Únava - mateřská

Napsat příspěvek
Velikost písma:
910
24.11.20 21:01
@Anonymní píše:
@ctenarkaaa Jinak manžel pracuje v IT, ale neprogramuje. Jinak teda naše mimčo nemůžu bohužel moc dlouho nechat beze mně, je kolikové a jediné co ho utiší je prso. :nevim: Takže to asi budu muset ještě chvilku vydržet, ale tak se těším až budu moct vypadnout třeba na pokec s kamarádkou.

To si sedne. Taky jsme měli miminko s kolikou, to naše teda často neutišilo ani to prso. První 4 měsíce mi připadaly nekonečné. A taky mám dojem, že tyhle náročnější miminka právě chlapi často nesou hůř… Tím spíš, když vidí, že se uklidni u prsu, takže co oni zmůžou… Já pak měla období s batoletem zase jako za odměnu, každý mě strašil, že ten pravý zápřah přijde, až jak dítě poleze, bude chodit… vůbec. Krásně si sám hrál, usadil se denní spánek, já měla pohodu. Třeba to bude stejně i u vás, moc ti to přeji :kytka: a na ten pokec s kámoškou jsem díky tomu mohla úplně klidně vyrazit i s prckem a nemusela jsem čekat na hlídání, protože byl fakt zlatý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.20 21:06

@Bebeluska8 Díky za povzbuzení, kéž by to tak bylo i u nás. :) Já vidím kamarádky jak si užívají výlety i s menším mimčem u nás to prostě nejde. Nejde vůbec nic a do toho chlap, kterému je jedno, že padám na hubu a ještě prudí. Dneska mi při uklízení dětského oblečení ze sušáku spadla ponožtička na stůl, já o tom nevěděla a prý, že proč nechávám na stole ponožky, že to bude dělat taky, naštval se a šel si lehnout..

• Citovat
  • Upravit
26747
25.11.20 21:36

Debil, idiot :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
25.11.20 21:46

Ad tady ta směšná diskuze o náročnosti práce… Narozdíl od maminky, má pan 2 dny v týdnu volno, asi 6 státních svátků, 5 týdnů dovolené. Chytáte se jo? To máme bajvoko 130 dní ročně bez pracovních povinosti, plus volné podvečery a nerušene noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
25.11.20 22:28

No to je právě “votázka”, jestli to tak pan (v režimu home office?) má. Neboť kdo zažil home office, ví, že práce a “volno” dost splývá…moc podrobně to zakladatelka nepopsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
910
26.11.20 11:17
@Anonymní píše:
@Bebeluska8 Díky za povzbuzení, kéž by to tak bylo i u nás. :) Já vidím kamarádky jak si užívají výlety i s menším mimčem u nás to prostě nejde. Nejde vůbec nic a do toho chlap, kterému je jedno, že padám na hubu a ještě prudí. Dneska mi při uklízení dětského oblečení ze sušáku spadla ponožtička na stůl, já o tom nevěděla a prý, že proč nechávám na stole ponožky, že to bude dělat taky, naštval se a šel si lehnout..

S tou ponožkou, to je fakt na vyliskání, že má takové kecy kvůli blbinám… Hele, já nevím, asi ne každý chlap se vyvine jako ten můj. Ale já mám teda dost vzpomínek z prvních měsíců z miminkem, ze kterých se mi doteď vaří krev :lol: Teď už se tomu můžu zasmát no, ale když si vzpomenu, že jsem se snažila utěšit neutěšitelné dítě a chlap měl tu drzost na mě zkusit houknout, ať mu donesu pivo… Jako prát jsem mu nepřestala, to mi připadalo hloupé, ale tyhle povely jsem s klidem ignorovala :lol: Nebo mi suše oznámil, že jede na víkend na nějakou akci s kámošema, já ještě v šestinedělí, doma kolikové mimčo… To prostě člověk nevěří, co ten chlap naráz vymýšlí (do té doby měl podobné hurá akce párkrát do roka, po narození mimina měl období, kdy se pakoval při každé příležitosti). U nás se to prostě fakt hezky srovnalo, on ten přístup změnil dost zásadně, já jsem se taky v některých ohledech výrazně zklidnila, z ubrečeného mimina se stalo veselé zvídavé dítě, které pak i přes den pravidelně spalo a doteď nám dělá hlavně radost… To třeba k tomu, že závidíš těm kamarádkám, co i s menším miminkem podnikají výlety atd. - co jsem tak vypozorovala ve svém okolí, čím větší pohodu mají mámy s miminkem v prvních měsících (ta mimča, co jen spí, koukají, stačí nakrmit a přebalit), tím hůř pak nesou, když ta pohoda končí a miminko začne potřebovat pohyb, pozornost, vjemy, lozí, kramáří, vzteká se… Zatímco pro mě to bylo zvedat se ze dna (x hodin pláče každý den bez pořádné přestávky) do pohody (dvakrát denní spánek, pohoda na procházkách, hraní si…) Ono to prostě může za půl roku být u vás úplně jinak. Já bych chlapa teď prostě moc neřešila. Tak ať si jde lehnout, no. Buď se časem vzchopí, jako ten můj, a bude z něj skvělý táta, co si nenechá ujít koupačku, ukládání a sám bude brát dítko na výlety, nebo taky ne… Přeju první variantu, u té druhé pak bude třeba to řešit. Ale za mě řešit něco pár týdnů po porodu je blbost, ten vztah se prostě mění, přizpůsobuje, na obou stranách, lepší zachovat klid a dát tomu čas. A ta únava, prostě si bez výčitek lehni, kdykoli miminko spí. U mě to v prvních cca třech měsících nebylo nikdy :lol: Ale pak to pomaličku přicházelo a kolikrát jsem si pak přes den dopřála hodinu spánku/nebo jen klid u telky s kafem místo úklidu a vaření a bylo to to nejlepší, co jsem pro nás všechny mohla udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.21 21:40

Neco jako u nas. Nezmeni se, bude to stejny, akorat se budete hadat, kdyz ti dojdou nervy. Zrovna jsem hledala radu, jak se udrzet nad veci, ale je to furt stejny, jednou za cas bouchnu a pan zacne delat podminky, ze pokud se nebudu chovat normalne, tak domu chodit nebude.
Add ponozka - dela to tak se vsim, proc tu lezi hracka? (Proc asi, ma dve deti), ale nezvedne ji. Proc tu lezi papirek od caje? (Protoze ho syn sebral v kuchyni a hodil na zem v obyvaku - 15 mesicu, ale nezvedne to). Co jste tu rozlili? (Flek na stole od deti, ale neutre to). A ja uklizim vse nonstop dokola, uklidim a vzapeti to vypada uplne stejne mi prijde. Kdyz ma dobrou naladu a neni unaveny, pohraje si s nimi nebo jde ven se starsi. Ale musi mit naladu a byt vyspany, o tom to je.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure