Únor 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
185
11.9.06 10:56

Ahoj holky.

tak já také snad dostanu nějaké do oblečení od švagrové. Alespoň na ten začátek (ona chce druhé mimčo, tak to budu rychle vracet).

Postýlku si půjčíme od kamarádky. Líbí se nám ty větší, co z nich jde potom udělat postel, ale ta se nám nevejde do ložnice. Možná budeme mít půjčenou i kolébku, ale ta je tak na 2 měsíce - je malinká, ale hezká.

Na kočárky jsme zatím koukali jen na netu a to není ono. Zdají se nám všechny strašně malé, no šířka korbičky 28 cm :?: :?: :?: To je asi trošku málo ne?

Lucci tu tvojí babičku ti tedy nezávidím. Moje tak akční není, už jí je také 77 let. Akorát je trochu (víc) generál a myslí, že ji budeme celá rodina poslouchat.

Pohyby - také pořád nic. Ale ještě je čas.

Heliku - ať je Andulka brzo v pořádku.

Přeji krásný začátek pracovního týdne (já. co jsem doma na neschopence už od června)

Tak ahojky Zůza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
11.9.06 11:39

Heliku, vidím, že školkové začátky jsou všude stejné, připrav se , že první rok bude zřejmě Anička víc doma. Aspoň tak to bylo u nás, a další rok pak nakazil Vítek i Anny a už jsme proleželi doma i měsíc…
Náš prcek taky kope sporadicky, je to lenoch po tátovi, tak mu muž začal říkat Ládíčku!
Kočárek bych taky brala nový, ale už máme čtyři, takže to je dost, budeme mít víc kočárků než dětí, ale doporučuji, raději jeden super, než čtyři tak napůl.
Krásný pracovní nebo domácí týden přeje Nane2
Lucii tak takovou babičku máme taky…mamka z ní chudák šediví a mě diktuje něco neustále!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5811
11.9.06 11:55

Jo já vím že to ve školkách tak chodí, ale Anička už loni chodila do DDM na obdobu školky 2×týdně 2h a tak si říkám že letos by to nemuselo být tak děsný. Teď se spíš prochladla u našich na baráku, pořád se svlékala, ale už je to přeci jenom zubatý :? Takže rýma a teplota, uvidíme co dál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
11.9.06 11:57

Heliku a jak jinak Anička zvládla první týden školky?
Leňa šla první dva dny s nadšením ,ale pak tam začala i spávat a to už jsem měla po cestě pláč.Ale učitelky říkaly ,že jak zavřu dveře tak si ani nevzpomene.Jsem z toho celá špatná nevím jestli ji nemám brát po obědě.Dneska taky špatně spala a myslím ,že dostane rýmu.Čekala jsem ,že bude často nemocná,ale že to přijde už po prvním týdnu tak to ne.Mám strach že jestli onemocní dřív než si tam pořádně zvykne tak ten pláč budu mít až do vánoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5811
11.9.06 12:17

lenya u nás doporučují 1měsíc po obědě a pak spaní. Je to opravdu normálka, děti to dělávají a netrvá to dlouho, horší je když to začnou dělat až za měsíc, tak pak to trvá moc dlouho. Zkus jí ten měsíc brát po obědě a jak si tam najde bezva kámoše bude se jí lépe spát. Já ji mohu dávat spát až od prosince

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
11.9.06 12:32

Ahoj holky,
také zdravím po krásném víkendu. tedy u nás celou sobotu a neděli svítilo slunce a bylo prostě báječně!

Postýlka: plánujeme na začátek jeden veliký proutěný koš. S dětmi dubu spinkat já v jejich pokojíčku. Aby se mohl manža v pohodě vyspinkat do práce. Ráda bych taky, aby si tam děti zvykali hned od začátku. Já si tam na nějaký čas pořídím gauč - ten pan vyhodím.
Na půdě na chalupě jsme objevili nádhernou starožitnou kolébku - ale jen jednu. Tak jsem hned naverbovala tchána /opravuje starožitný nábytek/. aby ji dal dohromady a k ní někde v bazaru našel ještě jednu.
Kolébka je fakt nádherná, ale maličká… myslím tak do 3 měsíců - potom už se tam podle mého bude mimi mačkat.
Spíš ty kolébky vidím tak na umístění do obýváku přes den, abychom mimi měli u sebe!!

