Úmrtí obou rodičů - komu se svěří do péče děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13955
15.10.15 12:26

Ja si tak doufam, ze by dceru dostali prarodice nebo jeste lepe moje sestra. Obe varianty jsou dobre. Jeste by se prali :) doufejme, ze k takovym vecem nedojde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
15.10.15 12:30

@Zabatko no ono umírat s tím vědomím, že mé malé děti bude vychovávat děda Herodes s babičkou hysterkou… :think: :?
Já nad tím samozřejmě také přemýšlela - ve vztahu „má dáti“ i „dal“, ve smyslu, kdyby se něco stalo nám, kdo by se postaral o Honzíka, kdyby se něco stalo ségře, že bysme se starali o její dcerky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
15.10.15 12:31
@Anonymní píše:
Ahoj, omlouvám se za toto téma, ale nějak poslední dobou furt přemýšlím, komu by připadly děti v případě tragického úmrtí obou rodičů. Jezdíme s manželem spolu každý den autem do práce 30km a minulý týden do nás napálil zezadu 18 letý kluk, naštěstí se nic nestalo, odnesl to jen zadek auta, ale já jsem se lekla dost, od té doby mě furt napadají hrozné myšlenky, co by bylo s dětmi kdyby se nám (nedej Bože) něco stalo. Obě babičky a dědečkové jsou na děti dost zlí, ani se s nimi moc nestýkáme, o děti nemá nikdo z nich zájem a kdyby se o ně museli starat, bojím se, že by je hodně fyzicky trestali :,( 8o Jde napsat nějaká „závěť“ nebo nějaký dokument kdybyse něco stalo, že bych chtěla aby děti vychovávala např. sestra nebo kamarádka? Ale aby o tom nikdo nevěděl.
Díky za odpovědi.

Já myslím, že se nemáš za nic omlouvat, spíš naopak, snad každý rodič se nad tímhle alespoň krátce zamyslí, však dneska se může stát leccos :roll: Je to jak píšou ostatní nade mnou, na domluvě v rodině plus soud, nutit do toho nikdo nikoho nebude. V případě kamarádky nevím :think:
Taky jsem nad tím přemýšlela, taky jezdíme s mužem občas sami bez dětí, ale v tomhle mám oporu v rodině, sourozence se super vztahy, takže věřím, že by děti zaopatřené byly, ale konkrétně to neřeším. I když taky mám v příbuzenstvu člověka, u kterého bych to nechtěla ani za nic - ale věřím rodině, že by to nedopustili :kytka: Plus máme životní pojistky na takové částky, aby děti byly zajištěné. Víc pro to udělat nelze, na druhou stranu, trápit se tím nějak přehnaně taky ne :hug:

Příspěvek upraven 15.10.15 v 12:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
15.10.15 12:32

@Zabatko Masochismem? Tohle přece napadne každého rodiče, co by bylo s dětmi, kdyby… dokonce když jsem šla na operaci, napsala jsem na papír, co chci, kdyby… Že by Ti to bylo jedno, co bude s dětmi, kdyby jsi už nebyla, ale děti by žili pořád! Dál to nebudu rozebírat, protože se mi vkrádají do hlavy myšlenky, co by kdyby…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
15.10.15 12:33
@Zabatko píše:
Já nevím, mně přijde ujetý takto přemýšlet. I když to samozřejmě chápu, můj přítel měl jednou hodně těžkou autonehodu, auto na šrot, ale vyvázl z toho skoro bez zranění. Jezdí denně 70 km do práce, teď dokonce 95 km x 2, já jezdím denně 25 km x 2 a děti máme 4. Máme kvalitní životní pojistky, ale co by bylo s dětmi, kdyby se nám oběma něco stalo, nad tím jsem nepřemýšlela, to zavání masochismem. Ahlavně si myslím, že by mi to už bylo jedno. :?

Tobě jo, ale dětem ne :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
15.10.15 12:38

No tak o tomhle přemýšlím taky, ale bez výsledku. Prarodiče nemám, sourozence taky ne a s dcerou jsem sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
15.10.15 12:42

@Laurren a co nějaká dobrá kamarádka? Udělat vzájemnou dohodu pro případ…jak už tu někdo psal, podle NOZ můžeš jako rodič sepsat přání, ke komu by děti šly, kdyby… a pokud nemáš žádné příbuzné, myslím, že by pěstounství přiklepli i kamarádce, pokud by v tom nebyly nějaké objektivní překážky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
15.10.15 12:45

@Laurren tak to úplně chápu Tvé myšlenky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
15.10.15 12:49

@Mar__tanka1983 je asi lepší na to nemyslet, ale člověk nikdy neví, co se stane a musí myslet na vše, takže souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí