Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
doriang: jo, skauty beru, ale skauting se provozuje dobrovolně, kdežto do školy musí každé dítě. Soukromé instituce ať si zavádějí co chtějí, ale uniformy plošně do všech škol prostě NE! Když nebudou děti moci komentovat značkovost oblečení, dojde na mobily, hračky, nebo i to, zda si někdo může dovolit častěji novou uniformu, jak už tu někdo zmínil.
Ostatně dítě ke kázni vedou jiné prostředky než kus hadru, vnější atributy jsou nepodstatné. Alespoň pro mě.
Tak si tu brouzdám a pročítám a jen bych ráda řekla… Kamčo dalmatinko… nejen že jsi hloupá jako motyka, ale ten češtin, ten češtin…
Lucie
trochou do mlýna: osobní zkušenost:
na jedné hotelové škole platí děti za uniformy 6000 Kč, neb potřebují min 2-je (halenka letní,zimní, kalhoty, vesta, svetřík). Vše je to klasicky střižené, jenže dle jejich slov si nejvice stezuji devcata, ze je jim zima, ze svetr nehreje a resi to tak, ze si stejne pod obleceni oblekaji tricka (tak aby to nebylo videt), a hned po skole se prevlecou do svych minisatu…protoze by se jako pubescenti stydeli v tom jet domu
(pritom je to klasika,ale hned by kazdy vedel, ze chodi na hotelovku a lepsi je anonymita, že?) A ty minisaty a trika a auta, kterymi jezdi do skoly jsou pouze znackova, takze i kdyz si oblecou uniformu, ve třídě všichni 100% ví, kdo je kdo.
Tim chci sdelit, ze tridni rozdily se jistojiste tim nesetřou, jen je to dobry džob pro firmy, ktere to pro školu vyrabí (pouze jedna,kvuli nutnemu emblemu školy), 6000,– korun navic ke skolnemu a urcite ty veci neprodaj, protoze prodavejte nekomu vec, kterou jste nosili 4 roky vkuse…A s tím pranim, kdo si nepere sve veci, nebude prat ani uniformu:-)
Takze ja hlasuji pro ne 100%.
A upřimně, nejsem sice maniak do oblečení, ale jak tu někdo psal - dobře zvolené oblečení, člověka příjemně naladí. Každý nemá míry 90-60-90. Takže ten zbytek to řeší střihem oblečení (i ten, kdo má 80 kg!). Některé střihy totiž člověka opticky zeštíhlí, prodlouží nohy apod.
Takže někdo nejenže je sockou, ale vypadá v uniformě navíc jako pytel brambor, tak to je fakt pro něj výhoda..... (ať žije šikana!)
@Colgatee Zajímalo by mě, jak to mají učitelé. Oni taky mají předepsané oblečení nebo můžou volně?
No když jdu občas po škole se svou 11-ti letou dcerou a vidím v čem starší děvčata chodí oblečená…no nevím, nevím…a k tomu výrazná líčení…málo která vypadá na svůj věk…a to nikomu nepřijde divné…možná by malá změna nebyla naškodu, ale vždyť je demokracie ne??
a tudiž volba každého rodiče:-)
Já jsem také asi proti uniformám. Myslím si, že sociální poměry rodiny nesmažou. Jinak to oblečení pubertálních dětí ve škole mi také vadí. Holky zmalované jak plakáty, kluci s kalhotama na půl žerdi
. Nevím jaké by bylo řešení, spíš se bojím chvíle, kdy kluci budou chtít také ty padací kalhoty
Asi bude v tu chvíli u nás doma dost dusno
![]()
Chlapci by měli nosit jen tmavě modré kalhoty a sako a bílou košili a kravatu, perfektně uvázanou. Žádný skejtacke oblečení a boty.
Uniformy by měl nosit každý chlapec, student, nebo vysokoskolak! A i spodní prádlo by mělo být u chlapců bílé slipy, studenti bílé boxerky
O
@_-Nickname-_ Že jo, já vím, zze mi občas hrabe, ale žádný z nás není bez chyby. ![]()