Ukládání děti a televize

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
6.1.19 22:31
@axelina píše:
a manžel je dospělý? :-D tak at se dívá manžel sám až syn usne pokud nemuže vydržet bez pohádky nebo na co to koukají… prijde mi to ulítlí aby dospelý chlap trval na pohadce před spaním když ví že to neni vhodný kor ve veku 3 let. do školky asi chodit musí ne nejpozdeji v 5 letech

Nemusi… Ale v 5 uz bude. To je za 2.5 roku… To ted neresime…

• Citovat
  • Upravit
3871
6.1.19 22:56

Ve školce by se ten režim právě naučil. A o tom uspávání (jako o všem) se musíte domluvit s manželem bez syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
6.1.19 23:04

Čím ten tablet a ještě další pohádky v televizi denně před spaním obhajuje? Taky mi to přijde od něj dětinské, ještě to přemlouvání, to si raději ani nepředstavuji. Místo aby byl za jedno s tebou, tak ještě tebe před synem přemlouvá k něčemu tak zbytečnému. Nějaký kompromis, být kolem půl deváté už v posteli a ty mu přečteš pohádku? Dohodnout s ním nějaký kompromis lze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.19 23:38
@belladonna píše: Čím ten tablet a ještě další pohádky v televizi denně před spaním obhajuje? Taky mi to přijde od něj dětinské, ještě to přemlouvání, to si raději ani nepředstavuji. Místo aby byl za jedno s tebou, tak ještě tebe před synem přemlouvá k něčemu tak zbytečnému. Nějaký kompromis, být kolem půl deváté už v posteli a ty mu přečteš pohádku? Dohodnout s ním nějaký kompromis lze?

On to nicum neomlouva, proste to tak chce a basta.
V pul devate v posteli a pak precist pohadku, to by slo. Ale my cteme knizku, modlime se a pak vypravime pohadku vymyslenou, pak se jeste tulime, pak cekam, az vlak jako te zastavi a budu moct vystoupit z vlaku (tj. odejit)… No da se to v te posteli zkratit treba na pul hodiny… Ale proc mam zkracovat tenhle kvalitni cas, aby oni se mohli koukat hodinu a pul na televizi… :roll:

• Citovat
  • Upravit
Janli
6.1.19 23:39
@Russet píše:
Sice jsem to taky někde četla, ale já usnu klidně uprostřed filmu, když se natáhnu na gauč. Nebo při sledování mobilu.

Tak ruku na srdce, u většiny filmů je to usínání sebeobrana mozku před obsahem a úrovní filmu :mrgreen: . Ale ty děti pořád ještě reagují daleko přirozeněji než my. Já to aspoň mám u dětí odpozorováno. Taky jsem to večerní koukání na televizi zatrhla, protože pak dlouho usínaly.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.1.19 23:42

Mi prijde, ze se kvuli tomu nakonec rozejdeme. Protoze ja ty vecery vylozene protrpim… Kdyz vidim, jak je to porad dalsi a dalsi zbytecna pohadka a pak po ulozeni prcka mam 30 minut pro sebe a muzu jit taky spat.

• Citovat
  • Upravit
8288
6.1.19 23:47
@Anonymní píše:
Mi prijde, ze se kvuli tomu nakonec rozejdeme. Protoze ja ty vecery vylozene protrpim… Kdyz vidim, jak je to porad dalsi a dalsi zbytecna pohadka a pak po ulozeni prcka mam 30 minut pro sebe a muzu jit taky spat.

tak nějak mu říkáš, jak se cítíš? Že je to pro tebe hrozné, že ho ukládáte potom pozdě atd. Jako, taky by mi to silně vadilo. Jen si to představím, denně se na ně večer koukat a otec by ještě přemlouval. Když to rázně utneš po půl hodině, když bys byla najednou ta zlá, tak se stane co? Třeba by to manžel překousl, propustil by tedy syna s tebou do ložnice už po té půl hodině koukání, další den znovu, další den znovu, když budeš ta zlá a drsná, až si na to zvyknou oba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15492
6.1.19 23:47
@Russet píše:
Ale na dítěti to nezkouším. Dnes jsem uspávala snad 3/4 hodiny 🙄 Nebyl utahaný a nechtělo se mu spát.

Taky to na nich nezkouším. Teď přes Vánoce bylo víc pohádek a nejunavenější byl tatínek. :lol: Mně mladší dítě usnulo až kolem 23. h. Přitom dneska byla velká koupačka, mytí vlasů - myslela jsem, že je to unaví. Běžně spíš sprchujeme. No - neunavilo. Moje děti jsou na tom obě stejně - usínají pozdě. :( I když ráno brzo vstáváme, tak to nepomůže. Teda vlastně to starší usíná brzo - spravilo se to samo věkem. Vstávají obě stejně a ten mladší si to jednou za nějakou dobu vynahradí a prospí se po obědě.

