Unica - Brno

Napsat příspěvek
Velikost písma:
167
3.2.21 15:35

@Anonymka199 ahojky, nejsem tehu ale gratuluji..ja jsem po neuspesnem et a za chvili snad jdeme na ket.. Tak hodne stesticka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
3.2.21 17:45

@Anonymka199 Ahojky, krásný dušík ❤️️ Jsem v 13tt, ale otěhotněla jsem po neúspěšném IVF spontánně. Takže s potvrzením v caru neporadím :-) Držím pěsti, ať se mimi drží ❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
940
4.2.21 09:18

@Pavlifa Ahojky,prosím tě taky tě v 11tt bolelo břicho jako na ms? Mě už třetí den 😏je pravda, že v tuto dobu bych normálně měla dostat, ale že 3dny🤷‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
940
4.2.21 09:21

@Anonymka199 po tichu gratuluji, po potvrzení těhu jdeš do Caru na utz, já jsem do Caru nejela, mě nabídla koordinátorka, že můžu k nim nebo ke svému dr, takže já jsem jela ke svému, utz jsem měla v 7+6

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1042
4.2.21 09:23

@BarunkaS09 ahoj, klid…roztahuje se ti děloha, jak mimi roste, je to normální
měla jsem to u všech těhu :hug: :hug: :hug: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
940
4.2.21 10:11

@nenala dekuju 😘,právě to začalo tak najednou, ale myslela jsem si, že to přejde za den, dva a ono i dnes pořád bolí, no o zádech ani nemluvím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3141
4.2.21 10:25

@BarunkaS09 Ahoj Baruš, já ve svém „těhu-deníčku“ mám napsané ve 12.tt.; že mám silný pocit na MS + bolesti. Jinak takové pocity a MS bolesti jsem měla vždy občas - jako třeba teď a včera večer :mrgreen: resp. nic nic a pak najednou pocit na MS..

V říjnu, jak jsem přes noc začala krvácet, tak tomu předcházely velmi silné křeče, MS bolesti (ale jiného kalibru), pořád jsem chodila na wcko kontrolovat a nic, tak jsem to zaspala a ráno jsem krev měla až v ponožkách 8o Ale vypadalo to nakonec hůř než to ve skutečnosti bylo. Já v nervech, za dva dny jsme jeli na to NT+ vyšetření a to jsme doslova nevěděli na čem jsme, jestli je vůbec ještě co kontrolovat. No a ta naše treperenda si tam mezitím hezky vegetila, tahala za pupeční šňůru, tělo si poradilo (placenta byla úplně čistá i průtoky) a mamka si za odměnu dala twistra z KFC :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
4.2.21 10:26

@BarunkaS09 Mě spíš tak tupě picha po bocích jak dole, ale je pravda, že párkrát tlak dole byl :-) ale přisuzuji to vazům a rozpínající se děloze celou dobu. A co žaludek? Je ti už lip?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1042
4.2.21 10:36

@BarunkaS09 není zač, kočo a nechci tě strašit, ale bude hůř :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
940
4.2.21 13:34

@Pavlifa @majdulacek díky holky, no mě právě už dlouho břicho nebolelo, proto jsem lekla, jinak nevolnosti už skoro nemám 😊
mám radost, že už můžu něco doma pořádně udělat, příští týden ještě tady budu mít dělníky budou mi vyměňovat dveře, bude jich 7 tak to bude na celý den, na konci dubna budou mi dělat chodby a dva pokoje, tak pokud vše bude ok, tak rovnou s jednoho pokoje uděláme dětský 😀,těším se na to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
4.2.21 13:50

@BarunkaS09 Tak super, mám radost, že je ti už taky dobře. Co se tyče rekonstrukce, tak my loni dokončili a teď nás čeká jen chodba, vymalovat, vyměnit nábytek a máme hotovo. Pak už jen do nové ložnice nakoupit pro miminko ;-) vše tam máme, jen vybírám křeslo, v kterém bych chtěla kojit, postýlku a desku na komodu, na přebalovaci pult 😍 už se taky těším ❤️️ Snad bude vše tak jak má, a bude to za chvilku ❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
5.2.21 14:53

Ahoj holky, tak konečně jdu 18.2. Na první konzultaci k dr. Frgalovi. Predtim mame spermiogram. Můžete mi prosím říct co čekat od první konzultace? Ja nemam žádné vyšetření, jen z května HP. a plati se něco? Moc diky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3141
5.2.21 19:28

@Terina91 Ahoj Terez, tak super, že už máte konečně termín a rozhoupali jste se to řešit :) Pokud máte u sebe výsledky nějakých vyšetřeních, tak je určitě vezměte s sebou.

Naše konzultace probíhala tak, že jsme si společně sedli, řekli jsme si anamnézy, léky co užíváme, jak dlouho se snažíme atd. My už měli výsledky spermia z jiného CARu, takže jsme věděli, že jiná cesta než IVF není a tak už jsme řešili konkrétní metody a co je pro nás vhodné + já už měla nějaká vyšetření od své doktorky, že jsem OK.

