Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ne právě že nemám…mám jednoho na moravě…což je pro mě trochu z ruky…nebo vydržím až pojedu za našima…
Ahoj holky, hlásím se z Pleteného Újezdu vedle Unhošti. Bydlíme tu krátce, tak kdybyste měly chuť na někoho dalšího do party na procházku nebo na kafčo, budu ráda. Máme čtyřměsíční dceru. Do Unhošti chodíme k pediatričce a na poštu a do Coopu tam taky jezdím, ale i do Kladna hodně cestujeme, jak je třeba ![]()
Je v Unhošti cukrárna, kde se dá posedět s kočárem?
Našla jsem vás, protože jsem hledala info o tom lazebnictví, potřebuju ostříhat. Ale asi to nechám na cestu do Prahy. U Masaryčky je kadeřnictví, tam berou i bez objednání. Na to moje přistřihnutí je jedno kam vpadnu a je tam dost místa na odstavení kočáru.
Mějte se pěkně
Teda holky, já koukám jak se nám ta Unhošťácká parta rozrůstá, to je super ![]()
Jinak dneska je fakt hrozné počasí, do školky jsme jely autem, to se s kočárem nedalo, byly bysme zmáchaný hned u silnice. I když Lucince se skákání v kalužích moc líbí, ale to má potom vodu i v gumovkách ![]()
Já v tomhle počasí často používám nosičku, tam schovám malou pod bundu, když se moc rozprší a rychleji se dostanu kam potřebuju. Je pravda, že v autobusu se cestuje takhle super, kočár máme těžký. Když jsem nemohla řídit a musela jsem místními busy, hodně jsem jí ocenila.
No to jsem taky jednou udělala, asi před měsícem. Šla jsem s malou takhle do školy a zpět a potom jsem se týden nemohly hýbat, protože jsem si namohla záda
. Asi už stárnu
Ale jinak je to dobrá věcička.
Nedávno jsem jela do Prahy na svoje vyšetření a na té poliklinice neměli přístup pro kočáry, vstup byl asi 12 schodů a pak ještě do mezipatra, až tam byl výtah. To jsem byla hodně ráda, že jsem vzala nosičku.
Abych upřesnila, nechodily tam ani lidi, co by mi pomohly do schodů, je to takový hodně klidný místo a recepce je ve 4 patře.
Ahoj Rousie to se nám to tady pěkně rozrůstá…to je dobře…taky jsme o nosičce přemýšlela že ji našemu malému pokladu pořídíme…říkáte že to je dobrá věcička???
Já mám babyvak a bylo to výborný, když holky měly koliky, tak jsem je v tom „odchovala“ aby tolik nebrečely. Pak jsem si pořídila mejtej (nevím jak se to správně píše) ale to teda nezabralo ani u jedné dcery. Třeba se ta malá ještě chytí, ale zatím mi v tom brečí. Pokud nebudeš vědět, co vybrat, tak ti to můžu na vyzkoušení půjčit.
No, mně naprosto vyhovuje a mrněti taky. Schválila mi jí i rehabilitační, máme nosičku manduca, je ergonomická a pro novorozence je tam vložka.
Ptala jsem se na to už když jsme šli z porodnice, protože máme nedonošence a navíc jsem byla po biopsii ledvin a nesměla nosit kočár ani autosedačku.
Takhle jsem byla i s malou mobilní a ona v nosiččce naprosto klidná a spokojená.
Používám jí i doma, když zlobí prdíky a malá je nervní. V nosičce se vždy uklidní a usne.
Samozřejmě, není to na celodenní nošení, aby nebylo mimino bez pohybu.
A v tropickým horku by se při delším nošení ke mně asi slepila, ale v zimě zase neprochladne, to se hřeje ode mně ![]()
A bolest zad, to asi záleží, jak komu sedne. Tahle se dá zapnout normálně nebo i křížem. Normální zapínání je rychlejší, ale křížem zas pohodlnější pro záda.
Jestli se někdy sejdeme, můžu jí vzít s sebou vyzkoušet ![]()
Jo, ještě mám teda i šátek, který jsem dostala od kamarádky. Ale zatím jsem ho nepoužila. Zkoušela jsem ho vázat a nemám jistotu jak tam mrně uložit a že jsem to správně uvázala. Čekám, až se s kamarádkou sejdeme, aby mě to naučila ![]()
Děkuju holky, já zatím tak sonduju..Ufidím až malá bude na světě…:-)
Já ne, rodila jsem v Hořovicích. Ale tady nahoře je sekce Porodnice, můžeš si tam přečíst i názory maminek. ![]()