Unica - Brno

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28.12.16 18:10

Babenky, verte Unice. Nám sa takto pred rokom narodilo krásne dievčatko, vyšlo to na 1.pokus. Nikdy sme tam nejak nečakali, ani tam nebýva ľudí, ako sme to videli na inej klinike.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1024
30.12.16 07:55

Ahoj holky, nas ceka v lednu prvni iui, mam strach.Ted do sebe peru utrogestan a clostik, u me vse ok, u pritele taky, ale presto se nedari :,( nutili nam ivf, ale chci prvne zkusit tuhle moznost, ivf je pro nas moc penez :( mate nektera zkusenosti s iui v Unice? ma to cenu podstupovat? dekuji za rady a odpovedi :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.16 11:38

@Luciferka79 za iui taky vyhodíš peníze… sice to je jen necelá tisícovka ale když to podstoupíš 6X( na což je nárok od pojišťovny ročně)… plus hromada stresu k tomu…

• Citovat
  • Upravit
4147
30.12.16 12:29

@Luciferka79 těžko rict, zda to ma cenu. Hlavně bych si pred IUI nechala vyšetřit průchodnost vejcovodu. Někomu vyjde IUI, jinému IVF a někdo vyzkouší obe možnosti a nakonec otěhotní prirozene. Je to velká loterie. Nicméně za pokus nic nedáš. Zkusila bych ji maximálně 3× a pak uz bych šla do IVF ci miňimalni stimulace, pokud nemáte moc peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1024
30.12.16 12:34

@Anonym82 no ja mam pruchodnou levou stranu, vsechny ostatni vysledky vcetne spermio ok, ted mam utrogestan a pak se nasadi clostik, meli bychom jit v lednu, vyjde to na 2000 za pokus :P :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.16 13:17

@Luciferka79 ono se to taky nasčítá… navíc, co když v lednu bude ovu z vaječníku který je neprůchodný? To budeš do sebe clostil a utrouš cpát jen tak? Ono není 100% že se vaječníky střídají po měsíci s produkcí folikulů…
Já osobně bych se hodila do klidu a raději našetřila…
Jinak, nám vyšlo v Unice první IVF- princezna se má narodit koncem ledna…

• Citovat
  • Upravit
119
30.12.16 14:08

@Luciferka79 Ahoj, mě čeká po novém roce 2.IVF (na Unice to bude poprvé). Pokud nemáte žádný jiný problém, vůbec bych se IUI nebránila. Sice do sebe i tak cpeš prášky, ale rozhodně to nebudou takové dávky jako při IVF. Takže pokud na miminko nespěcháte (např. kvůli věku, stresu, nebo tak), tak proč to nezkusit… ;-) Přeji hodně štěstí!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1024
30.12.16 14:28

@LenkaB88 moc ti dekuji za povzbudive sluvka, no prave me je uz 37,ale podle vysetreni jsme oba ok, tak zkusime iui, a jostime i prirozene ana kdyznic, tak na podzim podstoupime ivf :P u tebe prvni ivf nevyslo? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
30.12.16 16:10

@Luciferka79 No měli jsme 1×ET a 2×KET na Obilňáku a nic :( Tak teď sme změnili centrum a tak si dávám další naději ;-) Každému se holt napoprvé nepodaří :) Já myslím, že iui se snad dá zkoušet i každý měsíc. Tak kvůli věku už bych ivf dlouho neodkládala, ale zas 2 roky ještě máte, takže do pár pokusů iui před ivf bych šla ;-) To se snažíte o první mimčo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1024
30.12.16 19:40

@LenkaB88 ja mam syna, ale s jinym partnerem a ted s nynejsim pritelem nejak nejde no, :,( ale oba jsme. zdravi dokonce i spermio ok, tak musime vydrzet nez se zadari :P stacilo by mi jedno malinkate minimiminko :P :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4147
30.12.16 20:12

@Luciferka79 pokud vim, tak prý i když ovulujes ze strany, kde je neprůchodné vejcovod, tak si vajicko umí převzít i ten zdravý vejcovod na druhé straně. Další věc je, ze IVF neni záruka otěhotnění, nam se podařilo az na 4. pokus. Jo a taky jsou veci mezi nebem a zemi a ma sestra i pres neprůchodné vejcovody uz 2 x otěhotněla prirozene a to zkusili několik IUI i IVF… Takže ja bych zkusila 3iui a pak bych diky tvému veku zkusila ivf ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1024
30.12.16 20:28

@Anonym82 taky bych to tak videla, muj byvaly partner mel uplne excelentni spermio a 3 roky snazeni a nic a pak ho zavreli, pac udelal. poradny prusvih, ted jsem rada, ze to miminko nebylo s nim, pac muj nynejsi partner je oproti nemu strasny dobrak a miluje me a hodne :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.17 21:04

Holky jaký je rozdíl mezi iui a ivf???

• Citovat
  • Upravit
119
2.1.17 10:08

Anonymní
IUI - v době ovulace ti zavedou očištěné parnerovo sperma. Většinou u toho bereš nějaké léky na podporu celého procesu…
IVF - injekcemi stimuluješ své vaječníky k produkci více vajíček, které ti v narkoze odeberou. V laboratoři oplodní a pak ti zavedou embryo do dělohy
;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.17 17:09

@LenkaB88 aha děkuji a můžeš mi prosím poradit zda jít na ket nebo na iui? mame zamrazene embrya ale říká se ze ket konci potratem a mám strach jelikož jsem otěhotněla dvakrát přirozené a vždy potrat v 6tt takže mám z ketu strach. Podotýkám ze před par lety měl můj muž spermiogram nic moc byla tam slabší morfologie.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.