Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kriss Tina My ještě děti teda nemáme tak to bude asi u nás doma sranda
.
Vy co mate ten volne stojici kos, to se vam tam vehde vesjery trideny odpad? Nebo jak to teda mate resene? ![]()
Máme vyšoupávací z linky, kde je to rozdělené na 4 fochy a ještě je nad tím polička, kde máme krabici na papíry. Je to super, nikde se o to nezakopává a nekazí to estetiku kuchyně, nevadí to na zemi při úklidu (máme robotický vysavač), navíc má člověk všechny typy odpadu na jednom místě, a nemusí třeba s plastem nebo papírem běhat někam do komory.
@unuděná píše:
Ha! Tak tohle jsem podcenila kruci, typon!! No nic už, ale dost dobrej typ!
Jo něco na způsob tipon, ale ne úplně. Vzadu je jak kdyby takový „odstrkovadlo“, který ten šuplík vysune, když do něj zaltacis. Ale da se otevrit i normalne tahem. Řekla bych, že se to dá instalovat i dodatečně… ![]()
@Ernais Kdysi jsem mela tasku vedle kose a vzdycky tam hodila petku, sklenku. A jelikoz litam s kosem skoro denme, tam jsem to vzdycky vzala s sebou. Takze jsem sla s pytlem a teeba petkou v ruce. Ted mam kumbal, kde mam prave tasku na petky, krabici na papir a skla mam malo, takze to beru hned s kosem. Moje mama ma taky volne stojici kos a na radiatoru (na potenciometru) ma zavesenou tasku na trideny odpad. Hazi tam vse dohromady a pak lita kolem popelnic a tridi jednu vec po druhe. ![]()
My máme tříděný venku, směsný uvnitř, bioodpad v nějaké misce na lince. Chtěla bych asi i ten směsný venku, ale jediné místo je u jídelního stolu a to fakt nee… Navíc je to přes celou kuchyň. Takže otevírám skříňku (máme starou linku) a v ní ještě koš (filur). Bez víka to strašně smrdělo.
@Capricorn61 píše:
@Ernais Kdysi jsem mela tasku vedle kose a vzdycky tam hodila petku, sklenku. A jelikoz litam s kosem skoro denme, tam jsem to vzdycky vzala s sebou. Takze jsem sla s pytlem a teeba petkou v ruce. Ted mam kumbal, kde mam prave tasku na petky, krabici na papir a skla mam malo, takze to beru hned s kosem. Moje mama ma taky volne stojici kos a na radiatoru (na potenciometru) ma zavesenou tasku na trideny odpad. Hazi tam vse dohromady a pak lita kolem popelnic a tridi jednu vec po druhe.
Moje máma to taky třídí až u popelnic
. To byl důvod, proč jsem odmítala chodit s tříděným odpadem, když jsem u nich ještě bydlela. Jsem rodičům řekla, že dokud nezmění systém, tuto činnost dělat nebudu
.
@Kolicek95 Tak to je jedna vec. Jenze druha byla, ze moje mama tridi blbosti. Takze otevre krabicku caje, a ten tenky lepivy nepobratelny plast hodi do te tasky. Nebo tam haze i roztrhany papir. No na to ja nervy nemela. ![]()
Ale jedno ji omlouva - maji popelnice jen s kulatym otvorem, takze musi hazet petku po petce. Ja nastesti prindu, otevru popelnicu, vysypu tasku, a jdu prec. ![]()
@Kolicek95 Náš věčný domácí souboj
Já klidně tu tašku u odpadků vytřídím než mít 5 nádob na odpadky doma (sklo, plast, papír, hliník a tetrapacky. Bioodpad dávám na kopmost), ale manžel s tím má problém, takže když ho posílám k popelnicím, tak mu musím dát přesně jen ten jeden typ odpadků ![]()
@unuděná @Kriss Tina chápu, to jsou ty dvě možnosti, na kterých se strany nedohodnou ![]()
@Capricorn61 já mám třeba super vychytávku na koši. Háček
To víko má háček, zavěsím na ucho a sypu po libosti ![]()
Moc to teď nepoužívám, protože kluk by se v tom chtěl hrabat, ale jsem ráda za tu možnost ![]()
Máme koš z IKEA. Kupuju menší sáčky a neplníme ho doplna 3 neděle. To by asi fakt smrděl ![]()
Já teda třídím všechno hned, papír házím do papírových tašek (ideální když si sem tam objednám z rohlíku nákup, dovezou mi to velice ekologicky v tisicovce papírových tašek, tak je pak používám na třídění papiru), plast zas do igelitek (to je zas práce muže, když jde do krámu sám, tak pokaždé zapomene vzít tašku, takže pritahne igelitku), skla máme minimum. Akorát si pak musím vše odnest sama, nebo muže aspoň doprovit ke koši na trideny odpad, on je schopný mojí tašku pečlivě vytříděného bordelu vzít a hodit do nejbližšího kontejneru na směšný ![]()
@Capricorn61 to je přesně u nás. Manžel musí mít každou vychytávku, já jsem starej klasik a děcka všechno mačkaj, jak někdo psal ![]()
@mdragon píše:
@Kriss Tina My ještě děti teda nemáme tak to bude asi u nás doma sranda.
Těšte se
![]()
@Fiducia Ja to mam prave v kumbalu schovane. Takze ani estetiku neresim. ![]()
Ale tema tremi nedelemi jsi mi pripomnela moji povedenou sousedku na patre. Zije tam ona plus dva pubosi, nekdy tam vidim i chlapa. A pravidelne v patek hodi tri preplnene pytle (aspon 6o l) odpadku na chodbu a smrdi to tam cely vikend.
Zatim ji nic nerikam, bo jsem se nedavno prestehovala, ale i tak nechapu, jak muze najednou vyhazovat tri plne pytle? To jim to tam cely tyden nekde smrdi? ![]()