry a uzije si to.
kdyz jde do skolky a pak nekam razime, beru nahradni obleceni, at nejak vypada a neni za vesnicana.
me tohle prijde spis jako hledani aspon nejakeho problemu.