Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Fiducia píše:
@Capricorn61 to je přesně u nás. Manžel musí mít každou vychytávku, já jsem starej klasik a děcka všechno mačkaj, jak někdo psal
Ja bohuzel nejsem klasik, ale starka. A toz to mi neber, ten kos s tou prasklinou je jeste dobry. Kdyz uz me presvedci, ze teda koupime novy - ale chci uplne stejny, zadny jiny. A kdyby chtel ten se senzorem - a toz to je moderni vychytavka, to nibude fungovat.
A kdyz uz by to donesl - a jak to funguje? Kde to ma to cidlo?
????
Příspěvek upraven 03.12.21 v 12:37
@Ernais píše:
Vy co mate ten volne stojici kos, to se vam tam vehde vesjery trideny odpad? Nebo jak to teda mate resene?
Máme v kuchyni koš na směs a kompost. Ostatní nádoby v komoře.
V bytě jsme měli tašky na třídění ve vestavěné skříni. Teď mám prostor a můžu se vyřadit
To je moje chlouba
Mám to promakaný, koš s víkem na látkovky, krabici na tetra pak, igelitku na plasty, papírovou na papír…
Dobře se to skládá, když se unaví taška, tak jí vyhodím s odpadem.
@Capricorn61 to musí být luxusní u nich
Typuju, že kluci nechtějí chodit s odpadky ![]()
@Fiducia No dobre, ale doma bych takovy bodel nesnesla a otravovat sousedy bordelem?
Nechapu, ja litam s kosem furt a kdyz nejdu 3 dny, tak to je dlouho a nesmi kos smrdet.
@Capricorn61 píše:
@Fiducia No dobre, ale doma bych takovy bodel nesnesla a otravovat sousedy bordelem?Nechapu, ja litam s kosem furt a kdyz nejdu 3 dny, tak to je dlouho a nesmi kos smrdet.
No já taky ne
A hlavně, nedovedu si představit, co tam pořád hází ![]()
@Fiducia píše:
No já taky neA hlavně, nedovedu si představit, co tam pořád hází
Zatim sacky na chodbe nejsou, ale chces to vypsat? ![]()
Mozna, ze si zerou luxusne, a pak chcou, at sousedi chodi a zahlidnou v tech pytlich ty obaly a at zavidi. Jako ze bych tam treba videla krabicku od drahych doutniku, drahe cokolady, kaviaru, parmazanu a rikala si - no ti jsou bohati, ti si zerou.
Jinak mi ten smysl taky unika. Hlavne kolikrat slysim, ze pres vikend prichazeji a odchazeji z bytu a nikdy to nevezmou, vetsinou az v pondeli rano ![]()
Máme pod dřezem 2 koše - na plast a směs. Jsou menší, ale kvůli smradu stejně každý večer vynášíme do popelnice, když jdeme venčit psa. Samozřejmě když je poloprázdný a není tam nic od masa, nebo zbytky potravin, tak vyneseme po 2 dnech… ![]()
Před tím jsme měli volně stojící a štvalo mě, že je pořád na očích.
@Capricorn61
ne díky. Ty dráhy krabičky určitě dávají navrch ![]()
My máme obyčejný plastový volně stojící. Barva se hodí k lince. Víčko samo drží otevřené v úhlu asi 100°.
Něco jako toto:
@mdragon píše:
My netřídíme
Jednu malou popelnici na smesny komunální odpad s 14 ti denním svozem na tebe! To by tě naučilo ![]()
@Cenarius píše:
Jednu malou popelnici na smesny komunální odpad s 14 ti denním svozem na tebe! To by tě naučilo
Chtela jsem po ni hodit pomyslny kamen, jakoze ji ukamenujeme, a ty tu hazis rovnou popelnice ![]()
(Ano, vim, jaks to myslel, ale nemohla jsem si to odpustit
)
My máme takový ty stohovatelný koše z IKEA, šest kousků. Teda je peklo do nich kupovat sáčky. Ale jinak jsou super. A jsou teda volně stojící naproti lince. Zařizovat kuchyň, dám je do nějakého systému polic.
@marsi99 píše:
Dobrý den maminky, řešíme novou kuchyň, jak máte prosím umístěné odpadkové koše v kuchyni? máte je stojící volně v prostoru nebo uložené ve skříňce pod dřezem?
Výsuvný systém (svépomoci, ty hotové jsou většinou nepraktické), a ne pod dřezem, ale vedle pod pracovní casti. Umožňuje to pohodlné vyhazovat bordel při mytí nadobi/potravin (když je pod dřezem, musíš uhnout, otevřít atd) + tím že je to pod pracovní plochou, stačí bordel z ní šetřit rovnou do pootevreneho koše. Navíc je snaž dosazitelnejsi I od sporáku že kterého se taky často vyhazuje do koše.
Na tříděný odpad máme tři speciální tašky (plast, papír, sklo) schované v lince pod dřezem (kde byl původně na dvířkách skříňky nainstalovaný směšně maličký koš na odpadky, který teď používám na hliník) a na směsný odpad velký nerez volně stojící koš s čidlem. Stačí nad ním mávnout a otevře/zavře se sám, vůbec se ho nemusíme dotýkat. Super věc. ![]()