Poradna duly
Jana Čurdová
Tak jsem se to všechno snažila přelouskat a taky přidám pár informací
JMÉNA: tak u nás to bylo jednoduché. Prostě jsem rozhodla, že to bude Vojta po tatíkovy a Kačenka. Když jsem to prezentovala, tak se manžel rozlítil a zakázal mi dát jméno po něm. Dlooooouho jsem ho přemlouvala, ale on rozhodl, že pokud trvám na tom, aby se jmenoval po něm, tak to bude Honza, jelikož on je tímto jménem křtěný. Jo, ale do porodu daleko ![]()
Plynatost: těma jsem trpěla hrozně. Potom jsem se zásobila Espumisanem, který je vhodný i pro těhotné, a mám to o mnoho lepší. Je vyloženě na prdy cestujících po celém těle.
Jinak všem úspěšným gratuluji!!!!
Ahoj holky,
Anička si už na chtěného brášku ani nevspomene a sestru má prý MOC ráda
Také mne slíká na ulici a dává pusinky, ale začíná být chladno
Jo a už mám břuch taky chlupatej, nějak ty chloupky začaly růst a asi si tam udělám copánky ![]()
Moje demence, dělám k večeři zapečenou brokolici a zapomenu ji jaksi povařit, takže poněkud tužší papání ![]()
Jo a vracím se ke kočárkům, moje láska, kterou asi nedostanu
tada se kochejte: http://www.kocarek.cz/…20S4-72.html
Slintám
Od včerejška taky jako nafouklej míč, já beru CHINA a stačí 9CH. Dokud jdou prdy ven je to pohoda minule mne to trápilo a nešlo to ven, to byla muka
Bolelo to jako čert ![]()
Tak zatím PA PA
Míšo, my sice budeme mít jen jednu plnou postýlku, ale určitě u naší velké postele. Znám se a po prvním nočním kojení prcka strčím k nám do vellké postele a bude u zdroje mlíčka. S dvočaty se vleže kojí asi těžko, ale myslím, že i ty budeš klidněji spát, když mrnousky uslyšíš, možná v dětském pokojíčku skončí nevyspalý manžel. Krásný víken Nane2
Helíku, tak tenhlev oranžové jsem včera okukovala před kinem, muž byl po výborné večeři a tak se mě klidně zepltal jestli ho tak moc chci.....samozřejmě, že moje srdce šetřivé, řeklo ani ne! Děti potřebují podzimní, zimní boty kombinézy… Jsem vybaveni, nyní koupím jen rzkládací - cestovní postýlku, dá se pak v 8 -12 měsících používat jako ohrádka. Aspoň něco úplně nového tomu prckovi dopřeji! Už zase Nane2
Ahoj holky,
take se přidávám k názoru.
Postýlku budu mít v ložnici vedle naší postele, abych měla mrňouska pěkně pod dohledem. A v děcáku či obýváku bude asi spát manžel, aby se vyspal do práce…
Dneska je zas báječné počasí, razíme ven!
Papa
Ta postýlka je jasná. Já bych také chtěla, aby byla hned vedle. Vtipné na tom je, že nemám stejně jinou možnost. Manžel kdyby chtěl mít chvíli klidu a ustlat si někde jinde, tak si může na zahradě akorád postavit stan. Tak tiše doufám, že naše dítě bude hodné a bude v noci spát.
Noční můra je pro mě představa, že dítě jednou vyroste a bude potřebovat vlasní pokoj. Dneska jsem z toho zrovna dostala šílenou depku. Bydlíme v domě, který má 12 místností. Žijeme tady s mamkou a babičkou. Mamina obývá celé horní patro a my máme pouze dvě komůrky a o celé sociální zázemí se dělíme s babičkou. Naše situace je založena na mé slabosti, protože se bojím jít do hypotéky a koupit si vlasní dům. Chce to jen odvahu. Bohužel už nemáme moc času, protože až se nám narodí dítě, tak už nám nikdo hypotéku nedá.
Mám zároveň strach tady nechat mamku s babi samotné, ale máma o změnu nestojí akorád babi chápe naší situaci a nabídla mi, že půjde do domova důchodců, což považuji za vyloučené. To si radši koupíme ten dům. Jo, jen se rozhoupat.
Ahoj mamky,
tak tenhle víkend byl opravdu výstavní počasí se krásně vyvedlo je vidět ,že jste byly všechny na výletech ,protože tady se nic neděje.My jsme od pátku malovaly takže se nám to počasí taky hodilo jenom jsem myslela,že budu zase dočítat půl dne a zatím mě stačí pár minut.Doufám ,že se aspoň v pondělí podělíte o své zážitky.
Postýlka tak tu budu mít v ložnici pěkně na dosah.Místo na pokojík sice máme ,ale podle mě je to takhle pohodlnější.I Leničku jsem do pokojíčku na spaní stěhovala až letos.V ložnici mě nezavazela a alespoň jsem ji nemusela chodit v noci kontrolovat jestli je zakrytá stačilo jen zvednout hlavu.
Tak si ten dnešek pěkně doužívejte a zítra se chlubte ať mám co číst.
Dobrou
Zdravím všechny po víkendu,
doufám, že jste ho prožily líp než já. Manžel byl v sobotu dopoledne v práci a odpoledne jsme měli rodinnou oslavu taťkových 60-tin. Já ty oslavy nemám moc ráda, no ale nějak jsem to přežila.
Ale včera jsme byli s manželem na výletě a to bylo moc fajn.
Postýlku pro mimi budeme mít v ložnici naproti postele, takže kousek. Jenom doufám, že se mi manžel neodstěhuje z ložnice a když tak jenom občas. Kamarádky manžel totiž když se jim narodila první holčička, tak se odstěhoval na psaní do obýváku a už je to 6 let, už mají druhou (asi rok a půl) a on spí pořád v obýváku. Tak to už mě přijde přehnané.
Hezký týden.
Kačka
Ahoj holky.
Tak sme v sobotu absolvovali dalsi svatbu kamaradu a ted sme na rade my.
V nedeli sem z toho mela peknou depku, takovyho starani a jak budu nervozni…
Hlavne z nasi babi, ona je fakt desny cislo. Ma prespat u nas v obyvaku, prijede den predem. Ona je v necem fakt hrozna, porad by uklizela, plela zahradu, zehlila, mysli si, jak nam nepomaha, jenze ja o to fakt nestojim. Stejne to udela blbe a jinak, nez chci ja a tech kecu u toho…
Ja vim, asi si myslite,ze sem divna, spousta lidi mi rika „posli ji k nam…“ jenze to se fakt neda. Jednou sme ji nechali samotnou cely dopoledne (u nasich doma) a tak stihla rozmrazit lednicku a kompletne ji prehazet.. „proc mate maslo dole, ma byt nahore“ „okurky do lednice nepatri, dala sem vam je do komory“ atd…
U me si teda nic takovyho netroufa, pac ja ji to velice durazne zakazuju, ale ve svat. den rano odjizdim ke kadernici a bude tam sama. Ach jo, fakt mam obavu, co zase vyvede.
Jediny reseni je zaukolovat mamu, aby si babi hned rano vzala dolu k sobe. ![]()
Omlouvam se za stezovani, sem hrozna,co??? ![]()
Na ty svatbe zase vsici resili, jestli sem tehotna, krome tri kamaradu to tam nikdo nevedel, chcem to rict az na nasi svatbe. Ale me osobne se nikdo nezepta, je to fakt vtipny, jak se cely vecer za nasimi zady ozyva „je tehotna“ „neni, je tlusta“ ![]()
Pupik mi narostl paradni, uz to moc schovat nejde, ale 14 dni to vydrzime
Postylku budeme mit v loznici, skoro muz spi v obyvaku uz ted, pac ja desne chrapu
a on se chudak nevyspi.
Koukala sem na Helika kocarek , je fakt paradni, ja kocarek dedim, takze si vybirat nemuzu.
Ale rada bych… ![]()
Mimisek furt nekope , uz si zacinam rikat, jestli je vse ok, ale snad jo, k Dr. jdu za tyden, tak uvidime.
Taky mi kamaradka-mamina rekla, ze prej zacina z prsou tect mlezivo uz pred porodem, po abych zacala resit tampony do podprsenky. A pujcila mi kopu tehu obleceni, a darovala stare Betynky a Maminky, tak ted ctu a ctu. ![]()
Dneska bych si asi mela zavolat na vysledky tripl testu, jenze Dr. ma dovolenou a tak nevim, jestli uz je budou mit. ![]()
No nic, jdu pracovat, v patek mam termin odevzdani. ![]()
Papa a piste… ![]()
TAk tedy Lucci k nám babi nedávej!
Tohle se dá zvládnout jen s hlídacím psem. Tudíž aby se našel někdo (lepší mimo rodinu) kdo si babi veme na starost a babi se neutrhne
Ke kopání ti řeknu jen to že jsem překvapena, pokud tady prvorodičky píší o kopancích dříve než ve 20tt, to je běžné, kdy prvorodičky začínajícítit mimíse, takže nezoufej v literatůře je 20-22tt. Držím palečky se svatbou.
postýlka já ji mněla nalepenou přímo na své posteli a při prvním nočním kojení šla Andulka dovelké a tam byla až do rána, vždy jsem si ji jenom přendala na druhou stranu
Jelikož mi postýlka přišla první měsíce jaksi zbytečná a překážela, sháním po známích kolébku, nebo koš. Jinak Anička šla do svého pokojíku cca 9 měsících, jelikož v té době začala v noci moc zlobit a budila nás.
A k Andulce ještě jednou, chodila týden do školky a už je nemocná
v noci jsme moc nespinkaly, táta utekl a Andulinky byla v ložnici, doufám že to bude rychle za náma.
jméno tak jediné jméno na které jsme ochotni oba akceptovat je Lucinka. Já chtěla třeba Lenu, ale prý mám blbé nápady
![]()
Zatím PA PA
Helik … neboj, babi ti posilat nebudu. ![]()
Jeste sem chtela, ze me od soboty docela dost boli pupik , ted to zase zacina… takove docela silne MS bolesti. V sobotu sem trochu tancovala, tak to je mozna tim.
Jo a taky sem volala Dr. a „TÚ DÚ DU… volane cislo neexistuje“
tak nevim… ![]()
Jo a Lucinku schvaluju, ja nebyt Lucka, tak mam Lucinku hned. My budem mit Adelku, kluk vede zatim Honzik, ale me se to moc nelibi.
Jenze zadny lepsi neni. Tomas je kamarad, co se o me snazil pred pritelem, tak ten neprojde, libil by se mi treba i Vojta, Daniel, Adam… ale u tatinka vede Honzik. ![]()
Tak u Nás kluk mněl být Jan Václav a preferuji Jeník a né Honzík ![]()
Ahoj holky,
koukám, že jste o víkendu také netrávily čas u PC, ale jinou bohulibější činností
. Nám se víken příliš nevydařil, v podstatě jsme ho strávili v autě
.
Ale máme vybraný kočárek!!! Teda skoro, ještě se musíme dohodnout na barvě. Bude to Mutsy (naštěstí se manželovi líbil) a bude pravděpodobně červený. Jojo, budeme mít Ferrari
. Byli jsme v Babyparku na Černém Mostě a opravdu můžu tuhle prodejnu doporučit. Velice ochotní, všechno vysvětlili, předvedli, všechno jsme sami vyzkoušeli…prostě se mohli přetrhnout. Vážně super.
Postýlka - určitě bude u nás v ložnici, jinou možnost ani nemáme.
Pohyby - stále jsme na nule
. Buď je Neználek lenoch, nebo mám hroší kůži ![]()
MaK pouze pro tebe ke kočárku
. Upozorňuju, že objednací lhůta na Mutsyka je 3 měsíce
. Jdou prostě na dračku
. Barvy vypadají ve skutečnosti úplně jinak než na obrázku…byla jsme přesvědčená, že se mi nejvíc líbí korbičky Cargo, ale ve skutečnosti se mi líbily ze všech nejmíň. Doporučuju vidět na vlastní oči.
Lucci - babičku určitě někomu ráno svěř. Jinak budeš něrvózní ještě víc a neužiješ si holiče
. A klučičí jména se mi líbí úplně stejná jako tobě, ale Adama i Daniela manžel zatrhul, takže zbyl Vojta nebo Honza. Zatím teda vede Vojta.
Heliku copak je Andulce? Hlavně ať je brzo fit!
Mahony
Lucci: Tak tvou babicku bych nechtela mit. I kdyz kdyz si vzpomenu, jak moje babicka mela zlomenou nohu a sla jsem ji vytrit chodbu, tak nade mnou stala a rikala, takhle si to jeste nevytrela, a tamhle si to nezametla.. No takze Lucci, nezoufej, kazda mame neco ![]()
Co se tyce tech MS bolesti, tak to se ti zvetsuje deloha. Tudle tu nekdo moc hezky popisoval, delohu si predstavit jako tezky mic, ktery visi na slabych provazcich… proto to obcas takhle zaboli.
Nikdo tveho doktora nezastupuje? NEbo ani sestru tam nema, kdyz ma dovcu??
Tak to muj manzel take konciva obcas v obyvaku uz ted, ale ne pro to, ze bych chrapala ja, ale pro to, ze chrape strasne on ![]()
ALe ze by se odstehoval na porad z toho strach nemam.
Lucci to máš fajn ,že dědíš nebo dostáváš věci.Co já bych dala za to kdyby mě někdo dal kočárek. Ne že bych na něho neměla ,ale nechce se mě nic vybírat nejradši bych vzala první v prvním obchodě abych to měla z krku,protože čím víc jich vidím tím jsem nerozhodnější.
S kopáním si starosti nedělej však ono to přijde.Já je při prvním těhu cítila v 17tt a teď až v 19tt a to jen dva dny pak si dalo mimčo pauzu.Kopne si jen jednou za čas asi je to lenoch.Ale to vůbec neva ještě si to užijem.Leňa mě kopala tak že jsem měla po porodu pod pravým žebrem modráka ještě měsíc.Měla jsem malý břich a ona mě ho roztahovala do šířky.Byla to taková bolest že beru teď radši kliďáska.