Ukažte svá bříška :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3477
8.1.13 17:27

@Verca1989 Vůbec nevadí :) Jinak pěkné fotky :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
8.1.13 17:35

@Verca1989 krásný bříško :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3293
8.1.13 18:13

@Verca1989 nadherne brusko, a ako vidim na profil fotecke mate nadherne dievcatko doma;) krasa, uz sa tesime na brezen 2013 ;) @Kelly3 tak u nas otec na cukrovku a vysoky krvny tlak zomrel. som si nadavala, ze to som mala co povedat doktorke, ved na zaciatku mi brali 6 ampuliek krvy na vsetky mozne testy a s tou cukrovkou ma nahanaju stale. nastastie nic saim v testoch nepotvrdilo tak mi dali pokoj;) prehanaju to s timi testami…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5343
8.1.13 18:19

Já jsem teda na cukrovce byla. Moje dr. automaticky posílá každou nastávající maminku, která má více než 26 let. Je to prý hlavně kvůli tomu, že se může objevit těhotenská cukrovka (i když v rodině není) a mimi je pak velké a můžou nastat komplikace u porodu.
Tady přikládám fotku ze 37 tt ;) (jestli nevadí, že jsem se přidala). Je to z července, v srpnu se narodil malý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3477
8.1.13 18:29

@pája1981 To přece vůbec nevadí, že ses přidala k nám :) Vítám tě :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3477
8.1.13 18:31

@arcitap Tak to mi je velice líto :roll: Taky mi brali 6 ampulek krvi a naštěstí teda vše v pořádku a o cukrovce se zatím nezmínila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
306
8.1.13 18:39

Ahoj holkyy!! :mavam: mě za poslední dny nějak moc vyrostlo 8o pořád jsem si říkala, že mám malý pupek a těď tohle :lol: ale jupííí :dance: jen musím mazat, když mi zničeho nic tak vyjelo :think: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3477
8.1.13 18:41

@Raduskaa A v kolikátém jsi? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3293
8.1.13 18:42

@Kelly3 mame teda velke stastie, teraz som v 29tt, na buduci tyzden ma zasa chce poslat na nejake testy, dufam ze vsetko bude ok, viac co ma caka je tu : V treťom trimestri sa vykoná niekoľko dôležitých laboratórnych vyšetrení, opakuje sa ultrazvukové vyšetrenie, nemenej dôležité je aj pôrodnícke vyšetrenie. V 28. týždni sa pri Rh negativite matky opakuje vyšetrenie na možnú prítomnosť Rh protilátok v krvi. V 30. týždni sa vykoná takzvaný orálny glukózotolerančný test (o-GTT). Je to test pri ktorom sa sleduje hladina glukózy v krvi nalačno a po podaní, resp. po vypití prípravku obsahujúceho glukózu. Cieľom tohto jednoduchého skríningového testu je vyhľadať pacientky s ochorením gestačný diabetes mellitus (tehotenská cukrovka), alebo pacientky, u ktorých je riziko takéhoto ochorenia. V 30.-32. týždni sa robí v poradí druhý ultrazvukový skríning. Určí sa pri ňom poloha plodu v maternici, skontroluje sa pravidelnosť tlkotu srdca, zhodnotí sa množstvo plodovej vody, určí sa lokalizácia placenty a jej štruktúra. Biometrickým vyšetrením sa zmerajú parametre na hlavičke, na brušku, stehennej kosti. Z týchto nameraných vzdialeností sa dá vypočítať predpokladaná hmotnosť plodu. Ďalej sa takzvanou doplerovskou sonografiou meria rýchlosť prietoku krvi v pupočníkovek cieve, prípadne aj v iných cievach plodu a matky. Pri pôrodníckom vyšetrení sa pohmatom, cez pošvu skontroluje krček maternice, jeho uloženie, konzistencia, dĺžka, stav vonkajšej bránky – ústia kanála krčka maternice smerom do pošvy. Ako exaktný záznam takéhoto vyšetrenia sa používa tzv. cervikálne skóre, kde sa bodmi 0-1-2 hodnotia jednotlivé parametre pri vyšetrovaní krčka maternice. V 34. týždni sa znovu skontroluje prítomnosť, alebo neprítomnosť Rh protilátok pri Rh negativite matky. V 36. týždni sa znovu zopakuje ultrazvukové vyšetrenie, jeho obsah a zámer je rovnaký ako pri vyšetrení v 30. týždni.
Od 37. týždňa by mala budúca mamička navštevovať prenatálnu poradňu v zdravotníckom zariadení, ktoré si vybrala na pôrod. Od 37. týždňa chodí na kontroly do poradne každý týždeň, sleduje sa jej stav a stav plodu, plánuje sa spôsob vedenia pôrodu. Čítajte viac: http://primar.sme.sk/…poradna.html#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3477
8.1.13 18:46

@arcitap Toho vyšetření je až až :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
306
8.1.13 18:47

@Kelly3 viz. metřík 19+2 :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3477
8.1.13 18:49

@Raduskaa Coo? Vypadá, že je velký nebo to dělá ta fotka? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
8.1.13 18:56

@Raduskaa jééé, to je parádní bříško, já se každý ráno budím s tím, že musí už taky růst, ale příjde mi, že se zmenšuje :D ale když se hodně najím, tak nachvilku vyroste :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
306
8.1.13 18:57

@Kelly3 to asi dělá ta fotka, to stínování, ale velký celkem je :lol: na to, že jsem minulý týden měla prcka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3477
8.1.13 19:00

@Raduskaa Mě se asi všechny bříška zdají být velký :lol: seš druhej případ :lol: Já si zase příjdu, že rostu víc a víc každým dnem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí