Poradna duly
Jana Čurdová
Dala jsem do galerie dvě fotky z dovolené,ale nějak se mi podařilo tam dát té jedné ještě kousek. A nevím jak ji odstranit.
Jinak blbnu taky a ještě jsem nešikovná, včera jsem rozbila skleničku. A přecitlivělá jsem taky, brečím kvůli každíé blbosti, nebo mi aspoň vyhrknou slzy.
Manžel se mě taky ptal jestli mluvím na miminko. Prý můžu i v práci když jsem v kanceláři sama ![]()
Kačka
kacko, tak v kancelari by to mohlo byt zajimave, treba by stal nekdo za dvermi a myslel si ze tam nekoho mas ![]()
stika tak jsem bádala ve starých UTZ a v knihách
BPD je průměr hlavičky u AC nevím, ale je to taky nějaká míra a jelikož vím že mněří stehno, tak asi to
a GAu tu nemám
Později dle toho dělají ve kterém jsi týdnu takže já tu třeba mám BPD 23+1, HC 22+5, AC 22+4, FL 23+2. Takže jsem byla cca ve 23 týdnu ![]()
Třeba tu je nějaká zdravotní sestra a ví ![]()
Zanet šířka 140 je Ok, zahneš cca 3 cm na obou stranách, zbyde ti dost i na šířku kolem 65 i více cm. Doporučuji raději světlejší, protože z vlastní zkušenosti, co je tmavé je hned zašpiněné prvně od mlíka, zvlatků, pak od drobků z piškotů, stejně jako vnitřní strany sporťáku, kde již hodně děti jí, a sedí a patlou drobečky kolem.....A taky máte u Vás víc sluníčka, takže by mimi možná mohlo být teplejji, zkus třeba žlutou, když už jste v ní, přejí hezké natírání stěn i bříšek. Já nepletu, tedy jen nohama, někdy…
Krásné větrné odpoledne Nane2
Ahoj těhulky,
tak jsem ráda, že nejsem jediná co čte Harryho Pottera
![]()
Nedávno jsme tady probírali lítostivost atd. a já si fakt myslela že mě se to netýká… a teď jsem koukala na záznam loučení A.Agassiho z US Open a bulela jsem jak malá holka
.
K těm těhu podprsenkám - já si teda koupila od Anity, ale jde jen o to, že mám právě samé s krajkama nebo kosticema a různě prošívané a teď mám docela citlivá prsa, a všechno mě tahalo nebo svědilo
, takže to chce něco hladkého a beze švů (koupila jsem si i bez kostice, jen je tam ten spodní díl zdvojený). Takže je jedno co nosíte, hlavně to musí být pro vás pohodlné.
A ještě mám dotaz. Od soboty mám šílené bolesti hlavy (nepamatuju kdy naposledy mě tak třeštilo v hlavě), nemohla jsem ani usnout, včera večer to samé a dopoledne v práci bylo k nevydržení. Odpoledne to přešlo, ale ani nevím čím. Nevíte co se dají případně vzít za prášky (normálně jsem odpůrce prášků i netěhu, ale v sobotu bych za něj dala cokoli
jen jsem nevěděla co si můžu vzít)?
Zuziko ja uz jsem tady taky kdysi brecela kvuli hlave, ja jsem tim teda trpela i pred tehu, ale ted me to trapi treba i tyden v kuse bez prestani a je to teda vic nez neprijemny
Kdyz bylo nejhur,tak jsem si dala silnejsi kafe s mlikem,trosku to pomohlo,ale nic moc… Prasky nevim ktere,me v lekarne v 1.trimestru dali acylpyrin,ale nevzala jsem si ho. Jestli ale mas cinskou mast (tkovy to maly kolecko s palivou mastickou),tak zkus aspon to. Ale soucitim s tebou ![]()
Jeste k te bolesti hlavy. V nejakym poradu rikali, ze na bolest pomuze kafe s citronem
a na horecku kafe se soli
(mozna to bylo naopak,ale spis takhle) Bleeee,ale treba ti to zrovna pomuze ![]()
Ahoj holky,
tak po dnešní návštěvě kamarádky jsem o 3 těhukalhoty bohatší-manšestráky,džíny i krtečkovský
.Tož mám radost,že můžu dělat parádu ![]()
Zuzi,s bolestí hlavy bohužel neporadím,ale přeju,ať tě to dlouho netrápí!
Monika
Tak Anička byla dnes poprvé ve školce (na 4h) a náramně se jí to líbilo, jsem zvědava jak dlouho
Ani jsem to neoplakala, já ji loni vodila do DDM 2× týdně na 2h a tak nám to teď ani moc nepřišlo, uvidíme. Najednou mám spoustu času, asi doma bude po 3 letech pořádek
Tak nám držte palce, ráno zase pádíme
Dobrou noc maminkám a bříškům
Ahojte vsechny.
Vcera sem mela fakt bezva den.
Meli jsme jit na sraz s kamarady a poslednim dvema predat nase svat.oznameni+pozvanku na zapijenou po svatbe. To nam samozrejme nevyslo, pac sme museli na matriku overovat podpisy a kopie kvuli hypotece. Takze smula, poslali jsme to po kamaradce (ted cekam na info, jak to probehlo, aby nebyl jeden kamos nastvany,ze sme mu to nedali osobne) (na druhou stranu mi to muze byt fuk, ze jo
) No a odpoledne sme zjistili, ze nam vykradli auto. Pred ca 2 mesici nam jedno ukradli, ted novy vykradli.
Ja bych jim debilum jednem zhulenem idiotum TAK rozbila drzku, dostat je do pacek. (sorry za silna slova
) Vzali nam „jen“ autoradio a CDcka. Samozrejme kvuli me, pac sem nechala panylek od radia v kasliku, takze ho blbci meli komplet. Ach jo, ja bych si fakt nafackovala. Pritel je z toho vyrizenej, ma furt starosti, jak to budeme s prckem a se splatkama zvladat. (kupujem byt-pro ty, kdo nevi) Navic jsme ho chteli pronajmout a mam obavu, ze to nikdo nebude chtit.
Neznate nekoho kdo by chtel alespon na rok byt 3+1 v Neratovicich???
Ja uz nevim, jak ho z ty jeho pesimisticky nalady dostat. Vcera prisel s tim, ze sme to kupovat nemeli, ze si prcka ani neuzijem, jak budem muset vydelavat, ze to nepronajmem a budem bydlet ve ctyrech holych zdech…
Do toho samozrejme za tri tydny svatba… Ach jo.
Omlouvam se za vylev, ale nekomu si potrebuju postezovat. ![]()
A jeste par reakci na vas, holky moje…
Mah … 2cm vina nemuzes nadejchat (podle me). Navic mi v sobotu rikala kamoska, ze prej jako tehu je pravdepodobnost, ze nadejchas i strizliva. Ale ze mas mit u sebe tehu prukazku a je to ok. Ale co je na tom pravdy…
![]()
Zuzi … me hlava tresti kazdy den, zacne to krcni pateri a postupuje nahoru. Radu nemam, me pomaha jen usnout (a to jen nekdy). Driv sem slupla prasek a byl klid, ale ted.
Vcera se mi z toho i zvedal zaludek. ![]()
Mluveni na mimi … ja na cvrcka obcas mluvim a pritel hnedka "co mu to zase vykladas???
" ![]()
Vase „pekne“ naladena Lucci ![]()
Ahoj holciny, tak jak je? K ty hlave-taky me skoro denne tresti, hlavne kdyz se meni tlak a pocasi. Dokonce se vecer divame na televizi skoro bez zvuku, ale v nedeli poklad protestoval, ze se fakt nebude divat na peveckou outez bez zvuku, ze jsem uchyl ![]()
Heliku: dekuju za rady a gratuluju k tomu jak mala zvladla skolku ![]()
Myslim, ze Sepia uz trosku zabrala, protoze vcera vecer uz mi ani nebylo tak zle kdyz manza vecerel rybu, tak asi ty pachy lepe zvladam.
Na tu hlavu mi doktor rekl, ze muzu brat paralen, ale ze to asi neni na bolest, ale spis na chripkove stavy, ale to jediny ze muzu. Ja ale radeji trpim, nez bych bobisteti ublizila. Vcera jsem volala na testy a jeste tam vysledky nejsou, prej mam pockat, ze to byvy tak za 14 dni, takova doba. Kamaradka dneska rodi v podoli, uz tyden prenasi, tak ji vcera odvezli, ze ji vyvolaji porod a po dvou hodinach ji vezli domu, ze maj plno, tak prej dneska. Jeji klucik ma 4,5kg, tak na ni myslim jak to zvladne.
Tak se mejte krasne
Achoj holky, tak se po vikendu a par dnech ozyvam. Teda 4 stranky, ktere jste popsali mi zas dali zabrat!
Zanet: Ad pojisteni. A ty mas pritele americana nebo cecha? KOlegyne mela take syna v USA a kdyz jeho manzelka rodila, tak jim to pojisteni hradil tatinka zamestnavatel. Tak pak napis jak ti to dopadlo.
Jinak s tim, ze budete mluvit na nej obouma jazykama je super. Kolegyne si trochu ztezovala, ze jeji vnuk plyne preskakoval z cestiny na anglictinu a tak rikala, ze to je vrchol, ze ani vlastni rodine uz nerozumi ![]()
Jinak se chystame take vymalovat detsky pokojik. Akorat musime zavcasu, dokad jeste clovek aspon trohcu muze neco delat ![]()
Stika: Take resim to lezeni. Nejdrive se mi nejlepe spalo na pravem boku, to jste tu nedoporucili, tak se snazim na levem, ale blbe se mi spi, protoze mam problemy s levou rukou a v podstate bych si na ni celou dobu spala. Takze take volim zada s pokrcenou jednou nohou.
A tak mne jeste napadlo? Co nejake kamaradky, neprisli by za tebou? Aby te rozptylili? To moje kamaradky neustale vyvolavaj a porad chtej jako hodne tety hladit brisko. Jsou fajn a rada je vidam.
Pipina: take se muzu udrbat. Nejen na prsou, na brisku, ale vsude. Hlavne vecer. Je to hrozne a poradne nemuzu ani kvuli tomu usnout.
Kacka2: Bebecar Racer - super volba. Ja se na nej take na netu divam (uz jsem si ojbedanala i katalog). Take se mi libi bebecar stylo, tak uvidim… Ale je take docela drahy..takze musim ukecat manzela ![]()
Helik, Stika: Stahla sem si to na netu:
PP - datum prvnich pohybu
KBG-otoky dolnich koncetin
B- vysetreni moci na pritomnost bilkovin, C- cukru a sedimentu
TK - krevni tlak
OP - ozvy plodu
KO - krevni obraz
AC je obvod briska,
BPD - prumer hlavicky
GAu - jsem tedy take nenasla
Na to se zkusim zeptat tchyne, ale nevim, zda to bude vedet.
Lucci: co se tyce tech penez. My to mame take. V podstate minuly rok jsme na hypoteku koupili byt a splatky budou 30 let, k tomu jeste nejake pujcky bokem a kazdomesicni platby porad dokola. Letos v cervenci jsme meli svatbu, na svatebce jsme ani nebyli. Nejak se to musi zvladnout. Manzel je z toho take trochu zdeptany, ze jak to udelame, furt se poohlizi po nejake nove praci (zrovna dneska sel na nejaky pohovor) atd. Proto take budu i pri miminku muset pracovat (teda ja i chci a zaplatpanbu mi to sef i umozni) ale proste nejak si musime pripomoct k penezim.
Co se tyce toho najmu, zkus podat inzerat na netu (nejaky bezplatny) treba se nekdo chytne.
Hlavne na svatbe na sebe davej pozor. U nas to jeste nikdo z rodiny (krome mych rodicu a manzelovi mamy) nevedel a tak mne protaceli parketem, ze jsem byla docela k pulnoci vyrizena a mela hrozne vycitky vuci miminku, protoze jsem nervama a tim, ze clovek porad nestihal a byl stredem pozornosti poradne nic nejedla. Ale zvladli jsem to oba
Drzim pesti!!!
Tak papa holky, ja jdu zase pracovat ![]()
Ahoj holčiny,
štiko ,to je dobře,že ti začíná být aspoň trochu líp!Já jdu na testy v pondělí a na výsledky si určitě taky pěkně počkám.No,nevadí,hlavně aby dopadly dobře,což určitě dopadnou,že jo ![]()
Lucci ,to je teda smůla ![]()
Ale neboj,uvidíš,že se byt podaří pronajmout!Dejte někam inzerát,na net nebo někam přímo v těch Neratovicích a on se někdo najde,uvidíš.
Helik ,Anička je šikulka,že tak zvládla první den ve školce,paráda.
M.
Tak nám to krásně začíná, sluníčko svítí, děti jsou ve školce, akorát mě zrušily tu gravidjogu, takže hledám jiné cvičení…Krásný den! nane2
Ahoj holky,
tak jsem byla na nakup a je tam nadherne, vpda tona babi leto, tak bych chtela aby to dlouho vydrzelo
![]()
Detsky pokoj budeme muset pripravit taky -zatim tam mame tak trochu skladiste, proste tu mistnost vyuzivam na suseni a odkladani ruznych krabic a tak. Budeme muset vymalovat a zaridit, asi nekdy koncem zari…ale nejdriv chci do predsine vestavenou skrin,kterou se manzel rozhod udelat v ramci uspory sam!! ale musim rict, ze zrucny moc neni na takove veci
Tak jsem na to zvedava. Jakou barvou budete malovat detsky pokoj??
Podprsenku uz mam jenom jednu ktera mi sedi uplne, ale tlaci tam ty svy, tak budu muset neco koupit… ![]()
A ted budu muset jit zehlit.....