Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@stephora NO to jsi mi připomněla, že mě moje dr taky odrazovala at nic ještě nenakupuji pro mimi a já začala asi ve čtvrtém měsíci, měla jsem strach, že bych pak neměla peníze, že bych je neušetřila a rozházela za blbosti…jinak mám plno oblečků od sestry, ale sama jsem si jich hodně koupila nových, to co se mi hodně líbilo at je malá činaná v kočárku atd…klidně pomalu zašni…dudlíků mám asi sedm, páč jsem dostala nějaké od,, dýlerů" v práci, pak mám volvo dudlík podle značky našich aut, objednal přítel, moc se nám líbil a pak mají za dobrou cenu dudlíky v DM drogerii, tak jsem si nakoupila krásný…a postýlku mám v akci v borovici s vyřezaným měsíčkem a třemi hvězdičkami…koupila jsem v sambaby, jsou u nás a v ostravě…mají dobrý internetový obchod dokonce, tak mrkni www.sambaby.com
@Nadyen vomrknu to, díky za tip…já totiž pořád čekám na seznam od té kamarádky, abych věděla, co fakt nekupovat (tak dudlíky a kousátka a oblečky a drogoš jsou jasný, ale ten zbytek…) abych to pak zbytečně neměla 2×. Ona má dvě malé holčičky 4 a 2 a furt někde jezdí, tak to je těžší to z ní vyrazit, ale snad už se pochlapí…
rozhodli jsme se, že nám stačí přebalovací podložka s tvrdým dnem, která se dá dát na postýlku nebo na komodu, takže nebudu kupovat přebalovák vůbec, stejně to nemám kam dát, jsme v nájmu 2+kk a do ložnice se vejdeme sotva dva ![]()
@stephora To je jasný, já si zase komodu vůbec nepořizovala…mám přebalovací pěnovou podložku a tu si dám vždy na postel a pak budu přebalovat jen na posteli v ložnici..je to celkem praktický a nemusíš mít x nábytku..nemáš zač, koukni, třeba se ti tam bude něco líbit…i oblečky jsou za dobrou cenu
@Nadyen tyjo… bambolino nebo tak nejak. stala me jen 1400 a je jako nova. tak jsem moc rada. jj tato je taky jen takova pres den, kdyz budem u nasich. Vidis, chlapak si to zacina uvedomovat
![]()
@stephora Ja mam tuto postylku k nasim jen tak aby mel maly kde byvat a spavat kdyz tu budem pres den a k babine kde bude docastne bydlet nez budem mit byt, mame novou postylku po bratrovi jeste. mamka dostala strasne moc veci kdyz se narodil bratr a nevynosila to, tak takove ty zakladni veci jsme nakoupili nove, jinak bude obleceni po bratrovi. myslim ze na narozky 13.9 dostanu dalsich X veci… takze uz cekam jen na prebalovak, ktery jsem si nasla v uzasnem stavu v bazaru za 1000.. ma dojit zitra tak jsem zvedava. je i s vanickou. uz jen kocarek musime doresit
:/
tak jasne, kazdy ma svoje zasady ze :-p ja chci vsechno mit nachystane do 7 mesice, pac mamka rodila ve 32tt nebo jak.. tak kdyby nahodou, at to mam vsechno =)
@Domuska Vážně je hezká..no tak to je mazec ve 32 tt..naše mamka nás všechny tři měla v sedmém měsíci…dělala jí to páteř, prostě nás neunesla, tak porodila a to s nama víc jak osm kilo nepřibrala..no a dle genetiky to vypadalo, že to se sestrou můžeme mít stejně a nebo taky vůbec…no a sestra přenášela týden…
je to tak individuální
@Nadyen ty jo taky dobre. No tak ona mela bratra ve 36.. takze se to tak nejak dalo cekat ze to tak dopadne, kdyz uz mela vsechny testy dobré.
ale tak nejak pro klid duse je dobre mit aspon ty zakladni veci uz doma. ji pustili po 10 dnech i s mimcem dom,.
@Nadyen já už komody doma mám, máme v nich svetry, kalhoty, prádlo…jen bude boj o šuplík pro mimi - bude mu zatím muset stačit na ty věci, co maj bejt po ruce, jeden
Ale přítel má šuplata poloprázdný, tak mi jeden věnuje v jiné komodě a já si přesunu z té své do jeho a šuplík bude
no a na to jen dám podložku a nepotřebuju přebalovák vůbec - kámoška má tu přebalovací podložku na postýlce, jinam ji nedává a je úplně v poho, a na komodě má vše, co potřebuje po ruce - plenky, ubrousky, odpadkový košík, mazadla, chrastidla… ![]()
@Domuska tý jo, teď jsi mě dostala - no, já někak nevěřím, že bych rodila dřív, u nás všechny ženy v rodině rodí na termín
sem si tak nějak plánovala, že to v září v poho přivezem a nějak rozestavíme a pak bude ještě do začáku listopadu spousta času na dokoupení srandiček…tak to bude veselý, až si domu přivezu dítě a nebudu mít na něj nic ![]()
@stephora jj sestrička v pohoo, dokonca som hovorila s inou, ktorá sedí v kancli vedľa a nie s tou, čo mi meria tlak atď… inak ja som počula, že dokonca len 5% detí sa narodí na termín ![]()
Hmmm tak mi denska kamoska rekla, ze jeji sestrenka vypada jak ja… presne bricho jako. ze vypada jak tlusta, ne jak tehotna…
super diiiiiiiiiiiiiiiik ![]()
@stephora jn… jsem myslela ze ji neco reknu
asi mi to vratila z doby, kdy ona byla po porodu a ja jsem ji rekla ze vypada, jak kdyby cekala druhe
ale to mi bylo asi 13 ![]()