Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@stephora a za celou dobu jsem nesměla absolutně vůbec nic, en jít na záchod, ale nic jíst ani pít ![]()
@Zuziš jooo, taky si dělám hned chutě na nějakou prasárničku - chlebíček nebo bagetu - nejlépe Golfa od krokodýlu
tak asi to vydržím, ale nevím nevím - snad nebude moc horko, to je vždycky horší - když je pod mrakem, ještě docela zvládám, ale jakmile je dusno, žaludek na vodě ![]()
@stephora no jasně ale tak když tam budeš brzo ráno tak to půjde ![]()
@Zuziš upřímně, když jsem zvládla píchání do břicha při amniocentéze, tohle bude brnkačka ![]()
@stephora urco to zvladnem. porod bude horsi
ty josi furt ctu denicky o porodu a uz jsem celkme na nervach… ne ze strachu ze to bude bolet, ale o maleho. ctu same s kompikacema (ne zamerne) kdy dva dny vyvolavali a nakonec cisar. v jednom bylo dokonce ze kdyby neudelali ozvy, tak by nejistili, ze mimco uz v mamce nezije, takze akutni cisar a ozivovali ho… no to me po*er… ja nestudovana z porodnich denicku budu na sale rozhazovat rozumy…a uplne z niceho nic mam nutkavy pocit prestat se sexem :/ proste uplne abych si nahodou neco neudelala s cipkem.. fakt zacinam magorit ty jooo ![]()
@Domuska hele klídek, každá má porod jiný, já byla dnes za kamarádkou která včera porodila a jako když mi to popisovala tak jsem teda řekla že rodit nebudu…ale jo budu, první porod jsme měli obě v pohodě a druhej se říká že je rychlejší ale ona ho měla teda horší…no nebudu a nechci vás tady strašit, ale my to prostě zvládneme MUSÍME ![]()
@Domuska nečti to ty truhlíku!
to já se do tohodle vůbec nepouštím, jsem děsnej nervák - fakt to nemá cenu. zajdem na kurs, ať víme, co nás čeká, ale víc bych to nezkoumala…
buď ráda, že můžeš mít sex, já po amc zatím nesmím, musíme počkat do pondělka a to by ses divila, jak mám najednou chuť!
včera jsem už nevydržela a musela jsem sama ve sprše trochu upustit páru - ale těším se, až na to budem dva
![]()
@stephora Ahoj, no to bylo v pohodě ta cukrovka, od půlnoci nesmíš jíst a pít jen vodu čistou, ani nebrat těhu vitamíny ten večer, já je brala totiž až večer..jinak vody vypít můžeš kolik chceš, já pila ráno hodně at nemám prázdný žaludek a nakonec jsem málem nevypila tu glukozu jak jsem byla plná, ale všem nám chutnalo..bylo to jak sprite bez bublinek, ale sestra říkala, že jsou jediní v Brně, co mají pravou glukozu a dobře se to pije…před tím vypitím ti vezmou krev a po vypití za dvě hodiny zase a jdeš domů…jedna holka mi psala, že dávali i moč..ale u nás jen krev..je to sladký, ale nemusíš se bát…někomu to nesedne a může ti být špatně, ale já mám dobrou zkušenost…vem si jídlo a až tě pustí hned se najez, já šla do kantýny a koupila si chlebíčky a zákusky
![]()
@Nadyen jojo, každej hend upaluje do kantýny
- tam, kam jdu já, je to jen laborka a kantýna není, takže přepadnu nejbližší místo kde maj bagety a koupím nějaký hnus s dresingem
už teď se mi sbíhaj sliny
jen kdoví, co mi daj v pze, mám si přinést teplej čaj v termosce, prej se v tom bude něco rozmíchavát a ve studeným to prej cuckuje… ![]()
@Zuziš Že jo, at nestraší žádná, když to šlo dovnitř, tak to musí i ven..
holky nestresujte se dopředu, budete akorát na nervy..mě dnes stačila prohlídka lékařkou po monitorech…prohmatává se čípek stylem co nejvíc snad až pod bradu
nebolí to, ale je to nepříjemný jak ho musí celý dokola ohmatat…no a pak jsem měla trošičku zahnědlý výtok, takže mě tam pěkně pošťourala ![]()
Jinak malá má odhadem 2 700 g a jdu na monitory znovu za týden v pátek, tak se zase těším…
@stephora Jo s tím čajem mi to taky tady na diskuzi psala jedna holka taky z prahy, že to v tom černým čaji bylo dobrý, že si nemohla stěžovat…
@Nadyen mě moje gyne čípek kontrolovala ve středu, jak jsem po té amc a zda se neotvírám atd… a byla hodně něžná, bála jsem se toho, ale vlastně jsem to necítila…koukám, že v tech nemocnicích už potom se s náma mazat nebudou…ty už vlastně nechodíš ke svému MUDr, ale už jsi předaná do porodnice, viď?