Zakladatelce jsou všechny rady k ničemu, protože je tatínek stejně nebude respektovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15492
6.1.19 23:53
@Janli píše:
Tak ruku na srdce, u většiny filmů je to usínání sebeobrana mozku před obsahem a úrovní filmu :mrgreen: . Ale ty děti pořád ještě reagují daleko přirozeněji než my. Já to aspoň mám u dětí odpozorováno. Taky jsem to večerní koukání na televizi zatrhla, protože pak dlouho usínaly.

Nojo, jenže já kolikrát usnu i u něčeho, co chci vidět. A u knížky se mi usíná ještě lépe - i u knížek hodně dobrých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
7.1.19 11:16
@Janli píše:

Ne, občas usnu i u hezkého filmu. Ale je otázka, co je pro tebe hezký film. Usnuni u Pelíšků, když si lehnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
7.1.19 11:30
@Anonymní píše:
Kdyz je nemocny, tak kouka klidne cely den. V lete kouka jen rano, kdyz spim a pak jsme cely den venku. Do skolky mozna nepujde, uvidime.Mne na tom vadi, ze vecer bude hodinu a ctvrt travit na televizi a pak sup sup pohadka, knizka… Chtela bych to naopak. Treba 20 minut televize a pak klidne trictvrte hodiny a z hodinku to cteni a vypraveni. Syna bavi oboje…

Ano, takto bych to udelala ja, nebo bych to vymenila za nejakou klidnou aktivitu, my ted treba hrajeme spolecenske hry, smolicek pacholicek je bezva a bavi i 2,5 letou :palec: chvilku tv, pak si zahrajem, hygiena, oblekani a jdem do postele cist ctyrlistek nebo knizku ;) deti usinaji kolem 8h a v 7 vstavaji, maji 2,5 a 4,5 roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
7.1.19 11:33
@Anonymní píše:
Mi prijde, ze se kvuli tomu nakonec rozejdeme. Protoze ja ty vecery vylozene protrpim… Kdyz vidim, jak je to porad dalsi a dalsi zbytecna pohadka a pak po ulozeni prcka mam 30 minut pro sebe a muzu jit taky spat.

Tak to nezbyva, nez aby si to taky vyzkousel, jinak me nic lepsiho nenapada, mel by te vyslechnout a mit taky zajem spolu travit prece klidny cas, kdyz deti usnou. Kdyz kolikrat manzel rika,tak je jeste nech, o vikendu, tak rikam ne, ja chci mit taky klid a chcem si prece pustit film nebo zahrat hru, tak si to hned uvedomi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
7.1.19 11:39
@Káťa19 píše:
Ano, takto bych to udelala ja, nebo bych to vymenila za nejakou klidnou aktivitu, my ted treba hrajeme spolecenske hry, smolicek pacholicek je bezva a bavi i 2,5 letou :palec: chvilku tv, pak si zahrajem, hygiena, oblekani a jdem do postele cist ctyrlistek nebo knizku ;) deti usinaji kolem 8h a v 7 vstavaji, maji 2,5 a 4,5 roku

Dotaz mimo téma. Ten Smolíček pacholíček, jak se zapojuje to dvouleté dítě? Mám čerstvě tříleťáka, tak se jen ptám, jestli by ho to taky bavilo, nebo jestli by to nechápal a koupit až později? Je to složité?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
7.1.19 12:10
@Russet píše:
Sice jsem to taky někde četla, ale já usnu klidně uprostřed filmu, když se natáhnu na gauč. Nebo při sledování mobilu.

Ono usneš, ale ten spánek je míň kvalitní, když spíš u televize. Co mám vyzkoušené já. Není nad to zalézt někam, kde žádné modré světlo není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.19 12:54
@Káťa19 píše:
Tak to nezbyva, nez aby si to taky vyzkousel, jinak me nic lepsiho nenapada, mel by te vyslechnout a mit taky zajem spolu travit prece klidny cas, kdyz deti usnou. Kdyz kolikrat manzel rika,tak je jeste nech, o vikendu, tak rikam ne, ja chci mit taky klid a chcem si prece pustit film nebo zahrat hru, tak si to hned uvedomi ;)

Jemu staci bohuzel min spanku, nez mne. Chodi spat ve 2. Takze on ten volny cas ma.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML