Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
jsem z březňátek, ale občas k Vám nakukuju, když mám termín 1/3/07 ![]()
K té bolesti hlavy, nedávno mě bolela tak, že jsem už nemohla vydržet a zašla si za doktorkou. Opravdu je možný jen Paralen - klidně 3 denně. A to MUDr. Koucký na www.porodnice.cz říká, že až 6 tablet denně! Sama doktorka řekla, že víc prospěju miminku, když budu v pořádku a budu se cítít dobře než takové bolesti. Vzhledem k tomu, že nejsem fanda do prášků - tím pádem je neberu častu, jeden Paralen úžasně pomohl. Tak jen informativně, kdyby náááááhodou začla hlava hodně bolet. ![]()
Mějte se krásně a pusu na bříška!
ILIK: Presne jak rika Mahony, je to o tom, ze kazda z nas je jinak citliva a kazda to citi jinak. Opravdu nejde o zadne velke kopance. Je to bud takove chveni, mrazeni, takove az na pocurani chvilemi
Ja rikavam, ze mne miminko zas lehta.
Opravdovy pidipohyb jsem zapsala minuly tyden a to citil tedy i manzel. Asi mel prcek rozplavbu ![]()
Ja jsem docela takove „tintitko“ jak rika mamka, mala a hubena 50Kg i s posteli, takze jsem asi citlivejsi… ale bricho se mi teda nafukuje fest. Jsem jak balvan a v praci uz mi rikaj, ze jestli takhle porostu tak se pry za ten pocitac za chvili nevejdu.
TAK NEVES HLAVU - TO PRIJDE !!!
Jinak te ZUZI vitam do naseho klubiku. Napis nam neco o sobe, at taky vime jak si zijes ![]()
Hlavu nevesim,mozna jenom nevim co presne mam citit…
Ale ja to jednou poznam
![]()
Ted jsem chvilku jezdila na rotopedu/20 min./ a az prijde manzel tak jdu krmit labute na rybnik…takze se loucim a pa zitra
![]()
jo , a vybrala jsem si prebalovaci pultik, libi se mi, neni moc drahy ale jeste nevim jestli ho opravdu budu chtit, jestli to nezvladneme i bez pultiku treba jenom s podlozkou.
Tady je:
Lilíku jaký je to pultík? Já obě děti přebalovala na komodě s podložkou a zvládla! Můj názor je, že takový ty konstrukce s vaničkou a přebalovákem jsou trochu vyhozené peníze, leda by Vám to někdo daroval!
Oren - já typuji dva kluky, ten co kope už nyní bude ten nenasyta a ten tichounký bude spáč a pohodář! Ale pak samozřejmě do třetice holčičku…nebo ky.
Vítám novou maminku!
Myslím, že paralen nikomu neublíží, mě doporučovaly paralenové čípky, jsou i 500.
Klidný a plnohodnotný spánek všem v únoru i mimískům! Nane2
Dětský pokoj máme žlutý, muž namaloval na přání Vítka na zeď velký traktor a na strop letadlo, to je v zelých tonech, traktor je John Deere, schválně jakou má asi barvu? Nane2
emajka děkuji za špionáž
už se těším, paní mi napsala, že pro mne něco přiveze a budu si moc vybrat
Dnes jsem si od mamči vzala kalhoty, které jsou pružné a asi je utahám, mají zip a knoflík, ale já to natahuji jako legíny a přitom to vypadá že mám kalhoty ![]()
My máme pokojík zeleno žlutý, zelená dole (jako louka) žlutá nahoře (jako slunce), máme to na 1/2. Až Anička bude větší, budeme kreslit kytičky ![]()
Jeje díky za skratky, ale nevíš ještě HC a FL? Já znám jen
HC Sparta ![]()
Dle mne je jedno délka paže a druhé délka stehna. Zkusím také pátrat
Díky za přivítání.
Jsem vdaná a čekáme nyní první přírustek. Snad bude vše v pořádku. Minulý týden jsem byla na testech, tak musím čekat do pátku na výsledky. Jsem trochu nervózní, ale snad to bude dobré.
Pohyby také ještě žádné necítím, ale doktor říkal, že to je u prvorodiček později 20 až 22. týden. Tak jsem v klidu.
Mějte se a dobrou noc ![]()
Ahoj holky, tak jak vidite, snazim se
Je to rozdil docitat 4 stranky nebo 10
Ty houby vam zavidim. Tady taky rostou jak silene, vsude, ale nesbiraji se. (Teda priznavam, jednou jsem to zkusila a malem jsem to nerozchodila.) ![]()
Zuzo , ahoj!
Tak jsem si te zapsala na 5.2. Jeste napis, odkud jsi a kolik ti je, jo? A preju dobre vysledky a zadne problemy.
Mahony a Jeje , manzel je American, ale neni zamestnany, takze zadne zdravotni pojisteni. Mame vlastni business, takze bysme si ho mohli platit sami, ale je to uplne silene drahe, takze zatim nas to vsechno vychazelo levneji nic neplatit. Nejak to dopadne, uz se tim netrapim.
