Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahojte, ráda bych se k vám přidala.
Zajímalo by mě, jestli někdo z vás měl komplikovaný transfer, jak jej v centru řešili a jestli se zadařilo.
Ahoj, mela jsem 3 ze 4 transferu komplikovanych, vcetene posledniho, ze kterwho cekame zdravou holcicku, zitra 33tt. Jednalo se o spatnou pruchodnost delozniho hrdla, coz je spravne pro obdobi bez ovulace, ale v ovulaci by se melo uvolnit a taky v dobe menses, pro mikrospermijku je to dostacujici, ale na transfer bolestive. U druheho transferu sice v narkoze provedli dilataci tzn. rozsireni deloz. hrdla, ale za 4 tydny to bylo to same. Posledni uspesny transfer byl echt bolestivy, a vysel. Maji snad nejake lepsi ty zavadeci, ted nevim jak tomu rikaji? Katetry? Fakt nevim, a s tim je to lepsi. Nebo pak jedine uspat, ale je to fakt chvilicka bez uspani, kazda usetrena narkoza k dobru, ja mivam hrozny emocni stavy po narkoze. Drzim palce at to klapne, jakkoliv.
@GraceMarcy1 Moc děkuji. U mě taky zkoušeli dilataci, ale bylo to problematické ![]()
Tak co jsem pochytila, tak transfer by se dal udělat, ale nepůjde to tak snadno, jak u jiných pacientek, takže doporučili krátkou narkózu. Z rozhovoru jsem pochopila, že bych nebyla první, která něco takového v jejich centru měla, ale přesto mám z toho strach, aby to vyšlo. U mě ovulace není. MS mám po lécích.
@lulinka999 U toho jsme byli jednou.
Anonymní, @lulinka999 Holky na sliznici doporučuji Inofolic. Když jsem chodila na Obilní trh, sliznici sem měla nic moc. Vždy tak to minimum k transferu, jednou jsem i něco brala na růst. V Unice mi doporučili Inofolic a měla jsem tam dva transfery a sliznici vždy ukázkovou (prý krásně narostlá i super struktura). Tak nevím jistě, jestli je to tím. Samozřejmě sem měla i jiný protokol IVF a tak…ale myslím, že na tu sliznici mi Inofolic hodně pomohl ![]()
@LenkaB88 Já užívám už tak rok Fertipronu, stejné složení. Sliznice +- stejná, ale vím, že tím nic nezkazím, když to budu brát, tak beru pořád. Takže to asi bylo tím protokolem
Ale moc díky
Já v Unice zažila svůj nehorší transfer, nechápu jejich techniku
nikdy předtím jsem necítila žádné bolesti až tam, trvalo to dlouho, nepříjemné, bolestivé a když jsem si stěžovala na bolesti, bylo mi řečeno, že je to normální
ale znám kočku, co se jí tam povedly dvojčátka… Kamila
@Anonymní píše:
Já v Unice zažila svůj nehorší transfer, nechápu jejich technikunikdy předtím jsem necítila žádné bolesti až tam, trvalo to dlouho, nepříjemné, bolestivé a když jsem si stěžovala na bolesti, bylo mi řečeno, že je to normální
Děkuji za příběh. A tobě nenabídli narkózu, když to bylo tak bolestivé? Kdo ti dělal transfer?
@Anonymní píše:
Já v Unice zažila svůj nehorší transfer, nechápu jejich technikunikdy předtím jsem necítila žádné bolesti až tam, trvalo to dlouho, nepříjemné, bolestivé a když jsem si stěžovala na bolesti, bylo mi řečeno, že je to normální
A povedl se transfer? kolik jsi jich uz prodelala v unice
@Anonymní píše:
Děkuji za příběh. A tobě nenabídli narkózu, když to bylo tak bolestivé? Kdo ti dělal transfer?
Doktor Gogela a transfer nevyšel
@Anonymní píše:
@lulinka999 Tak to je mi líto. My jsme zatím spokojeni. Byli jsme u dr. Frgaly, a pak jednou u dr. Matěny a dr. Štelcle. Zajímalo by mě tedy, který doktor to byl. Frgala mi přijde super. Primář Stelcl mi přejde velmi aktivní, ale setkala jsem se s ním jen jednou.Jen mě ovšem trápí ten komplikovaný transfer. Jsem tedy zvědavá, jak se bude řešit. Aby se těmi komplikacemi nesnížila šance na úspěch. Pokud by tedy měl někdo s něčím podobným zkušenosti, tak budu ráda za každou informaci.
Ahojky
Ja již rok chodím do Unici a měla jsem 4.transfery tehu jsem byla 3× bohužel bez vytouzeneho ale k te sliznici již druhý rok popijim Kontryhelovy čaj sypany ne sackovy a sliznice ukázková po každém Zt znovu hurá cajik pouze před transferem vypoustim jinak jsem pila i Nosifol to když jsem si myslela ze to půjde ještě přirozeně jsem z jiné skupiny je mi víc než Vám…a sliznice vážně narostla sama nevím zda ten čaj nebo poté Divina teď mne čeká druhy cyklus s novou darkyni..tak na mne vzpominejte ja budu držet palecky také at se zadari jinak k těm lékům protokoly by ti měla připravovat koordinátorka s ošetřujícím lékařem.. ![]()
Holky, ja jsem na Unice mela 2 transfery, oba v pohode a z druheho mame holcicku.
@Anonymní píše:
To je mi líto
. Ale slyšela jsem, že ten už tam moc neděla. Neznám ho a asi jsem i ráda.
@valise Děkuji. To je mi líto, že to nevyšlo. Protokol mi dělal lékař a předala a vysvětlila komplet vrchní sestra.
Budu držet palce, aby vše dobře dopadlo a ty ses mohla radovat z toho malého uzlíku. Jsem ráda, že na Unice je výběr dárkyně rychlý a celkem i přesný.
@Anonym82 Gratuluji. Tak doufám, že se nám taky zadaří ![]()
@Anonymní píše:
Tak s Gogelou mam taky blbou zkusenost, chybi lidsky pristup, ale paradoxne mi delal OPU i posl. transfer bolestivy, kdyz jsem se dozvedela, ze i na potvrzeni tehu na utz ma cas jen Gogela ac jsem chtela Dr. Frgalu uplne jsem plakala obavami, jelikoz predchozi utz potvrzeni nedopadlo a potrat v 7tt sdelenim od Gogeli. Na druhou stranu delat to denne asi kazdej clovek dost otupi…me to sesypalo.
Drzim vsem palecky, at to klapne, nam se to krati48 dni do porodu. Maruska v brisku na me ťuka pri kazdem mem jidle jakoby rikala „mamko, posilej mi to tam“☺.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
@lulinka999 Tak to je mi líto. My jsme zatím spokojeni. Byli jsme u dr. Frgaly, a pak jednou u dr. Matěny a dr. Štelcle. Zajímalo by mě tedy, který doktor to byl. Frgala mi přijde super. Primář Stelcl mi přejde velmi aktivní, ale setkala jsem se s ním jen jednou.
Jen mě ovšem trápí ten komplikovaný transfer. Jsem tedy zvědavá, jak se bude řešit. Aby se těmi komplikacemi nesnížila šance na úspěch. Pokud by tedy měl někdo s něčím podobným zkušenosti, tak budu ráda za každou informaci.