Nicméně i přes to, mě dr. Frgala vyšetřil - zhodnotil sliznici, folikuly. Zrovna bylo období ovulace (partner čekal vedle v ordinaci; je to stavebně oddělené, takže nebylo nic vidět). Jinak nám oběma pak nabrali krve - krevní skupiny; hormony; genetika a frčeli jsme vesele domů :mrgreen: Chlap na spermio nebyl, měli jsme poměrně čerstvé výsledky a naznal, že by bylo moc brzy na nový test. Genetiku nám dělali z toho důvodu, že jsme nevěděli, jestli problém u chlapa není genetického rázu - genetika OK.

Pak jsme skoro měsíc čekali na výsledky genetiky - ty ostatní výsledky nám volala koordinátorka cca do pár dní. Nicméně v mezičase si chlapa pozvali samostatně na spermio a zjistili, že tam teda pár (mluvíme doslova o kusech) ostrých „nábojů“ opravdu je. Takže po domluvě s dr. Frgalou jsme se domluvili, že budeme sbírat „náboje“ doslova po kusech (cca 5× spermiogramů), bez operace (do té nás velmi tlačili v Repromedě hned po prvním spermiu - za tak těžký prachy…).

Byla jsem domluvená s koordinátorkou, že nám dá hned první možný termín vyhodnocení genetiky s dr. Húrkovou + hned potom konzultace s dr. Frgalou. Takže to vyšlo tak krásně, že jsme měli termín a ten den jsem to měla dostat. Samozřejmě špinění a červená nikde :mrgreen: :zed: Takže ten den jsme věděli na čem jsme, „náboje“ byly nasbírané a za dva dny jsme začali se stimulací.

My teda měli veliké štěstí na skvělou koordinátorku - paní Tlustošovou. Zezačátku nás měla nastarosti paní Přibylová, ale hned po první uskutečněné konzultaci nám představil osobně Frgala paní Tlustošovou, že si nás přebere, protože ta první koordinátorka je přetížená.

Jinak byla u nás otevřená varianta i IUI, ale já ji odmítla a partner mě v tom podpořil. Těch „nábojů“ (spermii) jsme zase tolik neměli a přišlo mi to doslova jako plýtvání.

A jedna technická.. Kdybys to náhodou ten den měla nebo už špinila, tak no stress.. :mrgreen: My co byli na té konzultaci těsně před stimulací, tak už jsem špinila, ale i tak se doktor chtěl podívat, jak to tam vypadá :oops: :oops: :oops: :oops: Bylo mi řečeno, že „pohoda, já už viděl vše“ :mrgreen:

Tak držím pěsti, ať vám to co nejdřív klapne :)

Jinak datový vývoj:
15.05.2020 - 1. konzultace s dr. Frgalou

03.07.2020 - 2. konzultace s dr. Frgalou + vyhodnocení genetiky s dr. Húrkovou

04.07.2020 - 1. den MS

05.07.2020 - začátek stimulace

11.07.2020 - 1. kontrola folikulů - dr. Matskula - sobota
13.07.2020 - 2. kontrola folikulů - dr. Matskula + dr. Frgala
16.07.2020 - OPU - dr. Zobač
21.07.2020 - ET - dr. Gogela - zavedena zcela vyhatchovaná blastocysta (FHB); kvalita „A“ - interní označení embryoložky „drak“ :mrgreen: Tohle embryo od začátku strašně spěchalo.

26.07.2020 - 5. den po ET - vidím „pidi“ dušíka a vidím ho jen já :mrgreen:
27.07.2020 - 6. den po ET - vidím silnějšího dušíka a opět ho vidím jen já :mrgreen:
28.07.2020 - 7. den po ET - jasně pozitivní testík :srdce:
Termín porodu vychází na 10.04.2021

Použité metody:
IVF-ICSI; AH-LAZT (asistovaný hatching za použití nekontaktního laseru); PK - prodloužená kultivace; PICSI (zdarma); EmbryoScope (zdarma).

Jinak vůbec jsme si nepřipouštěli (hlavně já), že by to mohlo vůbec napoprvé klapnout s mým onemocněním slinivky. Takže náš přístup byl velmi střízlivý a dost to prokládali našim humorem na odlehčení celé situace. :pankac:

Příspěvek upraven 05.02.21 v 19:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
5.2.21 19:30

@Terina91 Máš pro partnera žádanku od svého gyndaře na spermiogram? Tak se prý neplatí. Jinak jsem si platila jen jeden odběr, myslím 700. Ale bylo to dobrovolné. První konzultace je informativní. Cca 30 minut před šel partner na odběr a pak si nás dr zavolal. Mě udělal utz a pak zhodnotil nálezy a navrhl možnou metodu. My do toho hned šli a tak jsme hned šli na ty odběry krve. Naplánuj si třeba otázky, ať nejsi zaskočená :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3141
5.2.21 19:34

@Terina91 Na 1. konzultaci se nic neplatí vše jde na pojišťovnu. Jen vyšetření AMH (Anti-Müllerian hormon), který je „nadstandard“ se platí, pokud máš o něj zájem. Ten se vyšetřuje pouze u žen. Doplatek byl myslím okolo 700Kč (platit lze hotově i platební kartou). Výsledek byl druhý den.

Výsledkem je číslo, které laicky řečeno říká, jak moc si ještě plodná :mrgreen: Doktorům by to mělo napovědět, jakou stimulaci Ti případně u IVF nastavit (vyšší, nižší..)

Odkaz zde https://www.labtestsonline.cz/…-hormon.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.