Demence - v sobotu jsem se rozhodla, že jdu na houby, abysme si dali super oběd. No co myslíte - zabloudila jsem!!! Chodila jsem skoro okolo auta - myslím, že minimálně dvakrát jsem šla přesně okolo něj - ale prostě jsem ho přehlédla!!
Nachodila jsem asi 5 km a byla jse šíleně unavená… ale večer se mi krásně spinkalo - po dlouhé době jsem prospala celou noc!!! A to už se mi dlouuuho nestalo.

No zase píši romány… ale se mnou to prostě jinak nejde!!
Manža mi slíbil udělat nějaké foto z UTZ - tak snad ho večer dokopu.

Jak jste na tom s váhou?? Já začala těhu na 53, pak jsem zhubla na 50… v prvních měsicích… pak jsem šla na 54 při prvním vážení v poradně, druhé 55, třetí 56 a teď jsem na 58… no začínám těžknout!!

Krásný den všem.
Ren.

• Citovat
  • Upravit
15043
11.9.06 13:54

Prave me cvrcek doslova dostrkal do kramu a musela sem si koupit peprmintky a nugetu. :oops: Takovou tu malou vanicku, vracim se do detstvi, ajajaj… :D Ale je vyyyborna. :wink:
Váha … ja ani nevim. Pred tehu sem mela 68-70kg (nikdo mi to neveri :( ) na vazeni u Dr. sem mela postupne 71,9 - 69,7 - 70,1. Doma vahu nemam,tak se vazim jen v ordinaci, ale ted mam urcite vic. Uvidime za tyden.
Jeje … Dr. ma zaskok i sestry tam jsou, ale asi jim dnes nejde telefon. 8O
Jinak dekuji za ucast s moji babi, nekdy je to vazne na hlavu, ale snad to nejak zvladnu. Ted me tak napada, ze jsme tu jeste neprobrali nase tchyne . :) Moje mamca ma tchyni desnou (viz vyse) ale ja si zatim moc stezovat nemuzu. Je celkem v pohode, sice si ze vseho dela velkou hlavu a ve vsem vidi desnej problem, ale jinak v pohode. Jo a taky se na vsechno pta alespon 8×. :roll: To jediny mi trochu vadi. Sestkrat se pritele zepta, jestli nechcem domu utopence, 6× rekne ze ne (ja to nejim a on si da tak jednou rocne v hospode k pivu) zepta se po sedmy, on rezignuje a utopence uz mam 4mesice v lednici, pac to nikdo nechce. :roll: Ale jinak pohudka. Zatim teda ale nejsme svoji (chodime spolu skoro 4roky) a deti taky nemame. :) A jak jste na tom vy???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1780
11.9.06 14:06

Ahoj holky,

tak jsem dneska absolvovala Uz, detatko ma vsechno co ma mit, jenom se mi ted termin podle UZ a TP lisi asi o 14 dni, vsimla jsem si to az kdyz jsem sedela v autobuse a cetla co mi tam napsali…takze jsem pochopila ze je mimi mensi naz by melo na 20.tyden byt…tak nevim, gynekolog ma dovolenou a jdu k nemu az 19.9. Snad to mimi dozene.

Zitra jedu na Slovensko, vubec se netesim na cestu autobusem ,ale co se da delat.

Postylka - chci ji u sebe v loznici, pro jistotu a taky pro to, ze detsky pokoj bude v mezonetu a do patra litat nekolikrat za noc asi nebudu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
11.9.06 14:17

Tak ja jsem na tom s váhou taky celkem dobre.Před těhu 56 teď 57,58 záleží na zácpě ,ale už jsem tady psala že jsem pořád v pohybu a kvůli školce i ve stresu.

Tchyni mám celkem dobrou finančně by se rozdala ,ale jinak si vnoučat nevšímá .Tedy alespoň našich dětí švagr má 3letýho kluka a pro toho by dýchala.Ale na to jsem už zvyklá od mé mamky ta vídí taky hlavně děti od švíce protože s ní bydlí a moje bere v běhu.Babičky hlídací a rozmazlovací holt nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5229
11.9.06 14:22

Ahoj holky,

zdravim vas po vikendu, u nas je taky nadherne.
Zitra jedu do nemocnice na vysetreni s tim srdcem, tak snad to nic nebude a nebudu muset byt zbytek tehotenstvi v posteli :(
A taky jdu na testy, tak zacinam byt trosicku nervozni. Snad mi vysledky reknou co nejdrive.

Tchyne: Ja s pritelem chodim 5 let a jeho mamka je taky docela v pohode. Se skorotchanem jsou rozvedeni, ona je moderni, sikovna, jezdi parit s kamoskama… Tchan je spis morous, samotar a obcas si rad prihne :roll: Ale neni to nijak hrozny-zatim :?
Navic tchyne je ucitelka a jeji segra taky, takze nase ditko bude mit dedecka (muj tatka) reditele a babicku s tetou ucitelky 8) Aspon ho budu mit pekne pod kontrolou, haha :twisted:

Jdu vysavat a pak na zahradu za psem, uz me to doma nebavi! :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
11.9.06 14:39

Ahoj holky,

co se týká tchýně, tak si v podstatě nemůžu stěžovat. Jenom je na mě trošku moc šetřivá ( a to já jsem taky docela dost). Budou se stěhovat z bytu do domečku, tak nám nabízela jeden ze svých dvou mražáků. A těžko jsem jí vysvětlovali, že ho nepotřebujeme. Ona totiž vždycky v létě zmrazí co kde roste (myslím zeleninu) a když jsem jí řekla, že vzhledem k naší spotřebě to nemá význam, tak mi řekla že až budeme mít děti, tak to budu dělat taky. Za prvé mám nerada velké zásoby, za druhé zelenina už není tak drahá ani v zimě (myslím mrkev, petržel a tak) a za třetí mám do deseti minut chůze od bytu asi 4 obchody a dvě masny. A mít doma třeba zásoby masa když si můžu koupit čerstvé se mi nechce.

A to ještě neví kolik bude stát kočárek který jsme si vybrali. To by nám určitě taky vymlouvala. já chápu, že těch peněz nemají nazbyt, ale my s manželem taky nerozhazujeme, vždycky našetříme na co potřebujeme, tak nevidím důvod proč třeba ještě šít přebalovací podložku ( to byl taky její nápad), když si ji můžu koupit.

No nebudu si stěžovat, jinak je to babička hlídací - teda zatím pro neteř a synovce, snad bude i pro nás.

takže tak to chodí u nás.
Kačka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1999
11.9.06 16:21

Jee Kacko tak to ja bych po mrazaku s radosti hrabla…
Ted se ti to muze zdat zbytecny ale s detma se ti mrazak asi brzo zaplni. Nekdy je dobry mit i hotovy jidlo v zasobe aby clovek nemusel varit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
11.9.06 17:10

Ahoj holky,
Lucci , tak babičku ti teda nezávidím, ale vše má svá pro a proti. My máme celou rodinu 400 km daleko :( a to je někdy (zvlášť teď :? ) na prd. Ale co naděláme. Tchýni mám super. Vlastně jsem s manžou přes deset let, manželé jsme tři roky, takže se známe už docela dlouho a přestože každý má své mouchy, myslím, že si na tchýni ani tchána nemůžu stěžovat. Pravda je, že někdy je až moc snaživá :wink: , ale vím, že to myslí dobře. Ale jsem realista, vím, že dobré vztahy máme mimojiné díky takové vzdálenosti :oops: :P (a to i s našima).
Kacko , já myslím, že se mražák bude hodit i na jiné věci. My teď mrazák skoro nevyužíváme, ale vím, že až se mrňata narodí, budu ráda, že si můžu uvařit dopředu (zvlášť zpočátku kdy jí prckové mini porce) a zamrazit to. Pak přijdeme třeba z procházky a jen to hodím do mikrovlnky :wink: :P .

Mahony , nevíš, jestli měli na tom Černém mostě taky dvojčatové kořárky? Vím, že na to jsi asi nekoukala, ale třeba náhodou :oops: . Já jsem si vyhlídla u Babyexpertu kočárek Herqules a zatím jej mají jen oni, ale nevím zda je fyzicky i na té prodejně.

S váhou to zatím není nejhorší vzhledem k výchozím hodnotám :oops: . Před těhu jsem měla 65 a teď mám tak 67-68. Ale obávám se, že se mrňousové velmi rychle začnou projevovat i na tomto :wink: :P

Všechny ostatní těhulky, kde se touláte? Zanet , neříkej, žes celý víkend pracovala :wink: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5811
11.9.06 17:38

Katka2 já jsem děsně zvědavá, co to bude za kočár?
Jinak moje tchýně to je tak, ona má 2dcery a ty po 2 dětech a tak nějak k nim všem má blíž. A hlavně ona dělá ze všeho vědu a pořád se hroutí a já buď mávnu rukou, nebo hledám pozitiva........ Nějak nejsme stejná krevní skupina. do ničeho se nám neplete, taky s ničím nepomůže (ostatně jako moje máma) a to jsem se jí já hloupá optala na hlídání při porodu HA HA HA. Tak je pravda že mojí mamče když řeknu tak se nějak dohodnem, ale musí to být vyjímka :?
Je taky pravda že na mne si asi dlouho zvykala a mněla (asi ještě má) pocit že jí beru JEJÍHO chlapečka :lol: Jinak si nemohu stěžovat, mít nějakou co sem leze a pořád radí....... to bych asi vystřelila na měsíc :roll:

Jinak jsem dnes dostala D test a je tam test kočárků, je to sice na golfky a taky je tam mimozemšťan Stokke. Ještě jsem to nepřelouskala, ale je to děs běs :roll: 10 z 15 obsahují cizorodé látky!! Takže hrůůza :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5811
11.9.06 18:03

kočárky

Tak jsem to přelouskala, jedná se o test „buggin“ a golf.holí. „buggina“ je kočárek , který má přední kola otočná (2 až4) a vzadu 2kola. Je zde zastoupen Bugaboo Cameleon - nebezpečí úrazu při odbrždění, obsahuje jakési látky, skládání a rozkládní špatné u Xplory se shodly že je lepší neskládat :D
Ale to tu nebudu popisovat, je tam pár rad, aby starší dítě mnělo pohodlí doporučují :
sedák šíře 32 lépe 35cm
hloubka sezení 21 až 24 cm
výška opěrky 50cm
Pozor pokud lezete do výtahu změřte i vchod tam (hlavně dvojčata) nemusíte se vejít, stejně jako i do dveří
A zkusit v obchodě složit a rozložit i několikrát a také brzdy, zda drží, tedy zabrzděte a zalomcujte, jestli se neodbrzdí. Jinak asi vše ostatní sledujete
Hrůza je že nepoznáme zda je zdravotně nezávadný
Ještě tui opíši úvodní slova, jsou jaksi klasická :lol: :
Pohodlný, obratný, krásný, prostě po všech stránkách super - takový kočárek si rodiče přejí pro své dítě. Nepraktický, těžký, hůře ovladatelný - takový mnozí z nich nakonec tlačí před sebou. :lol: :oops: Nějak to znám :oops: Bacha na tu váhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí