Poradna duly
Jana Čurdová
Tak teď Vám napíši jak reagovala Anička na mimi, tomu říkám instinkt - jako hafan ![]()
Nikomu, vlastně ani manželovi jsem neřekla že jsem těhu (ještě před menzes) a Anička 2 dny po početí přišla do Berušek a tam prohlásila: " My čekáme bratříčka a tatínek to ještě neví"
Když jsem pro ni přišla dostávala jsem gratulace
Tak co je to instinkt ![]()
Pejskové jsou dobrá průprava na děti ![]()
a burčák ňaminka, mám taky pravej a v sobotu byl bez alkoholu, teď už tam trocha je, ale opravdu minimum, manžel to nepije tak je jen můj a Lucinky ![]()
TAk já se neudržela a dala do galerky taky pejska ve svatební den ![]()
Jeje co byšonek, kolik váží? a pouští hodně chlupů? A trimuje se nebo tak? Já od smrti Aronka pořád vídám malého bílého pejska, jako že ho budeme mít
Tak zjišťuji.
Galerka bude zachvilinku pejsků ![]()
oren Aron mněl taky 40 kg a jeho láska byla opravdu někdy dost bolestná ![]()
Heliku - souhlasím…, čím větší pejsek, tím větší láska!! Moji rodiče chovají dobrmany - vím přesně o čem mluvíš. Všichni si myslí, jak jsou to ostří psi a ti naši - vítací, mazlící a ještě k tomu gaučáci/posteláci
Fotka je nádherná!!
Mahony - prográmek máš a v SZ máš ode mne zprávičku
jo oren je to přesně tak, ale to jsou asi všichni, „byťáci“ moje máma to kdysi vysvětlila takto dobr= dobrý a man= muž takže dobrý muž a žádný nebespečný plemeno ![]()
Helik: Hmm, tak to tedy koukam! A nemohla to Anicka nikde slyset?
BIsonek vazi 5-10 kg. Ta nase je takova hodne vyzrana, ac ji krmime jen granulama, tak vazi 7-8kg. Chlupy prilis nepousti. Rika se ze je to nelinajici pes, ale sem tam z ni neco upadne. Na trimovani nechodime. Nemyslim si, ze je to tak smrtelne dulezite.
To jo..galerka psu se nam rozrusta ![]()
No dobry napad, pesany mam jako deti a fotek plno tak nejaky vyberu a taky vlozim. A se svoji fotkou se polepsim, ale budu se na ni asi pekne ksichtit ![]()
jeje nemohla, jelikož když jsem to řekla do telefonu manželovi, né jen že nevěřil, sranda ha ha 6 hodin, ale anička byla u kámošky na hlídání! a pak jsme se o tom nebavily, jelikož mužskej to bral jako fór, začal to probírat až po této události ![]()
Ja tomu verim, deti maji stejnou intuici jako zvirata, v dospelosti ji clovek ztraci (urcite je to skoda)
Tak dala jsem fotky psich milacku do galerky, u buliny jsem videt i ja - akroat mam jiny vlasy.
Nekdo tu rikal ze pes je skvela pruprava na deti, souhlasim. Ale hlavne je to taky dobry „terapeut“ pro deti - jak na zlepseni pohybu - ohybani prstiku a tak, tak na psychiku. Mam doma knizku o canisterapii kde se popisuje jak pes muze diteti pomahat se rozvijet, zkusim ji najit a necham to v praci naskenovat.
růžo to mi ani neříkej začínám litovat čím dál víc že už Arona nemáme.
Hafani jsou úúúžasní
Lenyo: Ten kalendar mam taky, je bezvadnej!
Pejsci Ja mam kokrspanela-pejska a jak uz jsem psala, urcite to taky citi, je hodne umazlenej a celej proste jinej… Ale hrozne si preju nemeckou dogu, bernskyho salasnickyho a novofunlandana… Kamaradcin kokr, kdyz se narodila mala, tak ji hrozne napodoboval, lehal si na dece k ni a delal to samy, co mimco:o) A taky ji pekne hlidal:o)
A jina kamoska ma pitbula smrnclyho boxerem-fenecku a 2letou holcicku a ty dve na sebe nedaji dopustit! Je to nadhera ![]()
jůůůůůůů, ted jsem si všimla, ze uz nejsem povídálka, ale povýšila jsem na stálici ![]()
Zanet , nejdříve samozřejmě pochvala
za krásný seznámek. Ještě, že se o nás tak staráš!
Jeje , mi máme doma tříletou fenku, ale vzhledem k tomu, že po bytě tahá neustále asi tak deset různých hraček současně, tak nepozoruju změnu
, ale na břicho mi skáče pořád a nevím jak jí to vysvětlit
Švagrová mi ale říkala (mají taky fenku), že od půlky těhotenství ta jejich holka taky asi poznala, že čekají mimčo a neustále se tulila k bříšku. Možná že pejsci slyší ty ozvy a ví že je tam něco navíc
Ale ta naše je asi hluchá
nebo to teprve přijde. My spíše řešíme jak překonat její žárlivost. Ona dokonce žárlí, když se s manželem tulíme, takže si moc nedokážu představit jak zvládne, že přesuneme pozornost na dva prcky
.
Matesso , ty jsi expert. Zatím myslím že vedeš ![]()
Lucci , já mám pocit, že už jsme tě ale viděly, ne? Nebo se pletu? Myslím tu v těch svatebních šatech s rukou na bříšku
![]()
Tak koukám, že z galerky máme místo bříšek psí album
Ale to je super. Tak ještě pohledám nějakou fotku Barči a přidám ji tam.
S tím spaním Ruzo nechápu jak se tam vejdete. To naše škvrně váží 3,20 kg, ale když se v posteli roztáhne (což ona umí dokonale, s oblibou natáhne přední nohy dopředu a zadní protáhne dozadu
), tak manžel nemá kde spát
![]()
zuzika Tak to ti nezávidím po porodu.Náš pes jak už jsem psala byla ze začátku hlídačka ale jak začala Leňa lézt tak jsem je nemohla nechat chvíli bez dozoru braly si hračky a Jessa se někdy po ní tak ohnala a zavrčela až jsem měla strach.Teď už je to lepší ale bude to taky tím že už je Leňa velká a dokáže si udělat pořádek.A to jsem se jí snažila ke konci těhu moc nevěnovat a nemazlit se s ní.Kamoška měla labradora -a to jsou psi kteří se pořizují k dětem- vždycky byla hrozně přitulná jak se jí narodila dcera tak začala být hrozně ostrá a nakonec malou v 7měsících pokousala v obličeji.
Tak ti přeji ať to pak pejsek zvládne v klidu a nemáš starosti navíc.Ale nemůžu ti psát je špatný příklady.Jiná kamoška má vlčáka a ročního chlapečka a ten si s ním může dělat co chce a pes drží.
Tak vždycky to nemusí být katasrofa.
Lenyo , ježiši, nestraš! Doufám, že to nějak zvládnem. Myslím, že Bára bude docela paf že nás tady bude jako smetí
Ona zatím žárlivost projevuje tím, že začne na člověka skákat a dožadovat se pozornosti (umí báječně zezadu podrážet nohy
- zrovna o víkendu mě málem úplně skácela
, tak nevím co udělám v devátém měsíci
) nebo začne brečet (a to myslím vážně! Prostě tak srdceryvně kňourá, že si ji člověk vždycky vezme na ruce
).
Helíku a ostatní k dětské intuici jsem už psala jak Vítek poznal, že čekáme Aničku, i jméno měl hned vymyšlené, pak při tom nevydařeným těhu mě jednou objal a řekl s brekem, že to miminko asi nebude.....a není, ale pak řekl že budeme mít Davídka a my ho asi tedy máme…zatím v bříšku, ale fakt mu všichni věříme, že je to kluk!
Ke cvičení, já jsem poprosila tchýni, co je v důchodě asi týden, jestli by ve středu nehlídala Anny, středa až do zimi bude jen moje! chci si užit toho klídku a chodit civičit…pak už se se třemi dětmi, manželem v práci a ve škole nebo na rybách moc nedočkám. Štiko Petrův zdar! Manžel jede s Vítkem taky na víkend na ryby moc se těší, jedou teprve ptřetí tento rok taky nás ty ryby stojí jen tu povolenku a kapra kupujeme vždy na výlovu na vánoce, vše co chytí pouští......
Krásné a hlavně klidné sny! Nane2