Unica - Brno

Napsat příspěvek
Velikost písma:
410
13.11.16 08:51

@Veeru Já měla vždycky jen Clostyl, na ten nereaguješ nebo proč Femaru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
16.11.16 14:30

@zabrle Štěstí a příroda bohužel na naší straně opět nejsou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
19.11.16 13:33

Ahoj holky, teď bude asi všude frmol, ptž to chce každý stihnout te´d před svátky, málo komu se chce začínat až po novém roce když to jde stihnout teď…a kolem vánoc chtějí mít volno na klinice což je pochopitelné…
No personál se tam střídá, sestřičky na můj vkus až moc…Já tam byla poprvé asi 5,5 r zpět po prvním IVF kdy to nevyšlo sme si dali 3měs pauzu a když už sme tam šli tak byli zase úplně jiné sestřičky, a tím že tam chodím na gynekologii k dr. Gogelovi tak vidím jak se to pořád střídá…jediná sestřička co tam je dlouho je vrchní…jinak tam už nikdo není…pak tam byla ještě jedna sestřička, kterou sem potkávala celé těhotenství plus jeětě nějaký rok potom, ale ta odešla na MD…jinak se to točí a točí…takže teď na podzim sou zase nové jo?…No a z doktorů tam je jen Frgala + Gogela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
24.11.16 14:00

@Petka85 A co Štelcl, Matěna, sou tam stále?

Na Unice sem byla 3 roky, mám po 2 IVF a partner už u nich nechce pokračovat - s něčím tam nesouhlasí, byť mu říkám, že jinde to nebude jiné. Můj oblíbenec Štelcl už mě znal, podsouval mi sice furt PCOS, což není asi tak úplně pravda, ale já za sebe bych tam zůstala. Mj. se partnerovi nelíbí to, že při prvním IVF neodebrali žádná vajíčka, protože žádná nebyla-nezkontrolovali před punkcí, takže zbytečná narkóza - náhrada za to bylo IUI. Podruhé folíci taky popraskali před punkcí, což naštěstí bylo ještě před ní samotnou ověřeno na UZV - folíci popraskali i přes to, že sem si píchala Orgalutran, aby nepraskli.

Byl by i pro Reprofit… co na něj říkáte?

Jinak holky, nemáte někdo zkušenost s řešením adenomyózi na UNICE? Kromě endometriózy mám dle posledního UZV u registrované gynekoložky možná právě adenomyózu :,( Chtěla bych ale ověřit i u jiných dr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
27.11.16 20:10

Ahoj holky, dlouho jsem nepsala. Právě stimuluji Gonalem 300 jednotek a zatím výsledky nic moc. Vytvořil se jeden folikul na levé straně a nechce se mu růst. Byla jsem ve čtvrtek na utz měl 13 mm, dneska jsem byla na utz má 15 mm, dostala jsem další dvě dávky Gonalu, v úterý jedu na další utz a snad ve čtvrtek na odběr toho jednoho chudáka. jen mě trápí že jsem pěkně nachcípaná, chytla jsem pořádnou rýmu a tak se bojím aby mě to do čtvrtka nepoložilo. To pak teda nevím jak by se to řešilo. Za tuhle stimulaci už to bylo pěkně drahé. Už jsem vyčerpala jednotky Gonalu na pojištovnu a tak jsem jednu krabičku 450 iu platila celou částku.
ještě bych na vás měla jednu otázku, když jste byli na konzultaci před první stimulací dělali vám nějaké testy, brali krev na různá vyšetření (hormonální profil, pohlavní choroby, amh) a genetiku nebo reprodukční imunologii? Nám brali krev jen na štítnou žlázu jinak nic a přítel loni spermiogram. Všude čtu že se v každé klinice bere krev na tyto hodnoty a nám nic takového nedělali. Ve čtrvrtek mudr. Frgala mluvil o reprodukční imunologii do Prahy pokud by tento pokus nevyšel. Máte tady některá zkušenost že se vytvořil jen jeden folikul? na pravé straně mám dva malinké mají po dnešku 9 mm :,(
Už i po dnešku uvažuju i o zvážení jiné kliniky nebo to zkusit ještě přes přírodní cestu - léčitel.
mějte se hezky A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
410
27.11.16 20:17

@Ajiinkaa já jsem stimulovala puregonem taky vysoké dávky, takže ty doplatky si umím představit. Nám dělali před 1. pokusem hormonální profil (bere se na něj krev 2 den cyklu), pak se dělala štítná žláza a infekce. Na imunologii jsem si nechala napsat žádanku po 2. neúspěšném ET, byli jsme v Plzni u MUDr. Ulčové-Gallové, ale nic nenašli. No a pak nám v Unice udělali ještě trombofilní mutace a karyotyp a řekla jsem si o toxoplazmu, protože máme kočku a dělala jsem se zvířatama. AMH mi pak dělali v Plzni s tou imunologií. Na Unice ti AMH udělají, ale musíš si ho zaplatit. Já jsem na první pokus taky nereagovala (nízké dávky) takže jsme ho stopli, u druhého jsem měla 3 folikuly a u třetího 6 folíku (ale nic z toho nebylo). Teď chodím na minimální stimulace a po nich jsou teda lepší výsledky na to že neberu tolik hormonů. Beru to tak, že první stimulace je i pro ně takový pokus jak reaguješ na stimulaci. Ale to že by nedělali hormonální profil bych se hodně divila, ale třeba se něco změnilo od mého prvního pokusu :)
No a pokud jsi nemocná tak jediný problém by mohl být s narkozou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
27.11.16 20:52

@zabrle Právě že mluvili jen o štítné žláze a o ničem jiném. V létě jsem měla první pokus ale ten se ukončil folikul se zastavil na 11 mm. druhý den cyklu mi nikdo krev nebral. Vždy jsme tam jeli až 21 den cyklu. Při první stimulaci v létě jsem měla Puregon s postupným navyšováním a k ničemu. Ještě jsem loni v létě byla na vyšetření na průchodnosti vejcovodů.
tak budu doufat že se z toho vyhrabu do čtvrtka, teda do středy večer. Včera mi ještě nic nebylo až dneska ráno mě ta cesta do brna asi dorazila naplno. Sice jen rýma ale bohatě mi to teda stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
410
27.11.16 21:54

@Ajiinkaa tak si o ten hormonální profil zkus říct, přece by jim to mělo i říct jestli nemáš vysoký prolaktin atd. nebo špatný poměr hormonů. Ale je fakt, že mi ho udělali taky jen před prvním pokusem a teď už ho znova nedělají. A neměla jsi třeba už nějaké vyšetření od svého gynekologa? Držím pěsti ať bojovník doroste. Jak to myslíš, že jste jeli až 21 den cyklu? Jako na UTZ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
28.11.16 20:53

@zabrle neměla jsem žádné vyšetření od svého gynekologa. ten mi jen UNICU doporučil. Měla jsem výsledky z hematologie, revmatlogie a alergologie kam chodím na kontoly se svým onemocněním.
když jsem se objednávala na konzultaci tak jsemm volala první den menstruace a sestřička nás objednávala na 21 den cyklu - dělali utz a stanovili stimulační plán.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.11.16 10:48

Ahoj holky, chystám se partnera objednat na spermiogram, moje murd mi doporučila Unicu, chtěla jsem se zeptat, jak to tam je se soukromím? partner je exkluzivní stydloch :D a už jen to, že souhlasil, pod nátlakem :roll: je úspěch, ale rada bych věděla, jak to tam je, Vaše zkušenost?
děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
410
29.11.16 12:33

@Ostrosvitka je tam kabinka, ve které je video a časopisy. Odvede ho tam sestřička může tam být jak dlouho chce a jestli by mu to pomohlo, tak podle mě můžeš jít s ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.11.16 13:58

Myslela jsem, že nás objednají přesně na čas, ale podle toho co říkala sestra budeme čekat než na nás dojde řada, na kabinku v rozmezí 12-14:00? :nevim:
to radši ani doma říkat nebudu :zed: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
410
29.11.16 14:32

@Ostrosvitka hele tak možná jestli čekal manžel 10 minut, určitě ne 2 hodiny (jedině, že by to před ním někomu dlouho trvalo :). Jedině se zkusit domluvit, aby vás vzali hned ráno v 7:30 nebo pokud jste z Brna a nemáte to daleko tak se domluvit jestli to nejde udělat doma a třeba do hodiny doručit tam. Možná na ten první spermiogram by to stačilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.16 13:34

Holky chci od vás poradit. Před třemi lety se mám nějak nedařilo tak šel přítel na spermiogram a zjistili mi trochu horší výsledky údajně i trochu špatná morfologie spermii. Šli jsme tedy do ivf mě vyšetřily a bylo vše OK. Ivf vyslo na po prve a máme zdravá dvojčata. Nicméně se nám letos podařilo otěhotněla jsem a má jaro samovolny potrat v 6tt a po půl roce znovu otěhotněla a bohužel se průběh těhotenství zastavil ve 4tt už takže byla histeroskopie jsem z toho hrozne moc špatná a pokládám si otázku proč se nám to stalo již po druhé. Teď si říkám máme zkusit znovu? mam manželovi koupit vitaminy na spermie? sobe femibion a bylinky? nebo máme jít na ket kde máme před zamrazenych. Co dělat? taky se bojím ze ten ket nevyjde a opět budu špatná jelikož se říká ze to nevyjde a musí se znovu. Já fakt nevím. Mate nějaká podobnou zkušenost holky? nejake vaše rady? co byste dělali vy v mem případě? letosni rok byl opravdu pro mě moc smutný. Děkuji za vaše příspěvky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.12.16 15:07

Ket 2017

Holky jde některá z vás na ket po novém roce?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.