Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Verůůů7 píše:
@anairdaMatěj má dostudovaného pouze BC. Není magistr… Nebo ne?
on studuje:) bc uz ma:)
@LenďuleB píše:
@Verůůů7 no tak hlavně by se v pravém světla ukázala Lucinka že - že se vydávala za někoho jiného atd atd… To by si uřízla taky slušnou ostudu. Počítám, že lidé studující na gymnáziu mají - aspoň většinou - něco v hlavě.
to mas jedno jestli na gymplu nebo na ucnaku, hormony pusobi vsude:)
@MillaJ no a právě to je pak těžký no…
ale příjde mi to prostě hrozně hloupý
úplně se tady vždycky rozčiluju, co si ta holka nechá líbit, fakt ![]()
@MarieOVMUC jasné,to je sice pravda, ale počítám že přeci jenom budou reagovat jinak lidi, co mají něco v hlavě než lidi, kteří jsou rádi, když prolezou učňák ![]()
Pořád na tu kauzu šikany koukáte moc dospělýma očima, myslím. Dokážete si v 15 letech představit něco trapnějšího, než to, že se dostane na veřejnost váš výrok, s kým že chcete přijít o panenství, když je to spolužák? Já teda ne (a to mi bylo 15 už dost dávno…
). Jak hnusně Lucie k té informaci přišla, je úplně fuk, puberťáci nebudou řešit, že Lucie porušila pravidla Mirka Dušína, ale to, že Rozina je panna a chce souložit se spolužákem. To je věc, kterou nechce asi řešit ani s mámo, byť je sebeinteligentnější a má s rodiči super vztahy. Já její chování považuji za reálné, byť bych sama i v těch 15 letech postupovala jinak, ale jsem úplně jiná povaha
.
@LenďuleB píše:
@MarieOVMUC jasné,to je sice pravda, ale počítám že přeci jenom budou reagovat jinak lidi, co mají něco v hlavě než lidi, kteří jsou rádi, když prolezou učňák
věř mi, mam za sebou osmiletý gympl a puberta triska lidma vsude. Je pravda, že studenti ze zakladky, z devítky meli to chování jiné, primitivnejsí, kdyz nastupovali na gympl a studenti z ucnaku to chovani a uvazovani taky moc nehrotí, ale to uz je i o vychove a mentalite tech lidí. v dospelosti, kdyz opadnou ty hormony se to vetsinou smaze. (popripade prohloubí a neplatí to jako pravidlo.)
Matěj maturoval později, proto šel na Bc. až rok po Tereze, loni si dodělal Bc. a letos by měl být v prváku na Mgr. (pokud šel dál), státnicovat by měl až příští rok
@Samamama ano, komentuji její chování, jak to vidím já… šíleně mě to rozčiluje, že si tohle nechá líbit a jak říkám Lucce bych dala pár facek.
Jasné, že ROzinka to - chudák holka - vidí jinak…
@Samamama píše:
Pořád na tu kauzu šikany koukáte moc dospělýma očima, myslím. Dokážete si v 15 letech představit něco trapnějšího, než to, že se dostane na veřejnost váš výrok, s kým že chcete přijít o panenství, když je to spolužák? Já teda ne (a to mi bylo 15 už dost dávno…). Jak hnusně Lucie k té informaci přišla, je úplně fuk, puberťáci nebudou řešit, že Lucie porušila pravidla Mirka Dušína, ale to, že Rozina je panna a chce souložit se spolužákem. To je věc, kterou nechce asi řešit ani s mámo, byť je sebeinteligentnější a má s rodiči super vztahy. Já její chování považuji za reálné, byť bych sama i v těch 15 letech postupovala jinak, ale jsem úplně jiná povaha
.
jj, presne, ja se ve 13 platonicky zamilovala do o hooodne starsiho kluka, napsala jsem mu dopis, jak ho miluju a obdivuju, ze si ho schovam do denicku, nikdy jsem mu ho nechtela dat a nahoda se sesla, on si to precetl, no ja se poblila z toho, to byl takovy trapas, ze jsem 3 hodiny nchtela vylezt ze zachodu a nakonec vylezla jen proto, ze jsem musela jet domu (bylo to na prazdninach u rodinné zname:D)… na druhou stranu, kolik te rozine je? 16? 17? (nevím, ve kterem je rocniku) to uz jsem bydlela s pritelem(ted manzelem) a mela trosku jine uvazovani:) ikdyz tedka po deseti letech se vidim jako jelito v te dobe ![]()
@MarieOVMUC Respektuji, co říkáš, ale názor neměním
I když vidíme pár výjímek se vždycky najde, a třeba i na gymnáziu… viz chování Lucie… Ta si asi myslí, jak by ROzinu ztrapnila a ona by byla největší frajerka ![]()
@LenďuleB Však já nechci, abys měnila názor, a souhlasím, že Rozina dělá vše špatně, jen jsem tím chtěla říct, že vzhledem k jejímu věku a povaze to je naprosto reálné a možné.
Je fakt, že já si šikanu v souvislosti s gymnáziem neumím nějak vůbec představit, ale možná jsem měla jen štěstí, že jsem se s ní nikdy, ani z doslechu nesetkala. Na gymplu jsme měli všelijaké exoty (myslím v různých směrech vyčnívající lidi), ale tehdy už být „exot“ nebylo trapné, naopak exoti byli často obdivováni. Vzájemné chování už bylo jinde než na základce, protože tam chyběli ti méně inteligentní jedinci, kteří (někteří) měli tendence hojit si mindráky na slabších.
@MarieOVMUC píše:
jj, presne, ja se ve 13 platonicky zamilovala do o hooodne starsiho kluka, napsala jsem mu dopis, jak ho miluju a obdivuju, ze si ho schovam do denicku, nikdy jsem mu ho nechtela dat a nahoda se sesla, on si to precetl, no ja se poblila z toho, to byl takovy trapas, ze jsem 3 hodiny nchtela vylezt ze zachodu a nakonec vylezla jen proto, ze jsem musela jet domu (bylo to na prazdninach u rodinné zname:D)… na druhou stranu, kolik te rozine je? 16? 17? (nevím, ve kterem je rocniku) to uz jsem bydlela s pritelem(ted manzelem) a mela trosku jine uvazovani:) ikdyz tedka po deseti letech se vidim jako jelito v te dobe
No vidis a ji rozumim.Byla jsem naprosto stejne telatko, nepribojne a bojacne. A mmchd do 19 jsem byla panna.Ja bych za tohle skakala z mostu.
@LenďuleB píše:
@MarieOVMUC jasné,to je sice pravda, ale počítám že přeci jenom budou reagovat jinak lidi, co mají něco v hlavě než lidi, kteří jsou rádi, když prolezou učňák
Ja bych teda takhle primo neskatulkovala…Je tolik pripadu, kdy je tohle vsechno dosti naopak..:-)
@Anna766 píše:
No vidis a ji rozumim.Byla jsem naprosto stejne telatko, nepribojne a bojacne. A mmchd do 19 jsem byla panna.Ja bych za tohle skakala z mostu.
ja jsem to tak nehrotila:D