Jeje , ja myslim, ze na pravem boku spat muzes, to je moje oblibena strana. Mozna lepsi nez na zadech. Ja se vzdycky pro jistotu oblozim postarema, protoze se mi stavalo, ze jsem se porad budila na zadech. ![]()
Nane , diky za rady ohledne satku, ted uz je mi to vsechno jasne. Jo jo, zlutou mam oblibenou, libi se mi i oranzova a tyrkysova a prirodni, takze satek bude urcite z jedne z techto barev ![]()
Helik , to vis, na satek budu vybirat co nejlehci latku, at se oba neuvarime. Teplo je fajn, ale ja se vzdycky tesim az zacne prset nebo cokoliv, jakakoliv zmena je vitana. To slunko a porad jen slunko se taky cloveku omrzi ![]()
Luci , pani svatba se ti kvapem blizi, uz je vsechno zarizene? Kazdeho asi nekdy trapi takove existencni problemy, ale ono nema moc cenu se nad tim trapit. Vzdycky to nejak dopadne. Trapeni a stresovani ale nepomuze nicemu. Ja to taky vzdycky musim busit do Dannyho. On se taky s oblibou stresuje ![]()
Zuzi , myslim na tebe, at te ta hlava tak netrapi.
Matesso , super krasny metrik ![]()
Oren , prozrad nam, jake mate vybrana jmena. A doufam, ze uvidime v galerce nejake 3D fotecky miminek
Uz se tesim! Covece, ty mas ty pohyby fakt nejak brzo. Ja to taky jeste necitim kazdy den, jen obcas, kdyz se jooo soustredim. Ale vsak ono to prijde. Zato mi uz lidi rikaji, jak mi puci brisko
Tchan mi dokonce rekl, ze jsem tlusta. Tak to jsem mu teda zatrhla ![]()
HELIK: FL je délka stehenní kosti, ale HC jsem tedy opravdu nenasla
tedy pokud to opravdu nebude ve spojitosti HC SPARTA ![]()
Zkusim se jeste podivat po netu ![]()
ZANET: Jojo, to syn me kolegyne take rikal, ze pojisteni bylo silene drahe a tak uvitali, ze jim to platil jeho zamestnavatel. Tedka uz jsou doma a stavi si u Prahy domecek ![]()
ZUZA: Drzim pesti, aby testiky dopadli dobre!!!
Ahoj holky…
dneska toho mám hodně… ale ráno jsem dočetla… naštěstí jen 1 stránku… takže pohoda…
Jen rychle!!
Zítra jdu na UTZ - držte palečky, ať se nám mimi ukážou a víme, co na nás v lednu/únoru jukne!!
Fotečky samozřejmě do galerky pověsím!! Teda pokud budou mimiskové pěkní!! Snad ukecám manžu aby mne blejsknul s bříchem… abysme mohly porovnávat
Já myslím, že povedu… začínám nabírat obřích rozměrů!! Ruce a nohy zůstávají tyčinky! Nicméně si mne ale už nikdo neplete - jsem prostě na první pohled těhotná!
Jména: doufám, holky, že se taky pochlubíte. S manžou jsme se dlouho nemohli shodnout… nakonec kompromisně:
Kluci: Adam a Jakub
Holky: Kristina a Tereza
Páreček: Adam a Kristina
Výsledky testů mi nevolali… snad bude vše OK.
Tak se dneska mějte všichni nádherně!! Odpoledne má být zase sluníčko… u nás ráno pršelo a bylo fakt ošklivě/ zejména na náladu to nebylo dobré!
Tak pááá
OREN: Fotecky urcite posli. Jak sveho briska, tak mimisku. Uz se tesim ![]()
Jsem zvedava jake prcky cekas ![]()
Palecky urcite drzim ![]()
Jinak jsem na tom stejne s tim, ze kazdy pozna ze jsem tehotna
Pupek se mi zvetsuje kazdym dnem. Si rikam jak budu vypadat v unoru
Uz tedka sotva lezu
![]()
Ad jmena: Terezku mame take vybranou. Jakub je fajn, ale tak se jmenuje manzel, takze to nee ![]()
TAK AT TI TO VSECHNO VYJDE!!!!
Ahoj holky,
OREN ,těšíme se na fotky
a držím palce!
Jména jsou u nás ještě pořád tak nějak nejistá.Manžel trvá na Jakubovi,já bych radši Tobiáše.A jediné holčičí,na kterém jsme se jakžtakž shodli,je Andrea.Nejdřív jsem z toho jména extra nadšená nebyla,jako že bych si řekla:„Jo,to je super a žádné jiné nepřipadá v úvahu“,ale poslední dobou se mi líbí čím dál víc
,takže u ní asi zůstaneme.
Kristinu vám chválim
.My jsme se rozhodovali mezi touhle variantou a tou,co máme,ale nakonec jsme zvolili tu kalendářovou variantu.
Zůzo,výsledky budou určitě ok ![]()
Jinak spaní zatím nijak extra neřeším.Spím jakkoliv je mi to zrovna pohodlné-na kterémkoliv boku i na zádech.Až bude pupík větší,tak už to nebude taková sranda ![]()
Monika
Ahoj holky,
Mah - kyčle pořád bolí, ale s tím se holt musím smířit a vydržet to. Koupila jsem si hory vápníku a doufám že to bude lepší!
Uvidíme… je fakt, že bolí méně, když nejsem celý den zalezlá u počítače… !!
Začala jsem brát magnesium, takže kdyby jste měla některá problémy se stahy - jako jsem měla já… tak doporučuji… magnesko každý den mi to hodně zmírnilo…
Jo a taky pro ty co ještě pracujete a děláte u počítače… doporučují, aby jste každé dvě hodinky chodily. Alespoň vijít ven na krátkou procházku. Bude vám lépe a prospěje to bříšku.
Jo a s těma pohybama… nevěšte hlavu!! Dvojčátka jsou asi cítit dříve… vždyť já mám břicho jak balón!! Ale nemám foto!! Skoro bych se styděla, jak jsem tlustá

Teda zatím naštěstí jen bříško… nohy a ruce mám jak hůlky!!