Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Nemáte někdo zkušenost s ultrazvukovým čističem na zuby v domácím použití. Aby dobře odstraňoval zubní kámen. Jde o dárek.
Jen uvádím pro rýpalky, dotyčný chodí pravidelně na dentální hygienu.
Na to ale stačí zubní kartáček, když se správně používá a ve správných intervalech. Podle mě naprosto zbytečná věc a vyhozené peníze, které jen řeší následek špatného číštění.
@Cenarius Tak to se pleteš, bohužel zubní kámen nevzniká jen díky tomu, že si špatně čistíš zuby, ale i tím, že se na zuby ukládají minerální látky ze slin. A to si zuby můžeš čistit sebe lépe. Plak ze slin je kolikrát horší než ze samotného jídla.
@katyca a proto existuje ten kartáček, který ty usazeniny mechanicky odstraní. ![]()
Každopádně tedy musím donést asi víno a bonboniéru mojí dentální hygieničce, že umí dělat a učit zázraky, které tedy normálně nejsou možné. Jelikož jsem měl velké problémy s usazováním zubního kamene a kupodivu správný kartáček + správné použití + správná doba použití a jsem už dlouhou dobu bez něho a už se zpět nevrací.
@Cenarius Ano to máš pravdu existuje X kartáčku na odstranění zubního plaku. Každou návštěvu hygieny si odnáším jiný a to i můj manžel.
Jinak buď rád pokud ti stačilo pouze jedno odstranění zubního kamene a pak následné čistění zubů. Bohužel mnoho lidí to tak nemá. Já mám štěstí a nikdy jsem nic takového nemusela řešit.
No každopádně nechci tady řešit čištění zubů, ale ultrazvukový čistič, pokud nemáš s ním nebo v tvém okolí zkušenost. Tak už asi nemá cenu tady něco spolu řešit. Každopádně děkuji za zájem.
@Cenarius moje zubní lékařka a paradentoložka v 1os. je s mou hygienou ústní dutiny nadmíru spokojená, přesto mi cca 1× ročně zubní kámen odstraňuje. Když jsem se ji ptala proč se to pořád dělá, odpověděla mi, že je to vlivem minerálních látek ve slinách.
@katyca Taky mě ten produkt zaujal, ale divné je, že na něj nikde nejsou žádné recenze ani hodnocení. Podezřelé taky je, že se neobjevuje v žádných velkých seriósních eshopech a že takovou věc nevyrábí víc různých firem.
Ale zkusil jsem to v očekávání, že v nejhorším přijdu o pár stovek a to se taky stalo. Je to absolutní kravina a nesmysl, který jen vrčí a jemně vibruje, žádný ultrazvuk, zubní kámen to neodstraňuje.
Ultrazvuk popřípadě ruční odstranění zubního kamene. To jsou jediné možnosti, s kterými umí zacházet pouze zkušení a vyškolení lidé (zubní lékař, dentální hygienistka). Tento přístroj rozhodně není ani zdaleka na bázi ultrazvuku a pochybuji, že dokáže odstraňovat zubní kámen čerstvý, natož vyzrálý
. Nehledě na to, že ultrazvuk do ruky laikovi opravdu nepatří. Spíš byste si sním zuby zničili. Poškrábali. To by mělo za následek větší kumulaci plaku v rýhách po UZ a následnou přeměnu plaku v zubní kámen díky, jak vy tomu říkáte, „slinám“ (resp. díky vývodům slinných žláz pod jazykem - proto se zubní kámen obejevuje nejčastěji u dolních řezáků linguálně).
Nedoporučuju. Je to rychle kmitající kousek kovu. Nevím, kde přesně se odehrává ten ultrazvuk ![]()
Pokud se někdo pouští do odstraňování zubního kamene podomácku, lepší službu udělá buďto ta klasická ocelová škrabka, anebo z čínských krámů takový ten nástroj s černým porézním koncem - ten se mi docela osvědčil.
Obnovuji. A co ten od Mident? Dušují se, že na rozdíl od jiných funguje…
Bude to asi přístroj vector, ale ten se hodí spíše lékaři, jde o hloubkové čištění zubů i pod dásní, d
@maskovak píše:
Myslím tohle https://www.facebook.com/mident.cz
Také by mě zajímaly opravdové zkušenosti
@maskovak píše:
Myslím tohle https://www.facebook.com/mident.cz
@Gagabibi píše:
Včera jsem vyzvedla, dneska vyzkoušela… Mně osobně kámen opravdu odstranil, jen to dělá nepříjemný zvuk (ale to u zubaře či na dentální hygieně též). Mamka kupovala nějaký od jiné značky, ale ten opravdu nefungoval a vyhodila ho.
Ten od MiDent můžu opravdu doporučit☺️