Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Babenky, verte Unice. Nám sa takto pred rokom narodilo krásne dievčatko, vyšlo to na 1.pokus. Nikdy sme tam nejak nečakali, ani tam nebýva ľudí, ako sme to videli na inej klinike.
Ahoj holky, nas ceka v lednu prvni iui, mam strach.Ted do sebe peru utrogestan a clostik, u me vse ok, u pritele taky, ale presto se nedari
nutili nam ivf, ale chci prvne zkusit tuhle moznost, ivf je pro nas moc penez
mate nektera zkusenosti s iui v Unice? ma to cenu podstupovat? dekuji za rady a odpovedi ![]()
@Luciferka79 za iui taky vyhodíš peníze… sice to je jen necelá tisícovka ale když to podstoupíš 6X( na což je nárok od pojišťovny ročně)… plus hromada stresu k tomu…
@Luciferka79 těžko rict, zda to ma cenu. Hlavně bych si pred IUI nechala vyšetřit průchodnost vejcovodu. Někomu vyjde IUI, jinému IVF a někdo vyzkouší obe možnosti a nakonec otěhotní prirozene. Je to velká loterie. Nicméně za pokus nic nedáš. Zkusila bych ji maximálně 3× a pak uz bych šla do IVF ci miňimalni stimulace, pokud nemáte moc peněz.
@Anonym82 no ja mam pruchodnou levou stranu, vsechny ostatni vysledky vcetne spermio ok, ted mam utrogestan a pak se nasadi clostik, meli bychom jit v lednu, vyjde to na 2000 za pokus
![]()
@Luciferka79 ono se to taky nasčítá… navíc, co když v lednu bude ovu z vaječníku který je neprůchodný? To budeš do sebe clostil a utrouš cpát jen tak? Ono není 100% že se vaječníky střídají po měsíci s produkcí folikulů…
Já osobně bych se hodila do klidu a raději našetřila…
Jinak, nám vyšlo v Unice první IVF- princezna se má narodit koncem ledna…
@Luciferka79 Ahoj, mě čeká po novém roce 2.IVF (na Unice to bude poprvé). Pokud nemáte žádný jiný problém, vůbec bych se IUI nebránila. Sice do sebe i tak cpeš prášky, ale rozhodně to nebudou takové dávky jako při IVF. Takže pokud na miminko nespěcháte (např. kvůli věku, stresu, nebo tak), tak proč to nezkusit…
Přeji hodně štěstí!!
@LenkaB88 moc ti dekuji za povzbudive sluvka, no prave me je uz 37,ale podle vysetreni jsme oba ok, tak zkusime iui, a jostime i prirozene ana kdyznic, tak na podzim podstoupime ivf
u tebe prvni ivf nevyslo? ![]()
@Luciferka79 No měli jsme 1×ET a 2×KET na Obilňáku a nic
Tak teď sme změnili centrum a tak si dávám další naději
Každému se holt napoprvé nepodaří
Já myslím, že iui se snad dá zkoušet i každý měsíc. Tak kvůli věku už bych ivf dlouho neodkládala, ale zas 2 roky ještě máte, takže do pár pokusů iui před ivf bych šla
To se snažíte o první mimčo?
@LenkaB88 ja mam syna, ale s jinym partnerem a ted s nynejsim pritelem nejak nejde no,
ale oba jsme. zdravi dokonce i spermio ok, tak musime vydrzet nez se zadari
stacilo by mi jedno malinkate minimiminko
![]()
@Luciferka79 pokud vim, tak prý i když ovulujes ze strany, kde je neprůchodné vejcovod, tak si vajicko umí převzít i ten zdravý vejcovod na druhé straně. Další věc je, ze IVF neni záruka otěhotnění, nam se podařilo az na 4. pokus. Jo a taky jsou veci mezi nebem a zemi a ma sestra i pres neprůchodné vejcovody uz 2 x otěhotněla prirozene a to zkusili několik IUI i IVF… Takže ja bych zkusila 3iui a pak bych diky tvému veku zkusila ivf ![]()
@Anonym82 taky bych to tak videla, muj byvaly partner mel uplne excelentni spermio a 3 roky snazeni a nic a pak ho zavreli, pac udelal. poradny prusvih, ted jsem rada, ze to miminko nebylo s nim, pac muj nynejsi partner je oproti nemu strasny dobrak a miluje me a hodne ![]()
Anonymní
IUI - v době ovulace ti zavedou očištěné parnerovo sperma. Většinou u toho bereš nějaké léky na podporu celého procesu…
IVF - injekcemi stimuluješ své vaječníky k produkci více vajíček, které ti v narkoze odeberou. V laboratoři oplodní a pak ti zavedou embryo do dělohy
![]()
@LenkaB88 aha děkuji a můžeš mi prosím poradit zda jít na ket nebo na iui? mame zamrazene embrya ale říká se ze ket konci potratem a mám strach jelikož jsem otěhotněla dvakrát přirozené a vždy potrat v 6tt takže mám z ketu strach. Podotýkám ze před par lety měl můj muž spermiogram nic moc byla tam slabší morfologie.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.